2022. január 17., hétfő

Hogyan NEM kaptuk el a koronavírust (egyelőre)?

Remélem, szívesen olvassátok a beszámolót – én mostanában mindenkitől azt hallom, hogyan kapták el, kinek hány fokos láza volt (vagy sem), melyik teszt mit mutatott és ki hányszor volt beoltva. Nagyon unom. Mivel utálok beállni a sorba, ezért azt fogom elmesélni, hogyan nem kaptuk el.

Szombaton írt Boni tanítónője, hogy van Covidos az osztályban, és a jelenlegi protokoll szerint kétszer kell tesztelni (otthoni teszttel) a gyerekeket: a 0. és a 2. napon, azaz szombaton és hétfő reggel. Azt írta, hogy ha a szombati, de főleg a hétfői negatív lesz, akkor önbevallásos alapon, kitöltött papír aláírásával a gyerek már hétfőn mehet suliba.

Nagyon megzavart ez a határozószó: mert ha a szombati pozitív, de a hétfői negatív, akkor mi van? Ráadásul én vasárnap vettem észre az e-mailt, úgyhogy értelemszerűen szombatit nem is tudtunk produkálni – ilyenkor mi a teendő?

Az óvatos apuka úgy döntött, hogy ma Boni inkább ne menjen suliba. A vasárnap délutáni teszt negatív lett – Boni rettenetes nagy bánatára, aki már látta magát, amint egy hétig a szobájában legózgat, és az én legnagyobb sajnálatomra, mert én meg azt vizionáltam, hogy átesünk rajta valami enyhe tünettel, és a továbbiakban Z. visszavesz a megszállott óvintézkedésekből, mert belátja: védenek az oltások*.

Mit hívok én felesleges, sőt: ártó óvintézkedésnek? Azt például, amikor a férjem azt magyarázza Boninak, hogy mostanában inkább ne is menjen közel a gyerekekhez a suliban. Az ilyenektől elönt a paprikaméreg, és ilyenkor gondolom azt (anélkül persze, hogy direkt meg akarnék fertőződni, mert azt azért mégsem), hogy sokkal egészségesebb lenne, ha pár nap (hét) alatt átesnénk a megbetegedésen, minthogy a szociálisan ügyetlen gyerekekmnek ilyen mérgező hülyeséget mondjon, akár még hónapokon keresztül.

Decemberben lemondtam egy utat Strasbourgba a delta és a karácsonyi vásár miatt. A barátnőmet mentem volna meglátogatni, és áttettük a talit januárra. Most megint itt a dilemma, hogy hányszor fogjuk még elhalasztani a találkozást, mikor lesz az ún. ideális időpont arra, hogy összefussunk? Z. szerint felelőtlenség most menni, szerintem viszont hülyeség halogatni, mert ha rá hallgatok, két éve a lakásban kuksolnánk.

* Most még. De mi lesz márciusban?

9 megjegyzés:

  1. Én a szegény gyerekemet 6,5 éve arra tanítom, hogy semmilyen más gyerekhez ne menjen közel.
    Az iskolára külön erre nem hívtam fel a figyelmét, mondván hogy ez lehetetlen, de pl játszótéren mi mindig úgy örülünk, hogy senki nincs ott, vagy boltban, akárhol.

    Egyébként mi most úgy nem kaptuk el az osztályban elharapódzó koronavírust, hogy Zselyke már előre megbetegedett sima vírusban, így már előre hiányzott. Szóval nekünk is megvan a módszerünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ella, nálunk egyszer a kisebbik is így oldotta meg :) Most meg a nagyobb eléggé ki volt téve neki, nem akartam elhinni, hogy megint megúszta.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. De ezt miért???
      Én a szegény gyerekemet 6,5 éve arra tanítom, hogy semmilyen más gyerekhez ne menjen közel

      Törlés
    4. FElla kislánya nagyon beteges, szerintem csak arra gondolt, hogy próbálják így elkerülni, hogy állandóan otthon legyen valamilyen kórság miatt.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés