2022. szeptember 29., csütörtök

Pusztába kiáltott szavak

 

– Bonikám, menj légyszi zuhanyozni!

– Bonikám, vedd már fel a pizsamádat, meg fogsz fázni!

– Bonikám, gyere vacsorázni, kihűl!

– Bonikám, menj már fogat mosni, ne húzd az időt!

– Bonikám, nyomás az ágyba, holnap álmos leszel!


Elhangzik: minden hétköznap 18:30 és 20:45 között, több szólamban, egymás után, kánonban, különböző hangfekvésben... a célszemély teljes közönyétől kísérve. Boni úgy viselkedik, mint egy természeti jelenség, amelynek megvan a maga ideje, de amelyet sürgetni, gyorsítani, előrehozni stb. nem lehet. Meg kell várni, amíg bekövetkezik. Mi pedig, eszelős makacssággal, a magunk idealista módján, szavakkal szeretnénk az időjárást vagy az árapályt irányítani, befolyásolni, uralmunk alá vonni, és azt hisszük, hogy ha következetesek vagyunk és elszántak, sikerülhet.

5 megjegyzés:

  1. És mi lenne, ha elengednetek? Azt írod, hogy így is, úgy is a maga idejében csinálja. Akkor felesleges kuzdenetek, nem?

    VálaszTörlés
  2. Ismerős! Csak nálunk a "Mindjárt!" és az "Egy perc!" váltakozik hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk ugyanígy :(
    Juli

    VálaszTörlés
  4. Kisfiam évekig mindig 7.30kor ment fürdeni. Se előbb,se később.
    Ha azt mondtuk neki hogy 4kor indulunk akkor nem értette miért akarunk kilépni az ajtón 4 előtt 2 perccel.
    Kinőtte szerencsére 😁

    VálaszTörlés
  5. Nálunk a természeti jelenség dörgéssel villámlással is társul. És minden péntekre összegyűjt 5-8 óra alvásdeficitet. A gyerektelen kollégáim még nem értik miért nem tudok este 9-kor visszaülni a munkapaf mellé mint minden más tisztességes rabszolga. Vajon mit csinálok minden este 8 és fél 11 között? Kérek, felszólítok, ígérek, fenyegetek, zsarolok, alkudozok, kiabálok, könyörgök. Órát lehetne igazítani az egyes fázisokhoz.

    VálaszTörlés