2016. június 19., vasárnap

EB idején a "nemzet a világ legtermészetesebb képződményének tetszik"

Tegnap be kellett mennem az irodába, és ha már ott voltam a városban, találkoztam egy barátnőmmel-kolléganőmmel. Sétáltunk, kirakatokat nézegettünk, parfümöket szagolgattunk, majd míg én vásároltam, Mari elszaladt a kocsimhoz, hogy fél órára meghosszabbítsa a parkolójegyemet. Csak 2 eurósa volt, így lett plusz két óránk, ám közben eleredt az eső, és bezártak a boltok.

Szóval teljesen véletlenül ÍGY kerültünk egy kocsmába, a magyar-izlandi mérkőzés második félidejére. Összekapartuk a focitudásukat, és azt kell, hogy mondjam, teljesen elkapott minkett az EB-láz...!


Folyt. köv!

22 megjegyzés:

  1. szia
    Tök jó! Itthon, Budapesten őrületes dolgok történnek, egy emberként drukkol mindenki a "fiainknak".
    Ilyeneket nem is tapasztaltam még eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az egy emberként talán túlzás, elég sok fanyalgó van, de a _jelentős többség_ szerencsére (politikai nézetektől függetlenül) tud örülni. :)

      Törlés
  2. Milyen cukik vagytok a képen!
    Engem is meglepett hogy micsoda lázban ég az ország. Egy vízilabda olimpiai arany nem okozott akkora örömöt az embereknek mint ez a két meccs!

    VálaszTörlés
  3. En emlekszem a 2012-es londoni olimpiara, akkor pont otthon voltunk Mo-on. Az is fantasztikusan jo volt! Iden azt sajnalom, h nagy lesz az idoeltolodas!

    VálaszTörlés
  4. Engem továbbra sem érint meg a dolog (bár az izladiak második felét végignéztem, mert a chipset zacskót nem volt szabad kivinnem a tévé közvetlen hatóköréből)

    kőszívű lány jeligére

    (de csekkoltam, nem az örömre való képesség hiányzik belőlem, mert vannak más dolgok, amiknek viszont simán tudok örülni)

    (martine vagyok - bár nyilván úgyis messziről látszik)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az nem baj, ha valakit nem érdekel vagy nem érint meg. az a furcsa, amikor kifejezetten utálkoznak.

      Törlés
  5. Én megőrülök mindenféle sportmérkőzéstől, de Marcika meg az apukàja rettentő lelkesek.

    VálaszTörlés
  6. Már várom a szerdai rajzot!

    Én eddig teljesen utáltam a focit, most pedig nézem, mert berántott a tömeg ereje. Tetszik! Kimegyünk a térre és ott nézzük, miközben a gyerekek kedvükre játszanak a bokrokban, csak néha jelennek meg, amikor gólt rúgunk vagy pisilni kell vagy éhesek.

    VálaszTörlés
  7. Nem szeretnék fanyalogni és nem is annak szánom, csak ízé mondjuk egy Hosszú Katinka teljesítménye ennek a többszöröse és még sorolhatnám azokat a sportolókat, akik sokkal nagyobb teljesítményt nyújtanak folyamatosan, sokkal kisebb megbecsülés mellett. Szóval én ezt nem érzem fairnek. A foci meg szimplán nem érdekel, a nemzeti öntudatnak ehhez semmi köze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hàt, sztem meg érthető: a foci kàbé a legnépszerűbb csapatsport (és sztem ez a kulcsa a lelkesedésnek), amiben Magyarorszàg hosszú ideig harmatgyenge volt, most meg végre sikerült vmi eredményt felmutatnia.

      Törlés
    2. na de érted, azért mert valaki többet teljesít a másiknál, akkor a kisebb teljesítmény nem érdemel elismerést? hol húzzuk meg a határt? van valami konkrét mértékegység, amiben a teljesítmény/megbecsülés mérhető, és ha azt vki(k) nem érik el, akkor ne is foglalkozzanak velük? (speciel Hosszú Katinka és Gyurta Dani az a két sportoló, akiket még a fb-on is követek, tehát ha választani kell, én is őket tartom többre, de attól még lehet örülni más eredményeknek is.)

      Törlés
    3. Hát mondjuk HK a világon a legjobb abban, amit művel. A fociban meg az EBn nyertek 1 meccset, ugye a második az egy öngóllal lett döntetlen, nem világbajnokságot nyertek. Szóval azért van különbség még mérési jegyzőkönyv nélkül is.

      Törlés
    4. Vilàgos, teljesen oké amit mondtok és engem spec az úszók meg a focistàk is teljesen hidegen hagynak, de sztem a magyaràzat akkor is az, amit az előbb írtam.

      Törlés
  8. (Ha meg kötözködni akarok: Polgàr Judit vmi 84-szeres vezetője a sakk női vilàg ranglistànak, tessék miatta is hàborogni, mer a körúton nem àll le a közlekedés, h az ő teljesítményét ünnepeljék, pedig.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Polgar Judit pl szintén jó példa HK mellett, világelső valamiben hosszú ideig, de vannak még sokan. Nekem nem azzal van gondom, hogy miattuk nem áll le a körúton a forgalom. Ne is álljon le! Kezeljünk már mindent a helyén!

      Törlés
    2. Merylla, szerintem EZ a fentebb is említett fanyalgás! :)

      Törlés
  9. Dehàt könyórgök, ezek a nyomorultak ötven éve nem jutottak ki nagyobb versenyre, hadd örüljön màr az, akit ez megérint (a lakossàg mondjuk 80 szàzaléka)! Az úszók egyenletesen jól teljesítenek mindig (mellesleg az úszóversenyeket is szoktàk kocsmàkba verödve-körmöt ràgva nézni.), az nyilvàn ezért kevésbé kúlönleges.
    Én mondjuk örúlök, hogy a magyarok végre örülnek valaminek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Egyébként ez a famyalgàs ez annyira klasszikusan magyar dolog. Nekünk kötelező tananyagként kéne nyomni az örömöt.)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  10. Mi nem nézünk focit. Kivéve amikor magyarok játszanak mint most. Sőt még azokat a meccseket is megnézzük amelyek befolyásolhatják a magyar csapat továbbjutását. És drukkolunk. Most foci EB van, természetes hogy ez kerül előtérbe. Tény hogy közben a női vízilabda válogatott meg megnyerte az EB-t és igen kevés publicitást kapott de ha vége a focinak, a többi sport is kap majd akkora figyelmet mint a szokásos.

    VálaszTörlés
  11. az én gyerekemnek például elég gyors a mozgásfejlődése, messze ügyesebb a kortársai 98%-ánál, ezért ha már ötvenkettedszerre csinál egy nap valami olyat, amire még én sem lennék képes, elég rezignáltan veszem tudomásul (persze büszke vagyok rá, és azért szoktam dicsérni). viszont ha kétévesen végre kimondja, hogy "alma", amit a többi gyerek már nagyjából egyévesen tudott (mostanra pedig a többségük folyékonyan beszél), akkor teljesen elalélok, hogy úristen, milyen fantasztikus, végre kimondott egy értelmes szót, és összepuszilgatom örömömben. nem tudom, érthető-e a párhuzam Hosszú Katinkával vagy a focival, de szerintem is mindenki annak örül jobban, ami ritkábban történik meg/sokkal nehezebben megy, és végre lát vmi eredményt.

    örülni meg szimplán jó. hogyan lehet bármire is azt mondani, hogy emberek, ne örüljetek már, mert ez nem is nagy dolog? meg miért? tegyük fel, elkezdenek az emberek nem örülni az 1:1-nek, mi történik akkor?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a két kutyánk közül is mindig akkor szoktam jobban örülni, mikor labdázásnál 10-ből 1-szer végre a kis dagi ügyetlenebb hozza vissza, nem a fürge, mozgékony. :)) valahogy szerintem ösztönösen munkál az emberben, hogy a gyengébben teljesítőt bátorítsa jobban, mert az erős jobban boldogul nélküle is. na mindegy, én kiírtam magamat. szép napot mindenkinek!

      Törlés