2016. február 12., péntek

Lehetetlen vállalkozás

Amikor nagy nehezen, hónapok óta tartó szervezés után és azt türelmesen kivárva, hogy senki sem beteg, végre elérkezik az idő, hogy találkozzunk valamelyik barátnőmmel és gyerekeivel, általában elhangzik az alábbi párbeszéd és utasítgatás:



Az eredmény legtöbbször csapnivaló:

1. kép:



2. kép:



3. kép:



4. kép:


(Ha megtörténik, hogy mindegyik gyerek a kamerába néz és mosolyog, akkor pedig tuti a kuka belelóg a képbe vagy nincs elég fény.)

19 megjegyzés:

  1. Minek ide fényképező, mikor te olyan élethűen lerajzolod őket? :)

    Maximálisan ismerős a dolog!

    VálaszTörlés
  2. Percek óta vinnyogva röhögök. :D Nekünk a két gyerekről még nincs egy értékelhető közös fotó, már azon gondolkodom, hogy szakembert hívok.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszenek a rajzaid, a humoruk és hogy milyen találóak!

    VálaszTörlés
  4. mindenesetre Boni a legcukibb!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, köszönöm! :)

    Szerintem is szakemberhez kell fordulni, nincs mese :))). (ha tudna valaki jó fotóst ajánlani otthon...) És főleg ilyenkor télen nagyon nehéz jót fényképezni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én őt tudnám nagyon-nagyon jó szívvel ajánlani: http://www.nikaaphotography.com

      Hajnát személyesen is ismerem, elképesztően szép és hangulatos fotókat készít, mindegyiknek lelke van. Rengeteg képéből lett már könyvborító is. Vele csak egy probléma van, hogy Győrben lakik.

      Nagy álmom volt, hogy terhesen ő csináljon rólam fotókat, de ebben az őrült költözködős-idegeskedős-agybajos rohanásban nem maradt rá idő.

      Azért nem adom fel, hátha négyünkről össze tudunk hozni egy sorozatot. :)

      Ja, és nekem őt is ajánlották már többen: http://www.renifoto.com

      Őt nem ismerem, de a munkái szépek.

      Törlés
    2. köszi!! A Győr az tényleg kizáró tényező :)

      Törlés
  6. Szia, én ezt a fotóst jó szívvel ajánlom, nemrég voltunk nála és nagyon szép képeket csinált a kisfiunkról :) http://www.szilvifoto.hu/baba-2/
    A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi! Nem írtam, de nekünk olyan fotós kellene, aki nem csak a gyerekről készít jó fotókat, hanem az egész családról :) tudom, telhetetlen vagyok :))

      Törlés
    2. De most olvasom, h ilyet is csinál. Megírod, hogy hogyan zajlik a fotók kiválasztása? Ő válogatja ki a legjobban sikerült, retusálandó képeket?

      Törlés
  7. varjuphoto.hu :) nem tudom, azért-e, mert visszatérő vendégek vagyunk (eskövői fotósunk is ő volt, és azóta minden évben megyünk), de 15 ezerért kb. két órás fotózás van, és utána 80-100 képet kapunk (nem nyersképek, retusálja őket - persze ráncot és kilókat nem szed le, de szép filtert rak rá, és pl. pattanást is letisztít :D ).

    amúgy sziasztok, mindig akartam ide kommentelni, de aztán mindig visszafogtam magam.

    VálaszTörlés
  8. nekünk ő csinálta az esküvői képeket: http://martinophoto.com/
    nagyon helyes fiú, én bírom a közvetlenségét (és hogy nem volt tokám a képeken).
    http://www.artgeszten.com/ - ez egy ovis anyuka oldala, klassz képeket csinált a gyerekekről.
    Árakat sajnos nem tudok.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, mindent meg fogok nézni alaposan!

    Azt mondjátok el, hogyan történik a fotók kiválasztása... mert az nekem nem jó, ha a fotós válogat a végén, az a tapasztalatom, hogy gyakran nem egyezik az ízlésünk. Ahol mi voltunk eddig (és akit NAGYON nem ajánlok) ott a végén együtt leültünk és kiválogattuk. Láttam, h a srác olyat is beválogatott, ami nekem eszembe sem jutott volna (giccses fotók, vagy ahol a tokám látszik :)), és kihagyott volna olyanokat, amelyek tök jók.

    VálaszTörlés
  10. Mi rengeteget kaptunk, biztos kimaradt olyan, amit én beválogattam volna és fordítva. De ez szubjektív műfaj, amikor az emberrel válogatunk képeket, akkor is néha felülbíráljuk a korábbi döntéseinket - de vannak egyértelmű dolgok, például, hogy toka nem maradhat :)

    (Anyukám például a szortimentből két képet nagyíttatott ki: az egyiken nagy az orrom - a valóságban nem -, a másikon az ember tök kopasz. Anyukámat egyik sem zavarta :D)

    VálaszTörlés
  11. én is tudok jó fotóst :) de a rajzaid jobbak a fotóknál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ráadásul Fr-oban nőtt fel, úgyhogy Z.-vel is megértenék egymást :)

      Törlés
    2. Huha! Majd kikerdezlek errol. Koszi! :)

      Törlés
  12. A Szilvifoto-nál ő válogatja ki a képeket, mi 83 képet kaptunk végül, szépen retusálva, van amelyiket fekete-fehérben is. Igen, közös képeket is csináltunk, szerintem kihozta belőlünk a legjobbat, de hát ugye csodát még a photoshop sem művel...vagy ha igen, akkor a végén nem lehet felismerni :D Egy levelet szerintem azért megér, hogy lehet-e közös válogatás, vagy hasonló... :) A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!

      (mondjuk ezt a feketefehér-mániát nem értem. Mi is kaptunk ilyeneket. Számomra érthetetlen, mert ha valamit mondjuk ff-fehéren akarok látni (de én speciel nem) akkor egy gombnyomásba kerülne. Na, de bocs, h kötekedek :))) csak nem bírom megállni, h ne írjam le).

      Törlés