2013. október 18., péntek

Orvoslátogatások

A héten asszem rekordot döntöttem: összesen négy dokinál és két vérvételen voltam. Bevallom, ez kicsit már az én ingerküszöbömet is meghaladja! Hétfőn az altatóorvossal találkoztam (fiatal, román), aki elmondta, hogyan fog zajlani az epidurális érzéstelenítés. Semmi igazán újat nem tudtunk meg, de a konzultáció kötelező volt. Kedden a háziorvosomnál voltunk (hatvanas pasi, már 10 éve hozzá járok itt, szimpi, a babát is hozzá fogjuk vinni). Sajna nem adta be az influenzaoltást, a húzódozó nátha miatt, pedig most még pont időben lettünk volna ahhoz, hogy a gyerek is védve legyen. Szerdán ismét a kórházban voltunk, a reumatológián, de teljesen feleslegesen, mert a doki (ötvenes-hatvanas fura pasi, most láttam először) nem mondott semmit a szüléssel kapcsolatban - ami azért kicsit meg is nyugtatott.

A nőgyógyászhoz ma mentem (nagyon fiatal szimpi csaj), és végre úgy éreztem, valaki foglalkozik is a terhességemmel. Egyébként ez a kórház egy babagyár. Mindig rengetegen vannak, két ellenőrzésen is keresztül kell menni (betegfelvétel, titkárság), míg bejut az ember a váróterembe, szóval teljesen más, mint Brüsszelben. Egy halom papírt kellett kitöltenem, kezdve a saját betegségeimtől a baba utónevén keresztül (ide még nem írtunk semmit) Z. testmagasságáig. Kaptam egy rakás szórólapot, mintát, kiskönyvet, dossziét, a karom leszakadt, mire átmentem a vérvételre! (rendes esetben ennyi cuccal Z. nem hagy cipekedni, de nem tudott ott lenni: itthon várta az ikeát).

Két, kicsit aggasztó dolgot is mondott a nődoki: először is a méhszáj megrövidült, ami szerinte teljesen normális, én viszont nem szeretnék előbb szülni, még meg sem vettük a kiságyat! Amúgy is novemberi kisbabára kalibráltam magam. A másik pedig, hogy a reuma miatt esetleg meg kell röntgenezni a csípőmet, azaz ezzel együtt a babát is - Z. teljesen ki van akadva és fel van háborodva, de annyira, hogy ha hétfőn felírják a vizsgálatot, sztem el sem fogunk menni rá...

Nemcsak medikális ügyekben haladunk ennyit, a héten ikeáztunk is (te jó ég, mennyire elegem van már ebből), megvettük a babakocsit (végre!), nyitottunk egy közös bankszámlát és persze rengeteget pakoltunk, ami nem látszik ugyan a lakáson, de lassan azért helyére kerülnek a dolgok.

Én pedig... hát, eléggé fáradt szoktam lenni a nap végére. Nem vagyok hozzászokva, hogy gazdálkodnom kelljen az energiával, most pedig ha beleadok apait-anyait, egyszerűen nem győzöm szuflával. Kárpótol viszont a látvány, ha belenézek a tükörbe profilból: nagyon tetszik ez a nagy terheshas, még az sem zavar, hogy a mai mérés szerint már 61 kiló vagyok.

(36+5)

18 megjegyzés:

  1. :) kezdenek kézzelfogható közelségbe kerülni a dolgok.. izgi :)

    VálaszTörlés
  2. Mar 61!!! Mon Dieu! :D
    Agglomeracioba koltoztetek?
    Szerintem bar meg errol nem nagyon olvastam uszkve 3 hettel a szules elott teljesen normalis, a megrovidult nyak. Kerunk profilfotot :)))

    VálaszTörlés
  3. a 36. hét legelső napján születtek a gyerekeim, minden oké volt velük, csak soványkák voltak, szóval most már szerintem ne aggódj nagyon; persze minél tovább bent van a baba, annál jobb.
    ágyat azért érdemes gyorsan venni:) milyen a vidéki élet? aludni tudsz még? (én terhesen állati jókat aludtam, nem számított a nagy has, este kilenckor egyszerűen elájultam.)

    VálaszTörlés
  4. ööö... engem sem zavarna, ha 61 kiló lennék :D

    a méhszáj rövidülés ilyenkor sztem már nem szokatlan, még akár túl is hordhatod :) de azért már nagyon-nagyon izgi :)

    én nov. 20-ra voltam kiírva Á.-val és meg voltam győződve arról, hogy később születik majd, ennek ellenére 13-án este bepánikoltam, hogy még nincs összekészítve a kórházi bőröndöm, úgyhogy nem feküdtem le, míg készre nem pakoltam - jól is tettem, mert 14-én hajnali 3kor elfolyt a magzatvíz - aztán Á. végül csak 15-én éjjel tízre született meg :) jaj, az de jó volt :)

    VálaszTörlés
  5. Az ággyal az van, hogy nem találunk olyat, ami tetszene. Az ikeában reménytelen (nem lehet kapni a Gullivert), a másik két helyen, ahol néztük, ott vagy ronda micimackósak vannak, a szépeket meg már elvitték (túl közel vagyunk Párizshoz), Luxusproblémák! :)

    61: az a fura, hogy hetekig 57 voltam, kedden a házidokinál már 60, ma meg 61. Ha ez így megy tovább... de az is igaz, hogy már nem vigyázok annyira.

    Igen, agglomerációba költöztünk (pontosabban Z. mindig is itt lakott), de még nem nagyon élveztem ki a vidéki életet :) az alvással pedig az van, hogy a terhesség sztem nem zavarna be, de a reuma rémes, hajnalban már nem tudok aludni, az ágyból felállni is csak nehezen.

    Profilfotót teszek fel, amint rá tudom venni Z-t, hogy fényképezzen le!

    VálaszTörlés
  6. Méhszájrövidülés nem jelent semmit :)
    És több ismerősöm is van, akik a 28-30. hét körülre már 1-2 ujjnyira kinyíltak. És mindegyik időre szülte babát, sőt, volt olyan, akinél úgy kellett "kirobbantani" a bébit :) ergo túlhordta.
    Szóval no para!
    És azt se feledd el hogy már a 37. hetet töltöd 2 nap múlva, ilyenkor már érettek a babák! :)

    Hihetetlen hogy nemsokára Te is magadhoz ölelheted manókádat :)

    VálaszTörlés
  7. "végre úgy éreztem, valaki foglalkozik is a terhességemmel"
    Ez elég kellemetlen lehet így utólag. Nekem nagy segítség volt hogy úgy éreztem végig, mindenki velem foglalkozik.

    VálaszTörlés
  8. Szia,

    kepzeld, mult heten megszulettek az ikrek (35 het+1 nap)
    Uh meg koraszulott osztaly, nem tudom meddig :( de egyebkent jol vannak.


    Ezek szerint neked is pelviscant javasolnak? En voltam, azt mondtak min sugarzas az egesz, viszont megkimelhet egy ket rossz meglepetestol. Szoval en biztan bennuk.


    NS

    Ui: persze borond nem volt kesz, a parom hozta a cuccokat par nappal kesobb - tipikus ffi pakolas :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Atyavilág, gratulálok!!! :-)) Hány kilósan születtek? És hogyan, hüvelyi úton? Ott tarják őket a St Joseph-ben? Azért az szuper hír, hogy nincs semmi komplikáció! És milyenek...? Hasonlítanak? Szoptathatod őket, tudnak enni? Te bent maradhatsz velük?

      Köszi a pelviscan-infót, én is bíznék bennük, csak hát Z. megingatott.. hétfőn kiderül, h tényleg kell-e.

      Törlés
    2. Szia,

      Huvelyi uton, igen - egyszeruen elfolyt a magzatviz. Hat en ugy bepanikoltam, h nem tudtam volna borondot pakolni...

      Kb 2,6 es 1,9 kg voltak (a kislany a kisebb) - nekem lett utana kis komplikacio (hellp szindroma) igy nehany napot a "reanimacion" toltottem ;s... Sajna engem mar kiengedtek, ok meg amig nem autonomok (ez tul keppen a kisfiunal az evest jelenti) addig maradnak . Tejem sajna nincs vmi sok, elegge el vagyok kenodve (azt mondjak a faradsag....

      Egyebkent meg gyonyoruek termeszetesen :)))) egyelore nem latom, h hasonlitananak , hacsak nem a haj es piheszor mennyisegben :).

      Szep napot!

      NS - St Joseph Neonat

      Törlés
    3. Óóó, kitartást, biztos jó kezekben vannak. Remélem, te is jobban vagy. Amíg bent vannak, talán tudsz annyit pihenni otthon, hogy jobban meginduljon a tej.Jó nagy köztük a súlykülönbség!

      Törlés
  9. Mondjuk sztem semmi extra nincs a táska összepakolásban, nekem vìgan folyt a magzatvizem mikor csináltam:-) ez a reuma pocsék lehet. A terhességtől rosszabbodott egyébként?

    VálaszTörlés
  10. Itt olyan dolgokat kérnek a kórházi pakkban, amit hetekig tartott beszerezni! :)

    (Ezek a magzatvíz-elfolyós történetek tök ijesztőek!)

    A reuma sztem nem rosszabbodott, ami tök rendes tőle, mert lehetne százszor ilyen rossz is. A baj az, h nem szedhetem a régi gyógyszeremet, ami sokkal hatékonyabb volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de mi az, amit hetekig tart beszerezni és kell a szüléshez, jó ég?
      a magzatvíz elfolyás meg ijesztő, tényleg, dehát az első gyerek születésére szerintem sehogy nem tudsz felkészülni, járhatsz akármilyen tanfolyamra:)

      Törlés
    2. Nem csak a szüléshez, az egész kórházi ott-tartózkodáshoz kellenek cuccok.
      Pl. fel van írva, h gyapjúrékli (asszem ez a neve magyarul). Hát gyapjúból nem lehet kapni SEHOL. Nyáron azt hittem, majd kicsit később, de most sincs - egyszerűen sehol, se boltokban, se interneten... és sok kórház/szórólap/brosúra szerint tényleg ez kell, nem elírás, vagy régi a szöveg. Gyapjúrékli kell nekik, ami fellelhetetlen. Áááááá!

      Törlés
    3. ez olyan fura, hogy nektek kell bevinni dolgokat, Amerikában még nekem is adtak hálóinget, semmi nem kellett otthonról. a kis ruháikat bevittük ugyan az intenzívre, de olyan óriásiak voltak rájuk, hogy adtak másikat:)

      Törlés
  11. Brumisateurt betetted a pakkba? :)

    VálaszTörlés
  12. Nem! :) Azt még nem vettem meg. De lehet h túlélem anélkül is :))

    VálaszTörlés