2021. november 8., hétfő

Maszk: második felvonás

Írtam, hogy három hete levetették az általános iskolásokról a maszkot a suliban. Utána elkezdődött, majd véget ért a kéthetes őszi szünet, ma újra van a suli. A számok időközben annyira megugrottak, hogy ismét kötelező lett a maszk az alsóban, ami azt jelenti, hogy a gyerekek a mi megyénkben pontosan egy hétig élvezhették a maszknélküliséget (kivéve Bonit).

Két hozzáfűznivalóm van a dologhoz: egyrészt hogy Z., aki nagyon nem értett egyet a három hete bevezetett intézkedéssel, most teljesen jogosan jár-kel úgy a világban, prófétaként, mint aki ezt előre megmondta (és tényleg).

A másik meg hogy: jól illusztálja a példa, hogy nem lehet olyan járványügyi intézkedést hozni, amivel mindenki egyetért. Mert ha nem vetetik le a gyerekekkel a maszkot október elején, holott jók voltak a számok = az lett volna a baj. Ha pedig (mint ahogy történt) levetetik a maszkot = akkor meg az a baj (mivel most vissza kell venni). Vagy: ha a hatékony intézkedésnek köszönhetően jók a számok, az emberek az intézkedés ellen hőbörögnek, mondván hogy jók a számok, minek intézkedni, ha meg nincsenek hatékony intézkedések, belobban a járvány, és azért hőbörög mindenki, hogy miért nem lép a kormány.

A lényeg, hogy mindig van olyan halmaza a populációnak, akik panaszkodnak!



De azért szomorú látvány ez a sok maszkos kisgyerek, nem lennék az egészségügyi miniszter helyében.

4 megjegyzés:

  1. Nekünk is most vezették be. Egyelőre fő gondom az, hogy a gyerekek szempontjából a maszk egész biztosan káros, mivel koszos kézzel teszik fel és veszik le, leejtik a földre visszaveszik az arcukra, stb. Most magyaráztam el a gyereknek, hogy ha neadjisten beleesik a maszkja a wc-be (előfordulhat) nehogy eszébe jusson kivenni. Húzza le a wc-t, vagy hagyja ott és szóljon valakinek (persze kinek?) de már ilyen szcenáriók is járnak a fejemben.
    Én azt szeretném megérni, mikor kötelezővé teszik az intézményekben (inclusive kórházak) a kilincsek és villanykapcsolók napi több alkalommal való fertőtlenítő áttörlését.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt hiszem egyébként kötelező. Vagy legalább is tavaly a nyitásra a vendéglátósoknak csináltak egy komplett útmutatást. Pont ilyenek voltak benne hogy mivel és hogy milyen gyakran kel a sótartókat, kilincseket stb. áttörölni. Persze hogy mennyire valósul ez meg azt szerintem senki nem ellenőrzi és az intézmény vezetésére van bízva.

      Törlés
  2. Érdekes dolog hogy miért pont csak az alsósok számára vezetik be. Vajon a felsősök nem fertőzik egymást? Vagy mi lehet az érv arra hogy a felsősöknek (még) nem kell?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem azért, mert őket már oltják (12 éven felüliek)?

      Törlés