2023. november 15., szerda

Bújós (15. nap)

Boni még ugyanannyira bújós és puszilkodós, mint kisebb korában. Simán lehet neki bármennyi puszit adni, bárhol, bárki előtt, és ő is folyton rajtunk „lóg”: ölel, bújik, követeli a puszikat. Főleg reggel, este, illetve búcsúzáskor és találkozáskor, de nem csak, hanem teljesen váratlanul is („Jaj, mama, eszembe jutott, mennyire szeretlek!”). A változás csak annyi kisebb korához képest, hogy most már 37 kiló és tök izmos, simán van, hogy földönt vagy lefejel minket. De ki tudna ezért szólni, ugye.

Az elmúlt hónapban többen is mosolyogva mondták, hogy ölelgessük csak! puszilgassuk csak! Amíg lehet! Pár év, és ennek vége – jósolták. És tényleg, teljesen logikus, hogy ennek valamikor (hirtelen? vagy lassanként?) vége lesz. Boni egyik osztálytársának az anyja pl. már a nyáron mondta, hogy az ő tízéves kisfiát már nem lehet csak úgy puszilgatni.

Én leginkább bele sem gondolok, és „élvezem, amíg csak lehet”, ezt a tanácsot szoktuk ugyanis kapni. De azért szoktunk róla beszélgetni, hogy milyen lesz, meg hogy hát c'est là vie meg hogy carpe diem, ilyen és hasonló közhelyeket.

Nemrég leesett, hogy mindez nekünk persze tök szar: belegondolni, hogy a bújós kisbabánk lassan szőrös lábú kamasszá válik, de rájöttem basszus, hogy Boni is aggódik. Azt hallja folyton, hogy pár év múlva már nem fogja akarni azt, amit tíz éve folyton akar: hogy jól megszeretgessük. Vészmadarak kárognak körülötte, hogy a világ meg fog változni, és nem lesz része puszikban meg ölelésekben, amit szerintem ő még elképzelni sem tud, hiszen egész eddigi életét fizikai kontaktusban élte le.

Akkor jöttem erre rá, amikor egyszer este odasündörgött hozzám, átölelte a nyakamat és belesuttogta a fülembe, hogy mama, de én mindig szeretni fogom a puszijaidat!


Ilyen szépen kinyílt a szülinapi csokrom. Az illata pedig fantasztikus!


4 megjegyzés:

  1. És ez mind így igaz...:-) A kisfiam már szőrös lábú kamasz, 15 éves, ő is bújós, puszilgatós volt. Ezt már nyilván nem olyan, mint évekkel ezelőtt. De ne gondold azt, hogy egy kamasznak nincs szüksége ölelésre vagy fizikai kontaktusra az anyjától, ha addig abban nőtt fel. Néha a "kisfiam" is sündörög mellettem, ilyenkor mindig megölelgetem és sokáig hagyja.:-)) Néha meg amikor már nagy hiányom van (én nagyon puszilgatós vagyok), jól "megzsarolom vmivel"/lefizetem egy pusziért.:-))))

    VálaszTörlés
  2. Szerencsére lassan szokik le a gyerek is és a szülő is a puszikról. De aki ilyen típus annak azért ez nem egyszerű folyamat.
    Mi ahhoz próbálják magunkat szoktatni évek óta, hogy mi lesz ha már nem fog hinni a mikulásban?! Ez nekem olyan komoly változásnak tűnik.
    12 és fél éves és idén még mindig hisz benne! 😊

    VálaszTörlés
  3. Marcuskàm is màr szôrös làbú és magasabb nàlam, de nagyon bújós még mindig, nekem az a gyanúm, hogy ô ilyen is marad. Léna tàvolsàgtartóbb, de még lehet azért mindenkivel sokat puszilkodni szerencsére; jó, néha azért kicsúfolnak, mikor pusziért kuncsorgok (de mindig adnak:) Remélem teljesen azért ez nem múlik el, én extra ölelgetôs/puszilkodós vagyok:)

    VálaszTörlés
  4. De jó:)) remélem, Dani is olyan bújós és ölelgetős lesz tízévesen is, mint most! Én is folyton attól félek, hogy majd lesz, amikor ezt nem akarja...

    VálaszTörlés