2015. május 18., hétfő

A Honvágy Világnapja

Mikor van? Ma? Tegnap volt? A múlt héten? A biztonság kedvéért minden nap megtartom.



Jaj, olyan messze van az a július!

23 megjegyzés:

  1. :( mit mondhatnék én, aki már 5-6 hét után szipog?

    igazából nincs is olyan messze, ezek majd mind megvárnak, a négyeshatos úgyse jár, a 24 fok csak a földrajzkönyvekben létezik... a Kálvin téren nem is tudom, mikor jártam utoljára... nincs messze, csak nem esik útba... (meg milyen lett már azokkal az óriásbogarakkal?)

    tök jó lesz júliusban :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen bogarak?!?!

    Ja, jo lesz juliusban is, csak most annyira mehetnékem volt :((

    VálaszTörlés
  3. hát, azok a dromedár esővédők (?) a megállókban meg a lépcsők felett

    VálaszTörlés
  4. Ahhh :) a honvagy nagyon irracionalis erzes, valszeg akkor is honvagyam lenne ha egy szegenytelepen nottem volna fel, viz meg aram nelkul. Amikor hazamegyek, a lepukkant kiskozertunkben is ugy jarkalok, mint valami luxusuzletben: uristen, savanyu kaposzta! Turo! Kefir! Kifli! Paprika! Nok lapja! Stb. Pedig nincs am itt rossz dolgom :))

    VálaszTörlés
  5. Fel van túrva a fél város (Buda inkább teljesen), a Körút dettó, nem lehet közlekedni, viszont fuldokolni lehet a benzingőzben. A mindennapi híradó tesz róla, hogy legszívesebben vödröt húzzak a fejemre... A kefírre meg a túróra nem tudok mit mondani, a NL nem vehető meg/fizethető elő online?

    VálaszTörlés
  6. Persze, persze, ez mind igaz... De nekem a felturt varos is hianyzik... Nyafff.... NL-t utalom, csak ha otthon vagyok veszem meg, mert arra emlekeztet, amikor kisgyerekkent beleolvastam másokeba. Kefir, turo meg savanyusag nelkul is lehet elni persze, es ha belegondolok, egy croissant sokkal finomabb, mint a kakaoscsiga.., de hat ez olyan mint a szerelem :)) vak!

    VálaszTörlés
  7. Tamko, van egy rossz hirem. Ahol mi lakunk, ott nincs felturva a negyeshatos, tokeletesen flottul megy minden. A Krudyban kinyitott a Lumen mellett a romkocsma, hat juliusban oda vezessen az elso utad, eszmeletlen romantikus es gyerekbarat (tulzok, mert a dohanyfust nem tul jo, de gesztenyet szedegetni a kocsma kertjeben allati klassz... Viszont csurig van francia ajkuval (egy szo?)).

    En most azon toprengek, hogy lehetne itthon is es mashol is elni egyszerre... Engem is megolt a honvagy, de azert teny, amit irsz, a croissant meglehetosen finom ahhoz, hogy a Kalvin teren toltsuk el az eletunket. Jajjjj.

    A rajz meg? Nem akarok mar megen' udvarolni, de na, fenomenalis!!!

    VálaszTörlés
  8. 24 fok? Inkabb 34. Arnyekban. Csak sehol nincs arnyek.

    VálaszTörlés
  9. Bezzeg, NYUGODTAN udvarolj :))) a romkocsmat feltetlenul ki fogjuk probalni. Irok egy listat a megnezendi es elvegezendo dolgokrol pesten. Szuper listairo alkalmazast talaltam, tele vagyok listakkal. (Ez éltet)

    A kétlakisag pedig... Gyerekekkel hogy lenne megoldhato? En ezt majd nyugdijas eveimre tartogatom. Szoval mar csak 25+ ev. Pedig tenyleg az lenne a megoldas!

    Ella, hm, annal jobb!!

    VálaszTörlés
  10. Tökéletesen megértelek, Tamko. :)) Én is túró rudiról, savanyú káposztáról, túróról, füstölt sonkáról, kolbászról, meleg időről, kánikuláról (itt szinte mindig esik és hideg van), kakaóscsigáról, túrós buktáról, lekváros táskáról, friss zamatos gyümölcsről, mignonról, lúdláb tortáról, somlói galuskáról, franciakrémesről álmodom és augusztus végén jutok csak haza. :D

    VálaszTörlés
  11. Jonsye, az tényleg nagyon messze van még!!

    VálaszTörlés
  12. Mindenestre a romkocsmát felírtam :) Küldjek képeket jártomból-keltemből? bár ezen a héten inkább itthon itatom Á.-t, de a jövő héten már járok-kelek.

    VálaszTörlés
  13. Ja, és én pld. a magyar mustárért szoktam megőrülni - annak meg aztán tényleg semmi értelme :)

    VálaszTörlés
  14. Küldj, küldj!! igeeeeeen! :)) Egy barátnőm mindig a Kálvin téri hőmérőről szokott küldeni képet :)) majd megüt a guta, amikor itt 18 fok van, otthon meg 26.

    jobbulást Á-nak!

    VálaszTörlés
  15. Szia,

    Mi is juliusban megyunk!!! :) Alig varom en is :)) Irom a listat is, aztan kivancsi vagyok, mi lesz belole (tipikusan az a listairo vagyok, aki listat keszit, modosit, felulir, (elveszti), majd nagy nehezen megvalosul belole vmi, rettenetes...:)).....

    NS

    VálaszTörlés
  16. Mentek idén is fényképezkedni? :)

    Én egy kicsit úgy érzem - mivel mindig nagyon be vagyunk táblázva pont a listák miatt - hogy amikor hazamegyünk, semmi spontán dologra nincs idő, csak pipálunk. Kár, de máshogy nem tudom, hogyan lehetne mindent megnézni-kipróbálni-végiglátogatni-elintézni. Az örök probléma, na! :)

    VálaszTörlés
  17. Csak azért kérdezem, mert emlékszem, nekem kb. 5 évig volt honvágyam, azóta meg, föleg bizonyos politikai személyek szinrelépése után kifejezetten az ellenkezöjébe fordult át a dolog.

    VálaszTörlés
  18. 17 éve!!

    (mindig volt, van, lesz honvágyam...)

    VálaszTörlés
  19. Akkor valószinüleg tényleg nem fog elmúlni. Én 19, de az utóbbi 14 évben teljesen honvágymentesen, csak a nyelv hiányzik.

    VálaszTörlés
  20. Csak szólok, hogy max 15 fok van, esik az eső, minden csupa nyálka - jobb neked ott :)

    VálaszTörlés
  21. Hóbelevanc: van egy barátnőm, lassan 10 éve él különböző országokban, szintén honvágymentesen. Karácsonykor egyszerre voltunk otthon, találkoztunk, mesélte, hogy már menne vissza. Számomra elképesztő és kicsit irigylem is!

    Martine: ez akkor valami új, tegnap még napsütötte képeket kaptam a Kálvin térről! És tényleg ott voltak a gombák :)

    VálaszTörlés
  22. Mi annak a romkocsmanak a neve? Mi itthon, és inkább néha elvágyódva, de tudva, hogy mindig fájna ha mennénk. Mondjuk lehet h muszáj lesz egyszer :( manka

    VálaszTörlés