2013. január 23., szerda

Rossz a közérzet, fájós a benső

Hát, nem is tudom, hogy kezdjem. Meg hogy hogyan folytassam. Negatív. Olyan fura, hogy napok óta nem is vártam mást, már emiatt is bűntudatom volt, hogy mennyire negatív vagyok, erre ma valahogy mégis elkezdtem reménykedni. Nem reggel csináltam, mert akkor nem tudtam volna éjjel aludni, plusz nem akartam elrontani a szerdámat, mert több emberrel is kellett találkoznom és sok munkám is volt. A mai napomra ezért az izgatott várakozás határtalan burája borult, és ez valahogy átcsapott optimizmusba (plusz a nap is sütött), végül már nagyobb volt a bizakodásom, mint az aggodalmam. Na mindegy, negatív, nincs is mit hozzátenni ehhez, a rossz szerencse műve-e vagy mi csak ilyen rossz minőségű embriókat tudunk létrehozni, nem tudom.

Z.-nek nem is mondtam, mert ellenzi a teszteléseket, ami tök hülyeség, mert tényleg nagyobb lett volna a csalódás hétfőn. Ezért Petra barátnőmet kértem meg tegnap, hogy ha negatív lesz a teszt, mára találjon ki valami okosat, amivel lelket tud önteni belém. Nem is rossz, amit mondott: Nick Vujicic-ről mesélt, tudjátok, a végtagok nélkül született emberről. Nem nagyon tudok én sem többet róla, az jött le a pár You Tube-os kisfilmról, hogy iszonyú nagy lelkierővel és élniakarással és nulla önsajnálattal elérte, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet él. Hát akkor nincs nagyon okom panaszra, nem? Fegyelmezetten végig kell szenvedni ezt a pár napot, és megvárni, amíg kimúlik az elcsüggedt szomorúság, ugye?

Pont úgy alakult, hogy holnap reggel kell elmennem leadni az örökbefogadási kérvényhez a papírokat. Ehhez korán kell felkelnem, a város másik végébe kell metróznom – eddig elborzadva gondoltam erre a reggelre, most viszont motiváltan fogok fölkelni. Végre valami konkrét, valami, amivel az egy helyben toporgás helyett előrébb jutunk.

Amúgy pedig minden reménységem az inzulinrezisztenciában van!

36 megjegyzés:

  1. Annyira bizakodó voltam, hogy most csalódottságomban nem is tudok mit írni.

    Inzulinrezisztencia. Ebben kell lennie a kulcsnak!
    Ölellek!

    VálaszTörlés
  2. Szia Tamko! Már régota olvasom a blogod, és nagyon drukkoltam, ma többször is idenéztem, hogy vajon mi a helyzet...okosat írni sajnos nem tudok, úgyhogy csak egy virtuális ölelést szeretnék küldeni! És drukkolok továbbra is! :)
    Anais

    VálaszTörlés
  3. :( Nagy, szoros, hosszú, semmit sem érő, de szívmélyről jövő ölelés.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sajnálom, Tamkó, én is folyton ide-idenéztem ma. Sokan és sokat drukkoltunk ma neked.

    VálaszTörlés
  5. jaj de kár :(((( hátha tényleg az IR! Nick Vujicic tavasszal jön Mo-ra, érdemes a srácról pár felvételt megnézni lélekbalzsamnak. Csak előre, pörögjenek addig is az események :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnalom! regota olvaslak es ugy szurkoltam nektek, mint sajat magamnak! A.

    VálaszTörlés
  7. Hú, hát sajnálom.

    IR:
    - Csak nem minden reménységed azért... Nekem több ismerősöm is van, aki lombikozott, nem volt IR-je, és a 4. vagy 5. alkalommal sikerült.
    - De ha már IR, amiben én profi vagyok, vagyis érintett, és sokat olvastam róla: annyira nem kell hozzá érteni (a terhességhez sem kell nőgyógyásznak lenni), annyi a lényeg, hogy a túl sok inzulin elcseszi más hormonok szintjét, és így nem lehetséges a megtapadás. Peteérés van, meg is termékenyül, de a kritikus napokon mégsem ágyazódik be. Jele nem mindig van. Jó, én híztam valamennyit az évek során, amíg ki nem derült, de nem voltam éppen túlsúlyos (az alapalkatom vékony, így nem volt feltűnő). De a többi, amit az előzőben felsoroltál, nálam sem volt. Viszont érdemes meggyőződni róla, hogy van vagy nincs, mert egyszerű, és ha van, akkor felesleges próbálkozni, amíg a gyógyszer le nem szorítja a felesleges inzulint. Kell egy éhgyomri inzulinszint meg egy nagy adag cukros lötty megivása után 120 (!) perccel egy másik inzulinszint-mérés. Ideális esetben a második értéke nem vagy nem sokkal több, mint az első 2x-ese. Vagy max. 20 körül van. Nekem 35 volt először, amikor az orvos (endokr.) mondta, hogy metformint kellene szednem. Nem hittem neki és utálok gyógyszert szedni, így sportolni kezdtem, mert az is hasznos. Pár hónap múlva 62 volt. Akkor mégis belevágtam a metforminszedésbe. És jött az első baba. Amikor a másodikat terveztük, megint elmentem egy mérésre: 55 volt a 120 perces érték. Megint egy metformin-tartalmú gyógyszer segített végül. (De már erősebb, mint az eredeti, mert az nem használt.) Próbálkozások száma (nem lombik, inszem): 1. gyerek: 11 (metformin-kúra utáni 1.), 2. gyerek: 8 (erősebb metformingyógyszer utáni 2.). És 11 + 8 ilyen reménykedős időszak és tesztes nap, hja.

    VálaszTörlés
  8. :-(:-(:-(:-( Sajnalom :-(:-( Nagyon nagy oleles, lelekben veled vagyok, mert tudom mit erzel :-(:-( Tudom a buntudatot es a lelkiismeretfurdalast is :-(:-(
    De nincs mas ut, csak elore!!!!!!!!!!!!!
    Heni

    VálaszTörlés
  9. Nem kellene hétfőig még 1-2-őt tesztelni? Hátha bejön, hogy egyszerre csak ott a pozitív. Hm?
    ETAMA

    VálaszTörlés
  10. Kedves régi és új kommentelők! Dehogynem számít ez a sok drukkolás, virtuális ölelés, bátorítás, meg IR-beszámolók – megkönnyítik a nehéz pillanatokat. Nagyon köszönöm. Lehet, h tesztelek szombaton, de annyira utálom az egy csík látványát, hogy ahogy Eszter is írta egy múltkori posztban, már szinte rosszul leszek tőle. Tényleg nincs más út, mint előre!

    VálaszTörlés
  11. Ezt még az előző kommented előtt írtam, Tamko, csak annyira lassú a rendszer!

    VálaszTörlés
  12. :( ölelés. sajnálom, és csodállak is, hogy van ennyi erőd, de tuti, hogy sikerülni fog, és akkor nagyon, de nagyon boldog leszel! :)

    VálaszTörlés
  13. Pfff.... Merrrrde! Akkor lettem konkretan fizikailag orsszul, amikor hosiesen kivartam azt a napot, ahol mar nagyon nagy valoszinuseggel kimutatja. Innen tudom, hogy nekem jobb a hozzaszokas.

    Csak annyit tennek hozza, hogy 60PERCES ertek is kell, mert leht hogy a 120as jo, de a kozepdo ertek felmegy a francba es az megint nem jo. Egy minel laposabb gorbenek kell latszodnia nem pedig egy regi, szocko tatrai haztetonek. Nagy oleles! Remelem hamarosan szemelyesen is.

    VálaszTörlés
  14. Ó, sajnálom, én is nagyon drukkoltam :(

    VálaszTörlés
  15. Hát kár.
    A következő viszont újabb lehetőség, ami simán bejöhet, ezt azért ne felejtsük el. :)

    VálaszTörlés
  16. Csendben figyeltelek és drukkoltam. Nagyon sajnálom! :((((
    Pihenj egy kicsit, utána előre! Ölellek!

    (Szombaton még tesztelj egyet!)

    VálaszTörlés
  17. én ETAMA-val vagyok - lehet, h sz.r a teszt, vagy híg volt a vizelet, vagy még kell egy kis idő - még ne add fel. reménylevivőnek ez most jó volt, de még ne add fel!!! komolyan!

    VálaszTörlés
  18. Bár nem ismerlek, de hihetetlenül drukkoltam én is. És drukkolok még mindig, mert talán tényleg van még remény! NE ADD FEL! SIKERÜLNI FOG, SIKERÜLNIE KELL!!!!

    VálaszTörlés
  19. Én is nagyon-nagyon sajnálom, bár az előttem szólókhoz hasonlóan még azért talán nincs veszve minden... Én a beültetések után mindig hosszabb ideig vártam mint te, és kizárólag reggeli vizelettel teszteltem (babonából - haha), és még így is - amikor sikerült - tök halvány volt a csík...

    Az IR kapcsán meg persze, csináltass egy terheléses vizsgálatot, de az jutott eszembe, hogy ha mondjuk egy kalapban lenne több fekete és pár piros golyó, te csukott szemmel belenyúlnál és kihúznál egy pirosat, aminek az esélye tegyük fel, hogy 33% lenne, akkor gondolnál-e arra, hogy ez azért lehet, mert IR-ed, kék szemed, letört körmöd van, vagy csak arra, hogy hát ez pech...?
    sokszor ölellek,
    MimiRéka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. természetesen a fenti példánál arra gondoltam, hogy feketét húzol ki a kalapból, pedig pirosat szerettél volna...
      (hát ezért nem mesélek soha vicceket, azokat is mindig elcseszem...)

      Törlés
  20. Köszönöm, lányok! Az embriók 14 naposok voltak amikor teszteltem, sztem kellett volna látszódnia a csíknak.. elvileg szombaton mennék vérvételre, de inkább összeboronálom a hétfői terhelésessel, hogy ne szúrjanak egyszer feleslegesen. Majd rákérdezek, nem akarnak-e 60 perc után is levenni egy kis vért, de borítékolom a válaszukat... (nem)
    Réka, persze, értem, h lehet h nincs összefüggés, de ha modjuk tényleg IR-em van, akkor egyúttal kikezeltetem azt is, aztán meglátjuk. (Réka, remélem, minden oké Veletek, írok e-mailt!)

    Hát szóval ennyi, de jobban vagyok valamennyire, köszönöm csajok! (lehet, h tesztelek szombaton is)

    VálaszTörlés
  21. Hu probald meg azt a 60 asat foleg inzura, ha kell fizesd ki... Hogy hamar egyszer raszantad magad...

    VálaszTörlés
  22. Akkor még reménykedem, hátha...

    VálaszTörlés
  23. Ennek nezz utana!!! Primo Vision - magyar innovacio az embriok kivalasztasara....

    VálaszTörlés
  24. Én is nagyon drukkoltam neked...!! Együttérzésem! És megértem, ha utálod az egycsíkost, én 25x csináltam olyat, ismerős :-((( (nekem egyébként inzulinrezisztenciám volt / van, nekem 0 és 120 perceset csináltak mindig)

    VálaszTörlés
  25. Sajnálom, drukkoltam! Ne add fel, hidd el, Neked is sikerülni fog!

    VálaszTörlés
  26. Szia!

    Őszintén el vagyok szontyolodva, de jelezném, hogy úgy van két fiam, hogy a tesztek szerint még a 6. héten is negatív volt a dolog....:D

    VálaszTörlés
  27. Atyavilág, Kriszti, és ezt hogy magyarázták a dokik? Rossz volt a teszt? Vagy nem volt hormontermelés egyáltalán az elején? Na most mégiscsak folytatom akkor a hormonokat hétfőig... (abba akartam hagyni ugyanis)

    VálaszTörlés
  28. úristen, ilyenkor hormonokat kell szedni? ebbe bele se gondoltam. mekkorákat hánynék én ettől. sose csinálnám ezt, amit te, komolyan

    VálaszTörlés
  29. Molly, nem terhességi hormonokat kell ám szedni!! :)

    (és soha nem mondd h soha, ugye?)

    VálaszTörlés
  30. jó, ez igaz (mármint a nem terhességi hormonokról). halál biztosan mondom a lombikra, hogy soha nem csinálnám - annyira biztosan, mint ahogy te gyereket akarsz, na? díl?:)

    VálaszTörlés
  31. Hááát, én komolyan gondolom ám azt a soha nem mondd, h sohát egyébként, egyrészt azért, mert ezeket a mondásokat nem lehet ellenőrizni, másrészt mert már nem egyszer láttam karón varjút (vagy hogy mondják). De azt is gondolom, h tök őszintén gondolod ezt ám!

    Most látom h leíratkoztál a nőklapjás buliról - pedig én szavaztam ám rád meg lájkoltalak is meg minden :)) Egyébként sztem is gyér a mezőny, nem tudom, melyik blogra utaltál, de az Oravessz (?) meg a Suzy (?) blogjába beleolvastam, és hát bevallom, én nem tudnám őket rendszeresen követni (ez itt most eufémizmus). Pedig úgy reménykedtem, hogy a Szegőt lecserélik mondjuk rád :)) most már Isoldéban és Luciában van minden reménységem.

    VálaszTörlés