2018. február 24., szombat

Nincs rossz kérdés!

- Mondj egy ruhadarabot! - kérem Bonitól

Kitalálósat játszunk. Ezt az autóban vagy az oviba menet szoktuk játszani, unaloműzőképp. Így jöttem rá például tavaly arra, hogy nem tud részhalmazokat képezni. Azaz probléma nélkül tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mondj valami pirosat, és mondj egy gyümölcsöt, de ha azt kértem, hogy mondjon egy piros gyümölcsöt, azt nem tudta. Egyszerűen csak várni kellett pár hónapot, és minden magyarázkodás vagy tanítás nélkül rájött magától is. Szerintem így fog megérni egyszer csak arra is, hogy megértse, hogyan működik egy táblázat (oszlopok-sorok).

Szóval most én jöttem soron, és arra kértem, mondjon egy ruhadarabot. Kicsit csodálkozott, hezitált, majd azt válaszolta:

- Bah... une manche coupée!

Most én néztem nagyokat... levágott ruhaujj?? Aztán leesett, hogy Boni nem ismeri a ruhadarab szót. Ő szerintem azt hitte, egy DARABKA ruhát kell mondania!

Úgy bírom, hogy még egy hülye kérdést is tök lelkiismeretesen megválaszol. Ezekkel a fura felnőttekkel soha nem lehet tudni!!

20 megjegyzés:

  1. ooo, ezek a felreertesek olyan cukik! anyukam meselte, hogy o a tagbaszakadt-rol hitte. azt mindig, hogy rokkant. en a 'kuzin'-t gondoltam sokaig a 'kurtizannal' egyenértekunek, egy ismerosom a 'partizannal' keverte.

    VálaszTörlés
  2. :)))) tagbaszakadt: tök logikus!
    Én az impresszárió szót méregetem a mai napig gyanúsan.
    Gyerekként meg elújságoltam otthon, hogy a tanítónő szerint “ magas ló” vagyok. Kiderült: kimagasló :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bv: kepzeld, az iment kinyitottam a konyvemet, es mit olvastam:

      “A dandárparancsnok TAGBASZAKADT holló-paripán az ezredparancsnok kíséretében lovagolt oda a kozákokhoz.”

      Evek ota nem talalkoztam ezzel a szoval, erre ma két oran belul kérszer is :)))) asszem beemelem az aktiv szokincseme :)))

      Törlés
  3. En arra emlekszem, hogy amikor 9 evesen beirattak egy nemet nyelvtanfolyamra, a tanarno egy olyan terkepet mutatott ahol az egyik varos (Berlin) az orszag (NSZK) hatarain kivul fekudt. En akkor ezt egy nagyon keptelen es bizarr dolognak lattam - alig tudtam elhinni, hogy nem hazudik! Kesobb ra kellett jonnom, a felnottek vilagaban minden lehetseges ;)

    VálaszTörlés
  4. Elsősként azt a feladatot kaptuk, hogy színezzük tarkára a karácsonyfát. Én zokogtam, hogy nekem csak piros, sárga, kék, zöld... ceruzáim vannak, de tarka, az nincs :(
    A másik: nem merem megmondani, hány éves koromig voltam meggyőződve róla, hogy a fekvőrendőr az egy az út mellett fekvő rendőr. Mindig sajnáltam szegényt.

    VálaszTörlés
  5. De jo pelda, tenyleg :)) ha az ember (gyerek) az egy nyelv=egy allam=egy terulet esetehez van szokva, olyan fura dolgok kerulnek elo foldrajzoran (Kalinyingrád, Lesotho, vagy akar Belgium, de ha Palesztinat nezzuk, az is).

    Egy baratnom a nyari vakaciojarol hazaterve az iskolai fogalmazasaban azt irta h “Franciaorszagban leginkabb Monaco tetszett”. A tanarno athuzta, hoy ez nem jo, pedig vitathato...

    VálaszTörlés
  6. Heni, tarka :)))) es fekvorendor :))))) (de remélem, nem 18!)

    VálaszTörlés
  7. Gimi elsőben az első földrajzoran szintfelmerot íratott velünk a tanár, az egyik kérdésnél le kellett írni külföldi városok magyar neveit,mindegyiket tudtam, de a Kassa teljesen kifogott rajtam, hiába gondolkodtam, nem bírtam rájönni, hogy miféle város az, hogy Kassza, es hol lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ertem! :-o
      Nem Kosice volt odairva?

      Törlés
    2. Nem, ez akart a beugratos kérdés lenni a tanár részéről, h magyarul írta oda es észrevesszük-e. Hat en inkább tulgondoltam

      Törlés
    3. pffff... hát akkor érthető a Kassza :))

      Törlés
  8. Tesóm a dekoltdek és az imazs szavakat keverte vagy 10 éves koráig. Én meg jó sokáig hittem, hogy a sztrapacska az drapp macska.

    VálaszTörlés
  9. én apukám aranyerét szerettem volna mindenáron megkaparintani :D

    VálaszTörlés
  10. Ez annyira edes es okos, h felolvastam itthon is :)

    En a halva nevu (ronda, budos es dogletes izu) keleti edessegrol kepzeltem azt, hogy valahogy halott emberekbol preselik. Azota sem birom megenni, pexig mar tudom h napraforgomagbol van.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Mondom a négy évesemnek, hogy ugorjunk be a boltba. Erre ő éktelen sírásba kezd, hogy ő nem akar. Valahogy ráveszem, hogy jöjjön mégis nyűgösködés nélkül. Erre megáll a bolt ajtajában és lendületből, páros lábbal beugrik.... :D

    VálaszTörlés
  13. :-))) ez nagyon aranyos! Ha ugrani kell, hát ugrik :))

    VálaszTörlés