2016. január 27., szerda

Az emberek három típusa

Vannak azok, akikbe lépten-nyomon belebotlik az ember, mihelyst felmegy a netre. Ott vannak a FB-n, az Instagramon, a Skype-on, a Messengeren, blogot írnak, rendszeresen frissítik probilképüket, buzgón lájkolnak, megosztanak, közzétesznek, kör e-mailt írnak, egyszóval: a virtuális tér kikerülhetetlen szereplői.

Aztán vannak azok, akik nem élnek ugyan ilyen intenzív életet, de bármikor könnyen elérhetők, e-mailen, sms-ben, Viberen, WhatsAppon stb.

Na de a legfurcsább teremtmények azok, akik a számos kommunikációs csatorna ellenére napokig (hetekig, hónapokig) elérhetetlenek. Nincs FB-fiókjuk. Oké. Van viszont e-mail címük, de az elküldött e-mailre nem érkezik válasz – kiderül, hogy 1) azt az e-mail címet nem használják, vagy 2) akartak ugyan válaszolni, csak folyton halogatták, vagy 3) meg sem kapták az e-mailt. Mobiltelefonjuk most éppen nem működik, mert a) eltörött, b) a gyerek összenyálazta, c) nincs rajta egység. Egy régi vezetékes telefonszám van még a nevük mellé írva a kis kockás füzetben, de azóta többször elköltöztek, ki se csöng. Közös ismerősök a vállukat vonogatják: tavaly nyáron látta valaki az illetőt, állítólag jól van, minden rendben, miért lenne baj? Nincs vele semmi, éli világát. Csak éppen elérhetetlen. És 2016-ról beszélünk, kéremszépen! 

El sem hiszem, hogy régebben ez volt a megszokott, a rendes, a normális.


7 megjegyzés:

  1. mondjad gyorsan az instagramodat :)

    hihetetlen tényleg, hogy valamikor konkrétan internet nélkül éltük az életünket, sőt, telefon nélkül, felfoghatatlan.

    VálaszTörlés
  2. Ugye? Nekünk volt telefonunk, de ha fel akartam hívni a barátnőmet, akkor a szomszédjukat kellett tárcsázni, mert nekik meg nem volt..! Olyan kavarodás volt belőle mindig.

    Én követlek ám az instagramon! :) Írok üzit, én nem vagyok nyilvános.

    VálaszTörlés
  3. jómagam csendes szemlélőként állandóan jelen vagyok, de ritkán érzek késztetést hozzászólni a témához

    VálaszTörlés
  4. én a második bekezdésbe való volnék, de néha annyira szeretnék a harmadikba tartozni...
    és akkor a másik véglet: fogalmam sincs, mi lesz, ha a lányom felnő és koliba megy/elköltözik... hogy bírták ezt ki anyáink?? :D

    VálaszTörlés
  5. En egy ilyen vagyok. Internetnomad, vagy hogy hívják. Se FB, se insta, se Skype, e-mail olvasva, lassan válaszolva. FaceTime a családdal. Nekem működik.

    VálaszTörlés
  6. Így is túl sok idő megy el blog olvasásra 😌

    VálaszTörlés
  7. Ááá, tudtam, hogy megbújnak közöttünk a 3-as csoport tagjai! :))

    VálaszTörlés