2017. január 11., szerda

Gyerekkönyvajánló


Annyira szeretem mesélni ezt a mesét Boninak: a történet is aranyos, az illusztrációk pedig zseniálisak. Sajna magyarul nincs meg, ezért fejből mondom a történetet Zsuzsi malacról, Simon disznóról, Leó mackóról és Vince rénszarvasról. Amúgy a nő (az illusztrátor és a mese szerzője) angol, a mese végén pl. kakaóvajas szendvicset esznek a hódok, ami itt nem nagy divat.


A történet: négy állat ház nélkül maradt (1. kép) és együttes összefogással és a hódok segítségével megépítenek egy házat. Végig lehet követni az építést (2. kép), a bebútorozást, és ahogy megköszönik a hódoknak a segítséget, mejd a végén használatba veszik a házikót (3–4. kép). Pont olyan hosszú (kb 15 oldal), hogy egy izgága 3 éves is végig tudja hallgatni, és a rajzokon pedig csomó érdekes részlet rejtőzik, amit meg lehet figyelni, ki lehet keresni.


Annyira emberszerűek az állatok, mindegyik a két hátsó lábán jár, nem pedig mindn a négyen. És azok az arckifejezések! Zseniális. A könyvet egy boltban ajánlották nekem tavaly, amikor egy barátnőm kislányának kerestem ajándékot. A kislány is szereti, és idén megvettem Boninak is, aki szintén imádja.

16 megjegyzés:

  1. Miért nem fordítod le magyarra te?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én úgy értettem, azt csinálja, csak nem írja le..
      nem is rossz ötlet, amit mondasz

      Törlés
  2. Nekünk sincs meg az eredeti! Csak a francia fordítás. Amúgy nagyon rövid, oldalanként pár sor, nem lehet nagy munka lefordítani. Az a kérdés sztem, hogy van-e ilyen könyvekre kereslet-e otthon, megérné-e megvenni a szerzői jogokat egy kiadónak, és kinyomtatni magyarul.

    VálaszTörlés
  3. Én úgy látom, van piaca az igényes gyerekkonyveknek itthon, de - ha en kiadó lennék - inkabb tobb kötetes sorozatokba, szerzokbe invesztálnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.amazon.com/s/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_sq_top?ie=UTF8&keywords=inga%20moore&index=blended&pf_rd_p=486539851&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0763652776&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=07H4JQNDR4XCMW3A1EAR

      Törlés
  4. Nagyon tetszik. Főleg a rénszarvas.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem elképesztően nehez jó mesekönyveket találni egy 3 év körüli gyereknek. Van választék, de vagy igénytelen vagy a választékos nyelvezet rendben, de más nem stimmel pl verik a gyereket benne v árvák a főhősök. Pl Beatrix Potter nagyon szép, igényes, de kb 100 éve irta es azóta minden megváltozott:)

    VálaszTörlés
  6. Megtetszett ez a könyve, de rákerestem Inge Moore könyveire: a többi könyve is hasonlóan guszta - tetszik, Sid macska hat vacsorájában a macska olyan fejeket vág, már az megéri:)))))- nekem felnőtt fejjel is kedvem lenne a képeit napközben rápillantva valahol meglátni (táskámba, kocsiban, jókedvet ad:)))
    Azt hiszem a gyerekeim is azt szerették, amiket én is szerettem, jókedvvel olvastam ezredjére is:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. e=a

      http://kotbeber.livejournal.com/4574245.html

      https://hu.pinterest.com/bevarm123/inga-moore/

      :))

      Törlés
  7. NAgyon tetszik! Én is nehezen találtam jó könyveket a gyerekeknek, mert vagy a képek -rajzok nem tetszettek,v agy a szövegezés. Ezeka képek zseniálisak, ha a szöveg is jó és esetleg rímeket is tud bele csempészni valaki, akkor nagyon szerethező könyv lenne, de még rímek nélkül is szerintem:) A háromévessel úgy is a képet nézzük leginkább, arról mesélünk ami ott van, a jó szöveg csak járulék:)- én nagyon szerettem a Böngésző könyveket is, mert rengeteget lehet beszélni róla. Ismered őket? Boni imádná biztosan, főleg ha van kedvenc témája! https://www.google.hu/search?q=b%C3%B6ng%C3%A9sz%C5%91+k%C3%B6nyv&biw=1078&bih=433&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjKpa_gjrzRAhXGJMAKHYQeBs8Q_AUIBigB&dpr=1.25

    VálaszTörlés
  8. Számomra is nehéz ügy a színvonalas mesekönyvek beszerzése magyarul. Bár egyre jobb a helyzet, ahogy egyre több ideig köti le a történet és egyre több mindent ért. Nekünk a Maszat- és a Boribon-sorozat vált be eddig (bár helyenként én is cenzúrázok, vagy fogom a fejem, h miééééért kellett ezt írni/azt rajzolni), meg érdekes módon tökre szereti a Barbapapákat is. Ott a történetek eléggé gagyik, de a rajz szuper. A Böngészőket (Rotraut Suzanne Berner) is szereti, én is :)))

    VálaszTörlés
  9. Vidám mesék? Az szerintem örök klasszikus!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt valamiért nem szereti annyira.. :( Pedig olyan szép és ötletes. A Baba első lexikonja is tetszik neki egyébként! ;-)

      Törlés
  10. Az egyik barátnőm rajzolta, és az ő barátnője írta a Fásli utcai állatkórházat. Szuper! A kisfiam eleve odavan a doktorbácsis sztorikért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a Fásli utcai Kh mindkét kötetet SZUUUPEEEEER!!!imádjuk

      Törlés
    2. Nagyon koszonom az otletet!!

      Törlés