2024. január 3., szerda

On the 8th day of Christmas


Basszus, ez pont olyan volt, amilyenre számítottam: időigényes, abbahagyhatatlan, totál felesleges, de szuper! Én ilyet többet tuti nem csinálok megint, max. karácsonykor, mert ennyi időm nincs. Boni néha-néha szállt csak be, de tényleg jókat lehetett beszélgetni közben (olyan felkiálltásokkal megtüzdelve a mondanivalónkat, hogy láttad valahol a piros sapkás nő lábát?! meg: itt egy szakáll, ez hová való?). További megfigyeléseim: lámpafénynél nehezebb, mert csillog a felület, és a sötét részeket sokkal macerásabb kirakni, mint a világosakat, sokkal nagyobb felület kell az elején, mint maga a kép (50x70 cm), hogy legyen elég hely a guberáláshoz, Z-t tényleg nem érdekli az ilyesmi, összesen ha öt darabot berakott. Elsején fejeztük be. Még gyönyörködünk benne egy kicsit, majd szétszedjük és elrakjuk...

20 megjegyzés:

  1. Atyavilág!!! - szakadt ki belőlem. Annyira gyönyörű Boni is, meg a kirakó is. Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a képet. Olyan ritkán ajándékozol meg bennünket újabb Boniról készült képpel, persze ...tudom-tudom, a mai világban nem árt az óvatosság. Ez a kirakóról kép eszembe juttatta egy hatalmas kerek, 2000 darabos kirakómat, amely őszi tájat ábrázolt kék éggel, csobogó patakkal, toronytoronnyal egy erdőrészlet közepén. Nem tudom hány órát áldoztam rá, de imádtam, beszippantott. Van még hasonlóan nagy kirakóm, pár éve kaptam a fiaméktól karácsonyra, még nem mertem hozzákezdeni. A tiétek viszont csodaszép lett.

    VálaszTörlés
  2. Úrjézus, mennyi darab. Nem tudom elképzelni, hogy én egy ilyet önszántamból beengedjek a lakásba :D

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű puzzle-t választottál! Örülök hogy Boni is rakosgatta. Akkor azért sikeresnek mondható a projekt, úgy látom :)

    VálaszTörlés
  4. Na most, hogy sikerült 15 perces megfeszített munkával megjelennem mint FElla (bár ki tudja meddig tart) elmondom, hogy én sem értem, hogy ha valakinek ennyi ideje van, az miért nem szánja valami élvezetesebb tevékenységre. De persze el tudnám képzelni, hogy munka helyett ezzel töltöm az estéimet családi körben, beszélgetve. Csakhát idő...

    VálaszTörlés
  5. jézusom, ez csodálatos, egy tökéletes darabot választottál, úristen de imádom! :) (bónuszban meg azt a göndör kis cuki fejet :))

    és hát na, hát de tényleg: az az élet, amiből nem tudunk évi egyszer elpocsékolni néhány órát teljesen, abszolút felesleges dologra, az az élet meg micsoda? :))) mármint lehet utálni kirakózni és nem is kell senkinek se csinálnia, aki nem szereti, dehogy, de pusztán azért, mert volna hasznosabb tevékenység, pusztán azért nem csinálni, hát emberek vagyunk, nem beszélő vonatok! :))

    VálaszTörlés
  6. Én meglepődtem hogy valaki szerint a puzzle felesleges tevékenység. Ezek szerint ti nem csináltok valóban felesleges dolgokat, mint én, amihez képest a kirakózás egy kifejezetten hasznos időtöltés 😁
    Egyébként pedig tény is, hogy a puzzle nem időpocsékolás, hanem számos jótékony hatása van, úgy mint stresszoldás, koncentrációnövelés vagy a rövidtávú memória fejlesztése. Ezenkívül pedig egy 1000 darabos kirakó elkészítése 8-12 órát vesz igénybe. Azért az nem olyan szörnyű. Közben végig lehet hallgatni egy hangoskönyvet, és akkor pláne nem elvesztegetett idő :))

    VálaszTörlés
  7. Anszki, muti, mi az a MÉG feleslegesebb tevékenység??? :))) Mert ennél feleslegesebbet én nem tudok elképzelni, viszont szerintem is 100%-ban élvezet (üzenem Ellának :)). Stresszoldásra én sportolok (KÖZBEN podcastokat hallgatok), koncentrációnövelésre tanulok, rövid távú memóriát a munkámban is tudom fejleszteni, és ezeknek mind konkrét hasznuk van, de még a főzés és a horgolás is kreatívabb és hasznosabb, sztem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú nem is tudom... visszajárás a blogodra, hogy közzétetted-e már a kommentemet, érkezett-e rá válasz, majd válaszírás a válaszra? 😂
      Én sokat nyomkodom a telefonomat... görgetem a facebookot, nézegetem a blogokat. Régebben a YouTube Shortsra is rá voltam függve, esténként azokat néztem, de szerencsére arról már lejöttem. Sorozatokat, sőt realityket is nézek. Az tuti, hogy hasznosabb kirakni egy puzzle-t, mint végignézni a Szeret, nem szeret c. svéd reality legújabb évadát, ami nemsokára érkezik :)) De még egy "normális" sorozat is kevésbé hasznos, mint a puzzle, szerintem. Szóval én nem vagyok olyan nagy entellektüel, hogy a kirakózás valami értelmesebb dolgot vált le az életemben, és ezen aggódnék. Szívesen bele is kezdenék egybe, ha már ennyit beszélünk róla, de sajnos nincs hely hozzá

      Törlés
    2. Az biztos, hogy könyvek is vannak olyanok, amelyek elolvasásánál még egy kirakó is normálisabb tevékenységnek számít :))

      De nekem a blogokra kommentelés = kommunikáció, kapcsolódás. Végül is a kirakómnak is ez volt a célja ("jókat lehet dumálni közben").

      Törlés
    3. Felnőtteknek való kifestő könyvek színezése :) Nagyon felesleges, be kell szerezni a hozzávalókat (könyv, színes ceruza vagy filctollak). Kevesebb helyet igényel, elő lehet szedni és elrakni semmi perc alatt, jó kikapcsolódás és nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő színeket vagy a vonalak között maradni... Közben lehet valamit hallgatni is. Egyre jobban szeretem. Puzzle-ra jelenleg nincs helyem, nincs üres asztalom.

      Törlés
  8. Jaj én rengeteg fölösleges dolgot csinálok. Ott van példának okáért a munkám ami napi 10-11 órát elvesz + hétvégén is párat. De muszáj csinálni ugye. Másik, ami szintén teljesen fölösleges és még a munkámnál is jobban utálom, mikor a gyereknek könyörgök, hogy jöjjön már fürdeni, fogat mosni, tanulni, enni, akármit. Ha összeadnánk ezeket a perceket akár 2 óra nettó is kijönne belőle. De ha kijönne ez a két óra egyben, sőt akár 4 részletben, akkor ezalatt az idő alatt sétálnék, gyógytornáznék, regényt olvasnék, akár filmet néznék, találkoznék emberekkel, átpakolnám a fiókjaimat ahol már kupi van, kiülnék a kertbe és felhőket néznék, új sütemény (vagy kenyér, akármi) sütéssel kísérleteznék. Folytathatnám a sort, de sajnos a munka is vár és a gyereket is le kell vakarnom a tabletjéről.
    Szóval nem vagyok/volnék puzzle ellenes, de nekem nagyon hátul lenne a sorban mint szabadidős tevékenység.
    Valszeg ha lenne egy nagy asztalom amire ki lenne rakva egy puzzle, akkor 5-10 perceket molyolnék is vele naponta 1-2x. De ehelyett ilyen lopott percekben (pl a lakás legkisebb helyiségében) és sudoku-kat csinálok, az is bármikor abbahagyható és szerintem szintén fejleszti a koncentráció készséget, de ráadásul kis helyen elfér és vihető ide-oda. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, erre kíváncsi lennék, Ella. Mert szerintem te olyan lehetsz, mint én: ha van egy feladat, akkor azt szeretnéd mihamarabb letudni és nem félbehagyni. Ezért nekem nagyon nehéz volt 5 perc kirakózás után leállni és mással foglalkozni, sokszor ottragadtam!

      Sudukut imádom :))

      Törlés
    2. nekem ez a legnezebb amúgy a kirakózásban, hogy betartsam a határokat :) egyébként viszonylag fegyelmezett ember vagyok, de épp a puzzle az, amiben hiába mondom, hogy oké, húsz perc, oké, csak tízig, de utána megyek és végzem a dolgom: basszus nem hagyom abba! és ott ülök elgémberedve, fázva, teljes kitettségben és jójó, de még csak ezeket végignézem, hátha köztük van!! :D ezt az egyet nem szeretem benne vagy hát valójában de, mert igazából ez is hozzá tartozik. :)

      csak visszajárok ámulva, hogy ez mennyire hihetetlenül szép darab puzzle, elképesztő.

      Törlés
  9. Hoppáhoppá, lemaradtam. :D
    Fú de jó hangulatú a kép, kedvem lenne odakuporodni. :)

    Meglepetést okozott nekem, hogy pozitívan csalódtál (mármint, hogy élvezted), valamiért arra számítottam, hogy te nem, de Boni és Z igen. Hát ennyit arról, hogy mennyire ismeri az ember (vagyis én) az általa olvasott bloggereket. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-DD igaz!

      Sztem én élveztem a legjobban. Így utólag gondolkodván a dolgon, a kirakózás EGYETLEN (de nem elégséges) pozitívuma számomra az, hogy élvezetes. Amikor odaült valaki mellém guberálni, és dumáltunk közben, az már az a szint volt, hogy meg is érte csinálni. (Ha lehetne nyerni valami nyereményt a kirakással, talán akkor még motiváltabb lennék :))

      Törlés
  10. Mi is kiraktunk családilag most többet is 1000db-os puzzle-ből, nekem az a könnyebb, amin több szín van, férjem simán megbírkózott a fekete-fehér new yorki felhőkarcolókkal, aminél én egyszerűen nem látok különbséget:))) Férjemtől tanultam, hogy először a széleivel kell kezdeni, és onnan egyre könnyebb ràcsatlakozni a többivel.

    VálaszTörlés