2014. május 10., szombat

Anyának lenni

Anyának lenni azt jelenti, hogy az ember:

- elautózik az isten háta mögül az IKEÁ-ba kiságyért, pelenkázóasztalért és kádért,
- másnap a fájós lábával összeszereli az asztalt és az ágyat,
- majd harmadnap 8-tól 17 óráig kitakarítja az egész lakást, és visszatömegközlekedik az isten háta mögé.

Mindezt azért, hogy a lányát, amikor megérkezik az unokájával, egy tiszta és bababarát lakás várja. Pénzt nem fogad el az árukért, pedig kevés az a nyugdíj: de ő tényleg szívesen adja.

Hát ezért (is) szerettem volna annyira gyereket. Hogy kiegyenlítődjön a világon a feltétel és fenntartás nélküli szeretet: én már annyit kaptam, tovább szerettem volna belőle adni.

(a történet hitelessége kedvéért megjegyzem, hogy a takarításon kívül a papám is szerepet játszott a dologban)

14 megjegyzés:

  1. Ó, ezt nagymamaként remek volt olvasni! Végre valaki így beszél a sok friss anyuka közül!

    VálaszTörlés
  2. Óóó, ez nagyon szép bejegyzés volt, könnyeket csalt a szemembe!

    VálaszTörlés
  3. Szia,

    :)) hasonlo helyzetben... :) kepzeld, mi is most vagyunk itthon (Budapesten).

    NS

    VálaszTörlés
  4. Nem mondod!! Akkor nektek is fenekestül fel van fordulva az életetek? :) Babycook-od van itt? Ha nem, nem hiányzik?

    VálaszTörlés
  5. Szia,

    na latom, jol sikerult az ut is :), nekunk sem volt rossz, en nem mertem a hajnali gepet valasztani... A repteren nekunk is eleg sokat segitettek - kb mi is ugy voltunk, mint Ti, hiszen egy felnottre egy gyerek jutott :))). Csak utanunk senki nem jott kocsival a cuccokkal.... :)))

    Babycook nelkul nem mozdulok :) (mar amikor megvettem, vettem hozza taskat is, tudtam, h fogom hozni-vinni....)

    Eletunk fenekestul felfordulva, de a gyerekek szuperul veszik az "akadalyokat", nagyon jofejek!

    NS

    VálaszTörlés
  6. MI direkt a hajnali (reggeli) gépet választottuk, mert délelőtt sokkal türelmesebb, sokat alszik stb. és be is jött. Viszont Z. szerintem utoljára utazott így (sok cuccot itthagyunk) mert neki ez durva volt, előző éjjel pl. csak 4 órát aludtunk.

    Utazós babycook :)) mondjuk megértelek. És légzésfigyelőt is hoztatok? Nekem az a kézipoggyászomban volt :) Kb. ezzel tele is lett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hoztuk a legzefigyeloket, kezipoggyaszban ;) mi is - viszont, lehet, nem is fogjuk hasznalni, ugyanis utazoagyban alszanak egyelore, igy nem tudjuk betenni.... :S - nalunk a legdurvabb a tapszer utaztatasa volt - vagy 10 doboz (!) :))) - persze olyat esznek, ami itt nincs.... (teszteltunk olyat, ami van, nem valt be...)

      Szegeny Z - milyen jofej, h bevallalta!

      Törlés
  7. És nem félsz így altatni őket?
    Jófej, de mondjuk én mondtam neki h jöjjünk mindketten repülővel, de ő ragaszkodott a csomagokhoz... de ti hogy fértetek be?? tápszerek, légzésfigyelő, a gyerekek ruhái (meleg ruhát én nem is csomagoltam...), a ti cuccaitok, babycook... nem semmi!

    Nálunk a rácsvédő bizonyult a legszükségesebbnek, anélkül nem alszik el, úgy örülök, h elhoztuk! (de ez is egy csomó helyet foglalt)

    VálaszTörlés
  8. Szia,

    De feltem.... viszont mar vegulis tul vannak a "kritikus idoszakon", es elobb-utobb el kell engedni ezt a szerkentyut.... :) plane, h mi mindig ilyen hangosra allitottuk, igy nagyon furcsa volt a nema csond.... de most mar megszoktam....

    Mi 3 boronddel es 2 tura hatizsakkal jottunk.... (az egyik borond kabinos) - a repterre ugy mentunk, h egy baratunk kivitte apukat es a csomagokat kocsival, en a gyerekekkel pedig RER-el.... :)

    VálaszTörlés
  9. hogyhogy hangosra állítottátok? A mienk nem ad ki hangot egyáltalán, csak ha véletlenül kivesszük a gyereket úgy hogy nem kapcsoljuk ki. Akkor visít. Bocs, h értetlenkedem :)

    Nem semmi, ahogy kicuccoltatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hat ugye nekunk ketto van - egy babysense, v highsense (?) a masik meg angelcare (kolcsonbe kaptuk oket), ami egyben babyphone is. A hordozo egysegen pedig be lehet allitani, h a gyerek lelegzetvetele (vagyis inkabb mozgasa) tik-takoljon (tiszta hulyeseg, raadasul kesz rohej, regen utaltam a tik-takos orakat, nem tudtam toluk aludni.... de persze ez a tik-tak mas :))))

      Törlés
    2. ja, ezt a tikktakkolást nem tudtam! Köszi a magyarázatot :)

      Törlés