2022. május 23., hétfő

Függőség kezelése önkéntes elvonókúrával


 HÁROM NAPJA nem vásároltam EGYETLEN könyvet sem!

Nagyon. Nehéz.

11 megjegyzés:

  1. De miért kell ezt betartani? Nehogy rászokj a csokira. Én irigylem a "függőségedet".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudok olyan ütemben olvasni, mint amilyenben vásárolom a könyveket. A könyvespolcom tele van évek óta megvett, de azóta el nem olvasott könyvekkel, regényekkel - és én ennek ellenére a mai napig RENDSZERESEN vásárolok olyan könyveket, regényeket, amelyek csak évek múlva lesznek majd évek óta el nem olvasottak. Csüggedten és vágyakozva szoktam nézegetni őket: mikor tudom majd mind elolvasni?!

      (asszem ez valami szindróma és neve is van :))

      Törlés
    2. Jaj értem. Azt hittem az olvasásról akarsz leszokni. Habár ha a munkát vagy az alvást veszélyezteti akkor azt is megérteném. Én meg hónapokig gondolkodom azon hogy megvegyek-e egy könyvet, állandóan újrarendezem az Amazon-os kosaramat. Akkor viszont, ha nem döntöd magad anyagi csődbe, akkor semmi gond. Majd nyugdíjas korodban beéred magad. Nem tudom milyen szindróma lehet, Zselykének tolltartóból van ugyanez a szindrómája, 10 van neki.

      Törlés
    3. :-))) Akkor biztos szép rendben tartja a tollait, ceruzáit!!

      Törlés
    4. Azokat én tartom rendben. Amikor engedi...

      Törlés
  2. nincs egy könyvtár a közeletekben, ami segíteni tudna? :)

    VálaszTörlés
  3. Írja egy lapra a szerzőt és a címet és úgy tedd a polcra. Sokkal több elfér belőle mint könyvből és el sem felejted hogy kinézted azt a könyvet. Aztán ha elfogytak a polcon lévő olvasatlanok majd sorsot húzol hogy melyiket vedd meg. Van egyébként olyan hogy elfogynak a könyvek és nem kaphatók?

    VálaszTörlés
  4. Kényeztetve vagyok. Legalább négy könyvmegálló (amolyan fémszekrény, polcokkal) kínálja meg-megújuló köteteit. Elvihetők cserébe másik kötetért. De nincs igazán kötöttség. Volt, hogy kirámoltam egy csomó könyvet, mert nem fértek, máskor meg csak elhozok egy-két kötetet, amelyik megtetszik. Többnyire akad olyan, ami érdekel. Hát ezért vagyok elkényeztetve. Világszerte el kellene terjeszteni a rendszert. Olyan ez, mint egy ingyenes antikvárium.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És vannak ott jó könyvek? Nekem mindig az az èrzésem, hogy csak én viszek oda értelmes olvasnivalót, más meg papirlerakatnak hasznâlja. Persze, a kedvenc könyveimtöl én se válok meg, úgyhogy valahol megértem.

      Törlés
  5. Én ugyanezt csinálom, Tamko. És ma is megyek átvenni egy újabb rendelést, pedig az előzőből is csak hármat olvatam. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy nincs káros szenvedélyem, legalább ez. (Oké, ez kicsit sántít.)

    VálaszTörlés