2016. augusztus 26., péntek

Egy lüke és vaksi nagynéni esete a fényképpel

Hogy lehettem olyan hülye, hogy fotón összekevertem a húgom 2 hónapos csecsemőjét Bella barátnőm 7 hónapos kislányával??

A húgom nyaral és kb. kétnaponta váltunk üziket, illetve küldözgetjük egymásnak a fiainkról a fotókat (hogy ezt is megértük!! Még mindig nem ocsúdtam fel a döbbenetből). Tegnap is épp cseteltem vele Viberen, amikor hirtelen Bella barátnőm (akit a szülinapja miatt reggel köszöntöttem) fényképet küdött Linda nevű kislányáról (szintén a Viberen), és akit a nagy üzenetváltásban Jonatánnak véltem.

Jujj, itt meg sem ismerem! Kiszőkült a haja?

- írtam Bellának, akiről épp fogalmam sem volt, hogy online, hiszen én azt hittem, a húgommal csetelek.

Igen, szőke és világoskék szeme van!

- írta vissza Bella büszkén, én pedig még mindig azt hittem, hogy a húgommal levelezek. Tiszta hülyének is néztem, hiszem Jonatán szeme színe MINDENNAPOS téma a családban: fogadások köttettek, állandóan Mendelre való hivatkozások röpködnek a levegőben, domináns és recesszív gének esélyeit latolgatjuk a papa felmenői között stb., szóval az, hogy kék, az nem újdonság, még a színkódját is tudjuk kábé!

Hú, nem cseréltétek el egy kis horváttal véletlenül? + százezer vigyori fej

- kapta meg az üzit tőlem Bella, és kötélből kellett, hogy legyenek az idegei, hogy nem küldött el a fenébe... de úgy tűnt, nem lepődött meg ezen a húgomnak szánt üzeneten (Horvátországban nyaralnak). Már majdnem megírtam neki, hogy milyen érdekes, Bonikám 2 hónaposan nem nevetett ennyit, mire leesett, hogy az a gyerek nem is a Jonatán, és hogy ne is a húgomnak írok.

Jobban megnézve a gyereket, hát tényleg nem hasonlít Jonatánra, meg nagyobb is... Ekkor bejött a szobába a férjem, én meg gondoltam, letesztelem.

- Nézd a Jonatánt..!

Mutattam neki nagy furfangosan a kislány fényképét, miközben várakozva figyeltem, ő is eltéveszti-e.

- De hát ez nem is ő! - jött megütközött hangon a helyes válasz.

Szerintem úgy történhetett a tévedés, hogy mivel több dolgot is csinálok egyszerre (rosszul, ezek szerint), csak felületesen néztem meg a fotót. És mivel a húgommal gyakran csetelek, ellenben Bellával kb. csak fél évente, az volt a prekoncepcióm, hogy ha babafotó jön Viberen, az csakis a húgomtól jöhet. Ez a kis Jonatán baba meg annyira korán kezdett el mindent csinálni, hogy csak kicsit csodálkoztam el, hogy milyen kis dundi meg szöszi lett pár nap horvát tengerparttól!

11 megjegyzés:

  1. Megragadván a lényeget: 2 hónapos gyerekkel Horvátországba (akárhova külföldre) menni?

    VálaszTörlés
  2. Hogy erted? Megcsinaltattak az utlevelét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen de:
      1. mi van ha valami baj van?
      2. mit tudnak a szülők élvezni nyaraláson egy ilyen kis babával mi akkoriban sem nem aludtunk (azt most sem) sem nem ettünk, alig váltottunk pár felnőtt szót, rémálomszerű volt az egész.
      3. Csomagolás: hogy mindent vigyél ami kellhet!

      Törlés
    2. Jaaaa, hat a csomagolas rémalom lehetett!!!

      De ez a 2 honapos kor sztem pont jo, mar elmult a hasfajasa es nem sír annyit, nem kell kulon főzni neki de legfokepp... nem mászik el...!!! :))

      Baj szerencsere nem volt...biztos van ott is ugyelet, ilyesmi, sztem ezen nem paráztak.

      Törlés
    3. Bocsánat, hogy beleszólok, mi a 3 hónapos babánkat vittük nyaralni, vagyis jött velünk nyilván:) három napos kora óta végig alussza az éjszakát, hasa sem fájt, és annyira nyugodt, hogy eszünkbe nem jutott, nélküle menjünk vagy egyáltalán ne menjünk idén nyaralni. Ráadásul alig kellett neki bármilyen cucc. Jó, igaz, nem külföldre mentünk:)

      Törlés
  3. Azért történt mert nőből vagy:) Simán velem is előfordulhatott volna:) A másik... a harmadik gyerekünket egy hónaposan vittük először a Balatonhoz:) Remek volt, vele volt a legkevesebb gond:D, a negyedikkel 6 hónaposan már túráztunk Erdélyben és azóta is egyfolytában. Amíg picik "mindent" lehet velük együtt csinálni aztán már egyre kevésbé, azaz most hogy a legkisebb is 7 éves lesz már kezd ismét kényelmesebbé válni a nyaralás is:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, raadasul eszembe jutott meg egy erv: 2 honaposan még olyan könnyűek!! Mert ha Bonikám megunja a babakocsit/gyaloglast, akkor cipelhetjuk a 14,5 kilóját! Raadasul mi MOST nem tudunk beszelgetni a ferjemmel, allandoan kozbeszol a gyrek hogy "miiii?", meg "hooool?" meg "igeeeeen, mamaaaa?!". De az igaz, hogy abban a tekintetben konnyebb mar a nyaralas, hogy Boni is élvezi, ezert barmira hajlandoak vagyunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hàt Tamko, ez a közbeszólàs csak egyre rosszabb lesz...én négy éve nem tudok elmondani egy egész mondatot valaki màsnak a gyerekeim jelenlétében...

      Törlés
    2. Majd kérdezzetek meg jövőre is de mi most azt mondjuk a Férjemmel hogy SOKKAL könnyebb mint a 2-3 hónapos babával. Pedig most sem alussza át az éjszakát de az hogy egyfolytában CSAK 15-20 percig sír és nem mondjuk 3 órán keresztül, és hogy nem kell egész álló nap cipelni mert tud jönni-menni, és hogy egyáltalán vannak dolgok amik lekötik az már maga a csoda.
      Persze mi is egyre fáradtabbak és öregebbek és türelmetlenebbek vagyunk de továbbra is úgy látjuk hogy még mindig ezerszer jobb mióta tud mozogni, főleg járni.

      Törlés
    3. Tudod, kozhely.. :)) de igaz: minden gyerek, csalad, helyzet stb. más és más!

      Törlés