2014. augusztus 9., szombat

Itt csak (?) nyertesek vannak

Van ez a slow travel nevű mozgalom (divat, trend), hogy a látnivalók és nevezetességek hajkurászása helyett inkább élni kell egy adott városban - most akadtam rá egy FB-megosztás kapcsán. Nos, e címke ismerete nélkül is mi minden nyáron megvalósítjuk itthon ezt a nyugodalmas turizmust. Még Boni előtt is, de most aztán végképp: általában 7-8 között kelünk (a kis ébresztőóránk függvényében). Délelőtt piacozunk, bevásárolunk, vagy egyéb intéznivalót végzünk és meghintáztatjuk Bonit; majd ő alszik a babakocsiban. Van, hogy beugrom egy közelben dolgozó barátnőmhöz és együtt megiszunk valamit. Ebédre hazaérünk: először Bonit etetem meg, aztán mi ebédelünk, majd mindenkinek csendespihenő. Délután 3 és 5 között indulunk el újra, vagy itt maradunk a környéken újabb játszóterezésre, vagy pedig usziba megyünk, esetleg be a városba. Néha én kimenőzöm, néha hozzánk jönnek. Bonit itt 8-9 körül tesszük le aludni, és mi még éljük az életünket úgy éjfélig - ekkor szoktam hódolni az olyan hobbijaimnak is, mint felmosás, takarítás.

Annyira élvezem ezt a ritmust - mert együtt vagyunk, mert nagyvárosban vagyunk (és meleg is van!) - hogy én nem is megyek vissza szívesen. Elvileg maradhatnánk, hiszen én nem dolgozom, Z. pedig saját maga osztja be a munkaidejét... addig rágtam Z. fülét, és olyan tuti érveket sorakoztattam fel, hogy végül meghosszabbítottuk 5 nappal az itt-tartózkodásunkat. Kevésnek tűnik, de ennek az öt napnak nekem minden perce aranyat ér! Szüleim is többet látják így az unokájukat, Z. is szeret itt lenni - szóval miért ne?

Az egyik nyomós érvem az volt, hogy ebbe az öt napba pont beleesik a lakáskölcsönkérős rokonok érkezése és távozása, így, ha maradnánk, rögtön rokonlátogatássá lényegülne át a jövetelük, ami sokkal de sokkal szimpatikusabb verzió. Szeretjük is őket, jó lesz velük tölteni pár napot, gondoltuk. Meg is érkeztek ma délben (Boni úgy fél tőlük, mint a tűztől - irtó aranyos ilyenkor), ebéd után lefeküdtek aludni... 18 órakor ébredtek fel. Ja igen, öt kisgyerekük van. Lehet, hogy ők viszont nem arra vágytak, hogy velünk és egy babával töltsék a 15. házassági évfordulójukat??

4 megjegyzés:

  1. Ha hagytátok őket egész délután aludni, igazán egy rossz szavuk sem lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen :))) lehet h ők is a slow travel hívei...

    VálaszTörlés
  3. Hát nem tudom, ha az ember elmegy 5 napra Rómába, akkor nem gondolhatja senki komolyan, hogy három utcában fog sétálgatni ahelyett, hogy végigsétálna a Tevere partján naplementekor vagy bemenne a Vatikáni Múzeumba... Ha valaki két hónapig turistáskodik, az nyilván más, bár én a harmadik hónapban is hetente háromszor sétáltam naplementében a Tevere partján, mert azzal nem lehet soha betelni.

    VálaszTörlés
  4. Ja persze, én is arra gondoltam, hogy egy hosszú hétvégét azért máshogy töltenénk el Berlinben... de ők épp most ébredtek fel, 11 után, szóóóóval... :)) (és csak 3 teljes napuk van Budapesten)

    VálaszTörlés