2024. július 4., csütörtök

Apróbetűs (+kiegészítés)


Megkötöttük az utazási biztosítást. Egy francia utazós blog hatására olyat kerestünk, ahol a fedezet egymillió dollár (horror sztorikat olvastam az amerikai kórházi kezelések összegéről, egy kígyómarás pl. kétszázezer dollár stb.) Z. most elolvasta az apróbetűs részt, ahol kiszúrta, hogy az elmúlt hat hónapon belüli kórházi ellátásokhoz kapcsolódó baleseteket nem fizetik.

Márpedig áprilisban sztrókgyanúval rohantunk vele a kórházba!

Igaz, hogy csak magas vérnyomást találtak. De ez mégiscsak azt jelenti, hogy ha Amerikában valóban agyvérzést kap, annak a költségeit nekünk kell állnunk. Megint elbizonytalanodtunk, hogy menjünk-e. Ha egy kígyómarás ennyibe kerül, bele sem merek gondolni egy agyvérzésbe (mondjuk).

Jaj, istenem! És a torkom is elkezdett baromira fájni. Minden jel arra mutat, hogy nem kellene mennünk.

Kiegészítés: ki gondolta volna négy éve, hogy megkönnyebbülve fogadom a hírt, miszerint covidos vagyok! Valszeg Boni is az, és az orvos szerint Z. is el fogja kapni, illetve kizárta, hogy hétfőre elmúljon. Nem kell semmit tennünk, csak maszkban utazni (12 óra! átszállással együtt 18!).


10 megjegyzés:

  1. Te jó ég! és akkor ha kórházba kerültök Coviddal, nem fogja állni a biztosító a kezeléseteket. Őszíntén, nekem sosem jutott eszembe hogy biztosítást kössek (max. ha automatikusan benne volt esetleg repjegyben) de most hogy ezt így végiggondoltam, hát valóban... Most úgy megnyugodtam, hogy mi Miskolcra utazunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy értelmezem, hogy csak a kórházi kezelésekhez kapcsolódó dolgokat nem fizetik, de igazad van, mindjárt utánanézek!

      Haha, Miskolc :))) mentek a barlangfürdőbe is?

      Tíz-húsz éve szerintem mi sem kötöttünk biztosítást (akkor jártunk utoljára az USA-ban). Az apróbetűs részeket meg végképp nem olvastuk volna el!

      Törlés
    2. Hát persze. Barlangfürdő, csúszdapark, nyári bob, unikornisos fagyi. Ezekért nem kell külföldre utaznunk.

      Törlés
    3. Ez tény :)))) imádni fogja. Sztem Boni is Miskolcot választaná! :))

      Törlés
  2. Jól emlékszem, hogy ti eddig még nem kaptátok el a
    covidot? Z hogy fogadta a hírt? Nem pánikolt nagyon?
    Hihetetlen, hogy mennyire megváltozott a covid megítélése. “Csak”maxban kell utaznotok. Tényleg oda lyukadtunk ki, hogy ma mar ez sem több, mint egy influenza. Szurkolok, hogy elmenjetek, és hogy jól érezzétek magatokat!

    VálaszTörlés
  3. Hú, pedig hogy szorítottam az eseménytelen indulásnak!
    A maszkos utazást nem irigylem, de ezek szerint nagyjából jól vagytok, ugye? Kell halasztanotok a családtagokkal való találkozást emiatt?

    VálaszTörlés
  4. Samsara, Biolujza: köszi szépen :))

    Dehogynem, többször is volt már mindenki covidos közülünk (ki nem??), ennek ellenére Z. természetesen pánikol :))

    Egyelőre csak én vagyok szarul, szerencsére. Talán az első napon nem fogjuk meglátogatni Z. nőrérét (HA megyünk :)), amúgy is fáradtak leszünk. Csütörtök reggel kezdődtek a tüneteim, már nem is tudom, mennyi ideig fertőző az ember... (és nem találtam meg a maszkos emojit sem a telómon).

    VálaszTörlés
  5. én ez ilyet úgy hívom, hogy akkor már indulás előtt letudjuk a nehézségeket, amiknek úgyis mindenképpen jönniük kell! :) jó lesz minden, alig várom, hogy elmeséld.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan :))) nagyon szerencsés vagyok, h nem valami szállodában vagy pláne a repülögepen vagyok beteg! (Sztem le is szällitottak volna:)))

      Törlés