2019. január 9., szerda

A filléres pénzügyek mögött meghúzódó, mélyen fekvő, vegytiszta emberi butaság

Bonival fonalboltban voltunk, mert mióta elkezdtem kötni magamnak egy sálat (Violet!) ő is szeretne egy szép, franciazászló-színű kötött sálat magának. Mikor fizettem, meglátta a pulton a gombokat, és mert úgy egyeztünk meg indulás előtt, hogy választhat magának egy ajándékot a belvárosban, azt mondta, gombokat szeretne. (Zárójeles megjegyzés arról, hogy nagyon olcsón kijönne nekünk ez a kisgyerekes korszak, ha nem lennénk olyan hülyék, hogy összevásárolnánk neki mindenféle játékokat, lásd kalózhajót, amelyekkel úgysem játszik.)

Az volt kiírva:

1 gomb = 0,3 euró
10 gomb = 2 euró

Bármilyen színűt lehetett választani. Bonikám aranyszínű gombokat kért (újabb kitérő arról, hogy valszeg cigány vér csörgedezik az ereinkben, valami Borsod megyei félrelépést gyanítok déd- vagy ükanyai ágról; ez a gyerek vonzódik mindenhez, ami csillog! Párizsból 30 méter ezüstszínű fonallal jöttünk haza!!*).

Kiválasztott 9 gombot, mert aranyszínűből csak annyi volt. Amikor fizetni akartunk, a nő közölte, hogy a gombok ára 2,7 euró. A férjem, aki gyorsabban kapcsol, és sokkal több butasággal és hülyeséggel találkozott már életében, kérdőre vonta a nőt: miért nem 2 euró?

A nő zseniálisan ostoba válasza ez volt:

Tíz gomb kerül 2 euróba! Ha nem vesznek tíz gombot, akkor nem adhatom oda 0,2 euróért darabját!

Véget is érhetne itt ez a poszt, mert azt remélem, hogy mindenki előtt nyilvánavóvá vált a nő számításának fogyatékossága, eszmefuttatásának fájdalmas ostobasága. A logikus gondolkodás útjai itt járhatatlanok voltak. Ezért ravaszul a következőképpen oldottunk meg a problémát: Boni kiválasztott egy tizedik (piros) gombot, így megkaptunk az összeset 2 euróért. Rend a lelke mindennek!

* Mielőtt levittük volna a pincébe, ez lett belőle:



17 megjegyzés:

  1. Ó, hogy én mennyire szeretem a gombokat!

    VálaszTörlés
  2. Mi is rengeteget játszottunk gombokkal kiskorunkban értem Boni vonzódását, a nő hülyeségét nem annyira:)

    VálaszTörlés
  3. Hihi :) Tegyél majd fel képet a sálról. És a 30 méter ezüstből mi lesz?!
    A gombokat én is mindig nagyon imádtam, most is van egy doboz tele velük, ki tudja, mikor jön kapóra egy zöld pöttyös gomb!

    VálaszTörlés
  4. Mindenképp! :) De nem tudom, mikor lesz kész most, hogy kettőt kötök egyszerre...

    Tettem fel fotókat az ezüstfonal felhasználásáról... miután az összes széklábat összekötözte, meg miután minket is hozzákötözött a kanapéhoz, levittük az egészet a pincébe...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kettőt egyszerre! Csak el ne vessz a mintákban (én az 1%-ukat ha felfogom...!)
      Boni alkotása igazán érdekes, még ha én inkább valami funkcionálisabbra számítottam is :)
      (A piros nadrág mennyire jó!)

      Törlés
  5. Én ismerek valakit, aki gombfóbiás😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is. A minap el kellett tennem a konyhaasztalrol két gombot, mert a latvanyuk elvette az étvágyat.

      Törlés
    2. Az milyen az a gombfobia? Mit erez az ember?

      Törlés
    3. En is. En keptelen vagyok egy gombot felvarrni. Forog a gyomrom es hanyingerem lesz. Ha ruhan vannak nincs veluk bajom, de ahogy leesnek, lognak vagy csak ugy vannak?! Ahh,gyulolom oket. (amugy de jo, hogy ezzel nem vagyok egyedul, en errol sosem beszeltem senkinek, azt hittem csak en vagyok hulye)

      Törlés
  6. Én ismerek gombfóbiást és gombimádót is :D Az ezüst fonal tök klassz, hasonló szálak vannak a kedvenc pulcsimban :) Annyira jókat írsz, Tamkó... Nálunk is ilyen sztorik vannak. Dec. 30-án kirándultunk, 3 gyerek, 4 felnőtt. A gyerekek órákig eljátszottak a botokkal, kavicsokkal. A karácsonyi ajándékhalom 20 perc után már nem érdekli őket... AKKOR MEG MINDEK KÖLTÜNK VAGYONOKAT?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyire igaz! Évek óta próbálom mindenkinek elmondani, hogy max 1 valami, mert túl sok egyszerre. Még csak 5 éves, van még 13 évem, reménykedem....

      Törlés
  7. Basszus, olyan a blogod mint egy idöutazás! Ilyenkor jövök rá, mennyit felejtettem a fiam kiskorából, pedig blogoltam szorgosan, de ez a pók-korszak vagy az ördögi vigyor kártyázás közben már teljesen kiesett, de most neked köszönhetöen visszajött.

    VálaszTörlés
  8. Ó, mennyire kreatív ez az alkotás! Ezüstszínű fogantyúk köré, az ezüstfonal, tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  9. Milyen szuper pókháló! (Vagy egyéb)!

    VálaszTörlés
  10. Ugye? A MoMA-ban is látni ilyeneket :))))

    Évi, ne is mondd...ma egy PUMPÁVAL játszott egész este...

    VálaszTörlés