2016. augusztus 14., vasárnap

A millió dolláros (őskövület) bébi kimagyarázza magát



Régebben még a lépcsők is alacsonyabbak voltak, úgy bizony!

9 megjegyzés:

  1. :D

    (úgy tűnik, régen sosem sikerült átugranom a szegénységi küszöböt)

    VálaszTörlés
  2. Komfortos sátorváros! :D annyira anyukám őrsi naplójának nyelvezetére emlékeztet a hirdetés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Őrsi napló nyelvezet" - hú, ettől most nagyon öregnek érzem magam! :D
      Valóban az a nyelvezet, írtam én is sokat annak idején, de nem gondoltam, hogy ez annyira régen volt, hogy azóta már egy teljes generáció felnőtt. :D

      Törlés
    2. Hehe... Eltettem a regi Pajtas-okat meg Vilag Ifjusagá-kat, azokbol kellene majd egyszer csemegézni, vajon nagyon lerűnt kornak tűnne ma a nyelvezete? (Kicsit beleolvastam most, de elso blikkre nem volt fura)

      Törlés
    3. Lehet, hogy nekünk fel sem tűnik. A nagyszüleim se értették sosem, hogy ha azt mondták, hogy "második elemiben karénekre jártam", az nekem miért hangzott furcsának. Nagyon furcsának hangzott, mert az nekem második általános volt, és énekkar. :)

      Az én gyerekeim ráadásul nem is Mo-n nőnek fel, tehát nekik teljesen kimarad a velük egykorú otthoni gyerekek nyelvhasználata. Igazából nem is tudom, hogy az én nyelvhasználatom milyennek tűnhet nekik akkor, ha a saját korosztálybeli összehasonlítási alapjuk hiányzik.

      Törlés
    4. Bocsi, senkit nem akartam öregíteni :))))
      Tamko, lehet, hogy nem vagy eleget magyar nyelvi környezetben és/vagy nem olvasol magyarul nemszépirodalmat, és azért nem tűnik fel a különbség?
      MM: nekem már az énekkar is "öregesen" hangzik egy kicsit, nekem az kórus.

      Törlés
    5. Jé, már kórus lett? Pont erre gondoltam, hogy nekem talán eszembe sem jut, hogy ami nekem természetes szóhasználat, az a fiatalabb generációnak már nem az.

      Eddig legalábbis még nem jutott eszembe, hogy MÁR VAN egy fiatalabb felnőtt generáció, mint az enyém. :)

      Törlés
    6. Második elemiben karénekre jártam :-DDD
      Ezen jot nevettem, mintha a sajat nagyanyamat hallottam volna! En is ilyen elhűlve hallgattam, hogy vajon melyik letűnt világról beszél?!

      Énekkar-kórus: en sem ismertem a kulonbséget, pedig probalok lépést tartani :))) de latom Vera, hozzád, valódi konesszőrhöz kell fordulnom, ha majd előásom azokat az újságokat :) Folyt. Köv!

      Törlés