2021. május 7., péntek

Egyik ámulatból a másikba esve

 
Csütörtök reggel
6.30-kor szól az ébresztő a telefonomon

Döbbenten néztem a kijelzőt, és az első értelmes gondolatom az volt, hogy ilyen hülye hogy lehetek, hogy hétvégén ébresztem magam?? A második, ha lehet még nagyobb döbbenetem: basszus, nem is szombat van, hanem csütörtök! El tudjátok képzelni a csalódottságomat, hogy ki kell kászálódnom az ágyból és le kell ülnöm a gép elé – gondolom, mindenkivel előfordult. 

De ez a két, egymás után érkező, hirtelen felismerés és döbbenet (hogy nem kellett volna korán ébrednem, hogy de bizony, korán kell ébrednem) annyira élénken élt bennem egész nap, hogy Boninak és Z-nek többször is, részletesen elmeséltem e többrendbeli meglepődésemet. Mert milyen fura is ez az egész: a spalettákon besütő reggeli napfény, az imént álmodott történet (azonnal elfelejtettem) meg egyéb fizilológiai események együttesen azt a tudást táplálják az ébredező agyba egy csütörtök reggel: szombat van. Azért ez velem nem esik meg olyan gyakran. Már-már a barátnőmnek is elmeséltem délután a sztorit, holott tudom, semmi hírértéke nincs, de végül nem beszéltünk sokat (csak negyven percet - éppen megvitattuk a legszükségesebbeket).

Péntek reggel
6.30-kor talán(?) szólt az ébresztő a telefonomon

7:10-kor bejött a frissen megborotválkozott férjem a szobába: Mi van, miért nem kelsz föl?? Hét óra tíz van!

Azonnal felébredtem. Aztán majdnem hozzávágtam valamit. Első gondolatom az volt: ez a rossz poén tök jellemző rá. A tegnapi, agyonmesélt sztori után most, szombaton, hajnalok hajnalám felébreszt. Egy poén kedvéért! Hagyj már légyszi, nem fogok tudni visszaaludni!! – fogtam könyörgőre. De Tamko, péntek van, ma dolgozol! – már röhögött. Gondolkodni kezdtem: tegnap befejeztem az összes fordítást, leadtam minden anyagomat, megválaszoltam az összes e-mailt. Kétséget kizáróan szombat van. A férjem nevetve győzködött, hogy péntek, és hogy elaludtam. Nem túlzok, amikor azt mondom, percekig (!!) hittem, hogy nekem van igazam. Még most is vissza tudom idézni a szilárd meggyőződést, annak fokozatos szertefoszlását, a hihetetlennek a valósággá válását, és az értelemszerűen rákövetkező döbbenetet (haha, nemcsak, hogy nem fejeztem be minden munkámat, az egyiket szó szerint a közepénél hagytam abba, hogy majd ma reggel befejezem).

Tény, hogy ma Boninak nincs sulija*, biztos ez is megkavart... na de hogy kétszer megtörténjen velem ugyanez..! Hát mindennek van határa! 

(kíváncsian várom a holnap reggelt)


* Reggelire tükörtojást kért, és egy Asterixszel letelepedve az asztalhoz, olvasás közben öntudatosan kijelentette: Je veux profiter de ma journnée! Ez egy tipikusan francia mondat, azt jelenti kb., hogy most alaposan ki akarom használni a szabadnapomat.

6 megjegyzés:

  1. A szabadságom első napjaiban rendszeresen bekapcsolva hagyom az ébresztőt, mert olyan öröm és megelégedettség kinyúlni a takaró alól, kinyomni és közben arra gondolni "not today, baby", majd visszaaludni egy kicsit.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem baromi jó alvó lehetsz. Soha még nem fordult ilyen elő velem, általában azt is nyomon követem éjjel hogy épp hány óra van.
    Amúgy Zselyke sokszor kérdezi hogy neki mikor lesz már egy szabadnapja? (Ezt hallja tőlem, én reménykedem). Miközben két hónapja nincs ovi...

    VálaszTörlés
  3. Family: igen, fordítva nekem is könnyebb!

    Ella :)) Nem mondod, és mit szeretne csinálni a "szabadnapján"? :-DD

    (sajna csak hajnali 2 után alszom jól... :(()

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj én akkor ébredek. kb 12 és 2 között van "az alvásom" aztán annyi.
      Nem tudom mit tervez a szabadnapjára, de gondolom úgy képzeli hogy egész nap videókat néz és csokit eszik, miközben a kertben van egy ugrálóvár ahova kimegy néha ugrálni.

      Törlés
  4. Itthon vagyunk mi is, online tanítok március eleje óta. Szerda "hosszú" nap, délutánba nyúlóan folyamatosan órám van. Csütörtökön "rövid" nap, csak három órám van. (ilyenkor javítok, haha rövidnap). Na múlt héten felkelek, közlöm a saját kölkökkel, hogy ma inkább este, éjszaka javítok, egész délután velük játszok majd. Kitaláltuk mit játszunk, megbeszéltük a haditerveket, udvarozás, sétát a közeli erdőben. Majd megnyitom az online oktatási felületet és szembesülök az igazsággal, szerda van. Egésznapos csalódottságom leírhatatlan volt. Hát még amikor végeztem és rá fél órára, amikor leültünk társasozni és elkezdett pittyegni a telefonom, hogy 3 perce megy a beütemezett értekezlet...

    VálaszTörlés
  5. Milli, képzelem, hogy a GYEREKEID mennyire csalódottak lehettek...!!

    Ella, Zselyke egy ösztönlény :)) Az alvásoddal kapcsoladban pedig: rémes!

    VálaszTörlés