2015. március 24., kedd

Néha eszembe jut

És akkor nem is értem, hogyan juthattam el idáig. Az egyetlen vigaszom, hogy mindenki hasonló cipőben jár (vagy fog járni) (vagy járt, szegény...). 

(ugyanitt: imádom ezt a számot)

24 megjegyzés:

  1. én ara lennék kíváncsi, hol találtál olyan regényt, ahol egy 40 körüli nőt nem "néniként", "középkorú asszonyként", "a felnőtt fiúk édesanyjaként", stb. említenek, hanem lányként.... szívesen elolvasnám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mármint én arra - én nem ara, az a papagáj (vagy a 40 körüli lány?)

      Törlés
    2. haha, igaz! :))) A Mester és Margaritában már a 30 éves nőt is valami csodakencével kentek be, hogy gyönyörű, friss 20 évessé változzon...

      (amúgy Z. azt kérdezte pontosan: Hány éves a kolléganőd? Csak ilyen hosszú szó nem fért volna már ki. Hehe.)

      Törlés
    3. Kaffka Margit Színek és évekje elég nyomasztó olvasmány e tekintetben :) ahogy olvastam, minimum százévesnek hittem a mesélőt - aztán egyszer írja, hogy ötven - ok-ok, az 50 nem 20 - na de inkább 20, mint 100

      Törlés
    4. Az 50 az új 40. Szerintem. Vagy legalábbis az lesz néhány év múlva.

      Törlés
    5. én ezt 70-nel olvastam :D - úgy jobban tetszik, mert akkor a 40 az új húsz - vagy mi... elnézve az érettségi évét jelző kék szalaggal mászkáló lányokat a 18 viszonyt az új 35

      Törlés
    6. "Az új 40" - nem tudom, van-e olyan hajlott kor, amikor ez már vigasztalna :)

      Törlés
  2. Eszembe jut erről, hogy régebben Anyukám ha beszélt valakiről úgy hogy "pedig fiatalabb még tőlem is azt hiszem ő 41" nekem az jutott eszembe hogy "tehát ő is öreg" - nem mindegy már abban a korban hogy valaki 41 vagy 43?

    VálaszTörlés
  3. Egyébként tényleg mindegy már, nem? :))) minél idősebb valaki, annál kevesebbet számít a korkülönbség.

    Emlékszem, amikor 25-26 lehettem, volt a társaságban egy 34 éves NŐ. Vagyis VÉN NYANYA. Minek pasizik már, ebben a korban - gondoltam akkor. :)

    VálaszTörlés
  4. Hát te legalább nem vagy delusional (nemtom, hogy mondják magyarul). Én mikor azt mondom, hogy "Sztem velem egyidős…", akkor rendszerint max a harmincas évei elején járó lányra gondolok, és még meglepődni (esetleg -sértődni) is képes vagyok, ha valaki erre azt válaszolja, hogy "Ádehogy, sokkal fiatalabb!"

    VálaszTörlés
  5. Legalább te józan vagy? Legalább nincsenek téveszméid? Vagy ez költői kérdés volt? :))

    Ez kegyetlen. Velem ez pont fordítva szokott történni. Látok egy fáradt, az élettől elgyötört nőt. Megkérdezem gyanakodva a férjem: - Te, szted hány éves ez a nő? Ő meg ezt. Válaszolja: - Ne tudom, gondolom, mint te.


    Hogy ilyenkor mit szokott kapni tőlem szegény!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jesszus hogy mondhat ilyet. Nekem a Férjem mindig mondja hogy 30-nak nézek ki.
      Tény, hogy tavaly (pont itthon voltunk) utaztam egyszer a metron kezemben a tankönyvemmel és két lány (gimnazisták) tegezve megkérdezték tőlem hogy valami helyhez hol kell leszállni. Tornacipőben, farmerben és hátizsákkal voltam és valószínű egyetemista korúnak néztek, nagyon büszke voltam magamra...
      De vigasztalni tudlak azzal, hogy én tavaly elhagytam már ezt a 40-et és semmi sem változott!

      Törlés
    2. Én azon szoktam rettentően kiborulni, mikor nàlam egyértelműen jó tíz évvel idősebbeket tegeznek, engem meg magàznak.

      Törlés
    3. Hát engem már mindenki lemagáz... ha meg nem, akkor pezsgőt bontok, komolyan!

      Törlés
    4. Tamko, de hol magaznak? Mo-on vagy Fr-ban?

      Törlés
    5. Magyarországon!! :( ez a gáz...

      Törlés
  6. én az a fajta vagyok, aki mindenkit tegez.. néha tök égő, de tényleg csak akkor magázódom, ha az illető bottal jár( és nem azért mert eltört a lába)

    VálaszTörlés
  7. Hát, ahogy a fenti ábra is mutatja, szerintem, senki nem fog megsértődni! (kivéve talán a 18 éves hölgyeményeket, lásd Martine kommentjét)

    VálaszTörlés
  8. Engem néhány rossz pillanatot leszámítva nem zavarna a korom, csak az eladónők ne bánnának úgy velem, mint egy járókeretes nénivel. A tőlem néhány évvel fiatalabbaktól a 'jó napot kívánok-mit tetszik kérni-kezi' csókolom, tessék parancsolni' megszólítások a sírba raknak. Az az egy vigasztal, hogy legutoljára a kórházban, a büdös, alkoholista szobatársam huszonévesnek nézett. :)

    VálaszTörlés
  9. Én már edzem magam az 50-re. A 30-ra és 40-re is időben felkészültem, ezért nem fájt. Engem inkább az bánt, hogy amikor a gyerekeim kamaszok lesznek, akkor én tényleg nyanya leszek.

    A magázódás a franciaországi kalandozásaim óta nem zavarnak. Sőt! Tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj! Hogyan lehet erre edzeni? Én inkább arra gondoltam, letagadom a koromat... Persze szigorūan csak magam előtt...

      Törlés
  10. sajnos csak ide tudok nagyhirtelen írni, szerintem csodás lennél :)
    http://librarius.hu/2015/03/25/a-nagy-pudingvadaszat-meseillusztratort-keres-a-magveto/

    VálaszTörlés