2024. június 27., csütörtök

Mindig lehet fokozni

 

 

A kupiprobléma nem hogy javulna, de évről-évre súlyosbodik... Érthetetlen, elfogadhatatlan és vállalhatatlan méreteket ölt. Mondanom sem kell, MINDENT kipróbáltunk már: büntetés, dicsérés, ajándékozás, versenyeztetés, időmérés, közös pakolás, rábeszélés, lelkizés, példamutatás, szemléltetés – és hosszú távon eddig SEMMI sem működik. A múltkor kérdeztem tőle (takarítás után), hogy nem jobb-e így, amikor mindennek van helye és tisztaság van. Azt válaszolta, hogy nem, mert ha kupi van, az olyan érzés, mintha több mindene lenne. Ezzel az érvvel nem tudtam vitatkozni!

7 megjegyzés:

  1. Japánul tanul? - olvasó Japánból, aki megragadta a lényeget.

    VálaszTörlés
  2. Tamko neked fogalmad sincs hogy mi a kupi. Nem látok túrórudi (vagy egyéb édesség papírt) szennyes ruhákat, kakaós bögréket, használt poharakat. És ez a gyerek szobája, nem a nappali. És látszik, hogy a háromdimenziós IRL tárgyakkal játszik. Nem is hiszed milyen szerencsétek van!

    VálaszTörlés
  3. Zsu, de jó megfigyelő vagy :)))) nem tanul japánul, csak kimásolt egy mangából pár sort. Sztem nem tudja, mi van oda írva :-D

    Ella, szeretnék látni egy fotót a valódi kupiról..! :)))) Szennyes ruhák sajna bőven vannak, de a másik oldalon. Az igaz, h szerencsére nem szokott a szobában enni, ezek szerint van még hová fejlődnie ;-)

    VálaszTörlés
  4. szerintem is kupi ez, habár tény, hogy vannak annak fokozatai: ez nem undorító kupi, csak sima rendetlenség. látszik, hogy ott vagy mögötte és koordinálod. :)

    de azt is látom amúgy jól, hogy milyen szép kis szoba lapul a rendetlenség alatt!

    VálaszTörlés
  5. 2 ADHD s gyermek anyjakent mondom, hogy ez tok ok.
    Naluk neha alagutfuro kellene, hogy bejussak hozzajuk.

    VálaszTörlés
  6. Az én 6 éves kislány unokám imád barkácsolni, kreatívkodni. Van is bőven mindehhez mindenféle hozzá való alapanyaga. Olyan a szobája, mint egy kis papír-írószer bolt. A szülei megőrülnek attól, hogy mindent egyszerre szed elő, és nem pakolja vissza. Ha unják a szülők, próbálnak ők rendet tenni. Ezt tapasztalom még két nagyobb unokámnál is. Meggyőződésem, hogy ha majd megnőnek és külön fognak élni, jó eséllyel fognak tudni rendet tartani maguk körül. Addig meg ki kell bírni a szülőknek ép idegekkel. (A gyerekek kire hasonlítanak? - Ki lehet találni -, rám:)))))) Egész gyermek koromban azt hallgattam az édesanyámtól: Mi ez a kupisarok???

    VálaszTörlés