2023. január 20., péntek

Képmutatás

„Tisztelt utasaink! A sztrájk miatt bizonyos vonalakon nem közlekednek a vonatok, illetve jelentős késésekre lehet számítani. Elnézésüket kérjük az okozott kellemetlenségekért.

– hallom a hangosbemondóból. Szerintem ez tiszta képmutatás: a sztrájknak ugyanis pont az a lényege, hogy a munkabeszüntetésekkel problémákat okozzunk az embereknek, ezzel nyomást gyakorolva a politikusokra. Minél nagyobb a probléma, azaz minél nagyobb a káosz és a fejetlenség az országban, annál valószínűbb, hogy a kormány meghallgatja a követeléseiket, hiszen nem akarnak lázadást vagy forradalmat, viszont mindenki szerené újraválasztatni magát (kivéve azt, akit már nem lehet).

Ha a sztrájkolók nem okoznának kellemetlenségeket, senki észre sem venné a megmozdulást. Az utazók szívatása nem a végcéljuk ugyan, de mindenképpen a fegyverük ahhoz, hogy eredményeket érjenek el. Magyarán: az utasok fontos eszközök, bábok a sakktáblán. A vasutasok sztrájkjai nem képzelhető el az utasoknak okozott kellemetlenségek nélkül. Szereiném, ha ezt elismernék ahelyett, hogy szemforgató módon elnézést kérnének. Vagy ne sztrájkoljanak.

4 megjegyzés:

  1. Hat igen. De valoszinuleg nem ugyanazok sztrajkolnak (a szakszervezeti tagok), mint akik ezt kiirtak (a vasutallomas menedzsmentje).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos :))

      Azt kellett volna mondaniuk:  « elnézést kérünk a KOLLÉGÁINK okozta kellemetlenségekért »

      Törlés
    2. :))) Egyebkent Angliaban folyamatosak a sztrajkok. Karacsonykor a mentősök és a repteri dolgozok sztrajkoltak. Kepzelhetitek - pont amikor London teljes kulfoldi lakossaga megindult, hogy hazamenjen! Karacsony előtti heten szinte mindennap metró vagy vonatsztrajk volt Londonban. A sztrajk lassan az eletem resze!! :D

      Törlés
  2. Érdekes a megfigyelésed de szerintem aki kiírta ezt a szöveget, nem is gondolt bele. Ez csak egy általános szöveg a kommunikációs főosztály szovegbankjabol.

    VálaszTörlés