2014. június 9., hétfő

Mese

Volt egyszer egy szerencsétlen ember, akinek semmi sem jött össze: a felesége elhagyta, a munkájában nem lelte örömét, a főnöke szívatta, még a gyerekei is szemtelenkedtek vele. Kiégett, rosszindulatú ember vált belőle, aki irigykedve kémlelt mindent és mindenkit maga körül. A nők messze elkerülték, benne pedig egyre jobban lobogott a vágy. Egy szép napon elhatározta, hogy móresre tanítja a fehérnépséget: ha a nők nem akarják észrevenni, észrevéteti magát majd máshogy.

Alighogy leszállt az éj, egy szál ballonkabátban elballagott egy elhagyatott helyre, és az arra járó nőket meztelen nemi szervével riogatta. A fiatalabb, tapasztalatlan lányok egytől-egyik megrémültek tőle, sikítoztak majd hanyatt-homlok elmenekültek. Troll Bélát – mert így hívták a jóembert - teljes mértékben kielégítette ez a reakció, erre várt már évek óta. Végre hatással van a nőkre!

Az idősebb nők azonban bölcsebben viselkedtek. Tudták, hogy Troll beteg ember, aki csak arra vár, hogy felfordulást okozzon – jobb híján ez okoz neki örömet. Ezek a nők végigmérték a szerencsétlen alakot, és csendben továbbálltak. Úgy gondolták, hogy az egyetlen helyénvaló válasz a beteges viselkedésre a hallgatás, amely magában foglalja a megvetés és a sajnálat különleges elegyét.

Gyerekek, Bloggerek, ti se tegyetek másként, ha trollal álltok szemben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése