2017. július 10., hétfő

A biztonság kedve

Nem is értem, hogyan gondolhattam, hogy az utolsó ovis nap (péntek) után rögtön (szombaton) el tudunk indulni nyaralni. Hogyhogy nem gondoltam a betegségekre, amikor márciusban lefoglaltam a szállodát?! Szerdán Boni belázasodott és noha elmúlt a láz és a levertség péntekre, ott volt a kezünkben egy vérvétel-beutaló. Még szerdán írta föl a gyerekorvos, arra az esetre, hogy ha esetleg pénteken is lázas lenne, akkor ellenőrzni tudjuk, nem baktériumos eredetű-e a betegség

Ismerve a férjem aggodalmait, tudván, hogy volt már Boninak streptococcusos torokgyulladása, én azt mondtam, csináltassuk meg a vérvételt, induljunk el nyugodt szívvel nyaralni (ha vírusos, nem kell semmi, ha baktériumos, kapunk antibiotikumot).

Péntek este 21 órakor telefonált a gyerekorvos: nem baktériumos ugyan, de egy másik érték annyira ijesztően alacsony, hogy ha lejjebb menne, kórházba kellene vinnünk Bonit. Csináltassuk meg a vérvételt 2 nap múlva. Valszeg semmi komoly, a betegség utótünete, de nem biztos.

Én hülye megnéztem a neten: a náthától a leukémiáig minden okozhatja. De főleg a leukémia. Képzelhetitek, milyen éjszakánk volt! Akkor még azt gondoltuk, nem is utazunk el, megvárjuk a hétfőt, megcsináljuk a vérvételt helyben.

Reggel aztán sokkal optimistábbak voltunk. Végül is, ha nem csináltattuk meg a vérvėtelt A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT, most nem is tudnánk róla, hogy ez az ėrték alacsony. Minek bukjuk a szállodafoglalást, minek töltsünk otthon egy béna hétvégét, amikor Ausztriában is vannak orvosok, van vérvétel?

Tök jól tettük egyébként. A ma délelőttött egy szuperprofi és tiszta osztrák kórházban töltöttük, ahol szimpi orvosok vizsgálták meg Bonikámat, a francia nyelvű beutaló ellenére simán levették a vért, elfogadták az európai egészségbiztosítási kártyát, és 1 órát kellett csak várni az eredményre: minden OK, az érték javul, most már a normális alsó határán van, ufff.

Volt leukémia a családunkban, szeencsére az a gyerek meggyógyult; és azt is tudom, hogy SEMMIRE soha nincs garancia az életben, ezért jó alaposan megijedtük, a legrosszabbtól tartottunk. Ezt megúsztúk.

Már itt töltöttünk 2 éjszakát, de valójában nekünk MOST kezdődik a nyaralás.

10 megjegyzés:

  1. Én ezt átéltem idén márciusban. Magyar kórházzal. Én viszont azóta SEM tudtam megnyugodni.

    VálaszTörlés
  2. uuh, micsoda ket nap lehetett! :(

    VálaszTörlés
  3. Jaaaj, szar volt :(((

    Es Ella, miert nem nyugodtal meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyrészt mert azóta sem tudjuk mi baja a gyereknek csak már nem mérjük a lázát, másrészt mert az hogy már a háziorvos elsőként leukémiára gondol az számomra azt üzeni hogy ez már ilyen mindennapi dolog?

      Törlés
    2. Ja, értem. A verkep jo, de a tunetek tovabbra is megvannak? Jaj, szegény.

      Törlés
    3. Nem tudjuk. 2 honap utan nem mertuk Mar a lazat. Persze voltunk par kivizsgalason de nem talaltak semmit szerencsere.

      Törlés
  4. jaj, hogy megijedhettetek! de jó, hogy már megnyugodtatok :) és nagyon-nagyon jó, nyugodt nyaralást kívánok :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj, Istenem, eltudom képzelni, hogy megijedhettetek...:( Nyaraljatok jó nagyot, erre az izgalomra!! Lazuljatok, ahogy csak bírtok! <3

    VálaszTörlés
  6. Jó pihenést nektek,szuperül megoldottátok!

    VálaszTörlés