2014. június 29., vasárnap

Csak röviden

Milyen érzések és gondolatok járnak egy friss anyuka fejében, akinek a babája épp elmúlt 8 hónapos? Bennem mostanában van egy adag...

...képtelenség: Miután este lefektetem Bonit és megvacsorázunk, gyakran odaülök a számítógép elé és fotókat, videókat nézek róla.

...döbbent elismerés: Megtudtam, hogy egy barátnőm barátnője (és is ismerem a lányt) befejezte az egyetemet. Felnőtt fejjel, külker diploma után, három gyerekkel elvégezte az űrkutatói szakot.

...nosztalgia: Boni már nem kisbabás. Nagyfiú már. Hová tűnt az én kis csecsemőm? Nem emlékszem, hogy milyen volt icipicinek, hiába az a sok fotó, videó.

...felesleges igyekezet: Mamám mesélte, hogy 7 hónapos koromban, amikor leszedték a lábamról a csípőficam korrigálására szolgáló hámot, két másodperc alatt felültem, pedig soha előtte nem voltam ülő pozícióban. Én meg gyakoroltatom Bonival az ülést!

...egoizmus: Bonhomme-ot már lassan el lehet választani, már húst is eszik. Én viszont még nem érzem késznek magam rá, hogy abbahagyjam a szoptatást!

11 megjegyzés:

  1. Én a mai napig nézegetem a régi fotókat, a videókat meg a gyerek is 12 évesen :-)

    VálaszTörlés
  2. Megértelek! Olyan hálás vagyok egyébként ezeknek a mai technológiáknak, és örülök, hogy nekünk nem 50 képünk lesz a gyerek első évéről, mint mondjuk a szüleimnek. Milyen hamar elfelejti az ember az arcokat! És vannak olyan anyák, akiknek egyetlen képük sem maradt a csecsemőjükről... pl. az anyai nagyanyámnak, a mamámról.

    VálaszTörlés
  3. Rólam az első kép 5 éves koromban készült, pedig akkor már volt technológia is, de valahogy kimaradtam a sorból.

    VálaszTörlés
  4. Igen, talán a leggyorsabban/leglátványosabban az első év rohan el... hipp-hopp és már kell egy torta :D (az, hogy húst eszik, egyáltalán nem indok az elválasztásra - én pld. az első húsnál, amit Á. szájába adtam, úgy éreztem, hogy valami nagyon tisztátalan dolgot művelek vele, hogy a növények még hagyján, de hogy egy állat? - most meg kinőtte a 41es cipőjét :O - én ezen térek nehezen napirendre - hogy 12 éve még mindennap mandulaolajjal masszíroztam a kis talpacskáit, gyakorlatilag nem létezett nélkülem - most meg alig hagyja magát megsimogatni)

    VálaszTörlés
  5. Pont igy ereztem en is, amikor hust adtam neki! :) a veg kezdete. Mar csak a nutella van hatra.

    VálaszTörlés
  6. Ó, sajnos a Nutella is jön, hamarabb mint az ember tervezi :)
    De miért egoizmus, hogy szoptatod a 8 hónapos babád? Ez nem kizárólag neked jó, hanem neki is, testi és lelki értelemben egyaránt.
    mimi/réka

    VálaszTörlés
  7. Persze, tudom :) de azért vicces, hogy a baba bizonyos életkorán túl az anyák szerintem jobban ragaszkodnak a szoptatáshoz, mint a babák. Legalábbis én :)) Bonhomme szerintem már készen állna az elválasztásra, csomószor vissza is utasítja a cicit.

    VálaszTörlés
  8. 8 hónapos volt az enyém éppen amikor úgy döntött hogy evés helyett harap. Pár napig toleráltam (nem) aztán befejeztük. Annyiból rossz volt hogy a tej meg lassan múlt és agyilag is rosszul tűrtem. Kaptam valami gyógyszert is ami a tejet eltünteti de nem lett sokkal könnyebb csak később.

    VálaszTörlés
  9. Boni meg húúúúúzzzzzzza! :)

    VálaszTörlés
  10. Az se rossz DD, a kis kópék, szórakozni akarnak pont az anyjukkal

    VálaszTörlés