2018. június 12., kedd

Mi legyen az ebéd?


Hát nem is tudom... kezdem unni a közös nevezőnket!

23 megjegyzés:

  1. Hát nekem az jut eszembe hogy mennyi mindent megeszik a Boni. Nálunk a túróstésztán és a rizses húson kívül semmi nem megy át a jóváhagyáson.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én Z-vel vagyok a kínálatból...

      Törlés
    2. Marcika kábé csak üres tésztát és csirkepaprikást eszik...

      Törlés
  2. Martine :)) naná! ;)

    Ella: hú, pedig Boni válogatós. Pontosabban konzervatív: egyáltalán nincs kedve kipróbálni az új dolgokat, még édességet sem (pl. gumicukor). Zselyke tényleg nem szereti a főtt tésztát? Aszem ilyen gyereket még NEM LÁTTAM. ;.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De: túróstészta. Írtam. Ez az egyik a 2 közül amit mostanában megeszik.
      Amúgy szerintem az jellemző hogy semmi újat nem akarnak kipróbálni hanem egyből fúj még mielőtt megkóstolná.
      Én csak azt remélem, hogy a totális édességkorszak nem jön el nálunk mert az nagyon rossz. A tesóm legkisebb fia volt úgy hogy pár évig csokis kekszen kívül SEMMIT nem evett, többször rosszul lett az iskolában (gondolom a vércukor szintje rendetlenkedett) és nem volt hajlandó mást enni.
      Ja a nővére meg az ivással volt így, 40 fokban is 1-2 deci per nap és már feküdt szinte egész nap de nem volt hajlandó inni.
      Ezekhez képest Boni szuper!

      Törlés
    2. Ja tényleg, írtad, de lüke vagyok. Csak a tésztával nem asszociálok a túróra, ezért nem láttam. Nem is tudom, mikor ettem ilyet utoljára, talán 20 éve?

      Amúgy tényleg nem panaszkodom Bonira mostanában, szerintem jó úton haladunk kajaügyileg, vannak nagy előrelépések, csak hát macera...

      Törlés
  3. Egek, ez a rajz hatalmas! :))))

    Én fagyi vagyok.

    VálaszTörlés
  4. En jo vendeg lennek nalatok. Mindenki menujet fogyasztanam :-))

    VálaszTörlés
  5. én emlékszem, milyen lelkesedéssel ette a tésztát üresen!:)

    VálaszTörlés
  6. Tojasporkoltrol kizarolag a Szomszedokban hallottam, Lenke neni specialitasa volt.

    VálaszTörlés
  7. Tiss: szeretem a mindenevő vendégeket! :) Én tulképp akkor szeretek főzni, ha vendégek jönnek.

    Tojáspörkölt: na, nekem meg ez a Lenke néni maradt ki :)) Nálunk a mamám specialitása, eddig soha nem csináltam (most viszont annál gyakrabban).

    VálaszTörlés
  8. Tojasporkolt, ki kellett keressem a googleben. Eletemben nem hallottam rola.
    En is jo vendeg lennek, mindent megeszek es leginkabb azt szeretem, amit nem nekem kellett megfozni.

    VálaszTörlés
  9. tojáspörköltet szerintem tizenévesen ettem utoljára, egy gimis barátnőm nagymamája szokta készíteni - azt szerettem, de sosem jutott eszembe, hogy én csináljak.

    próbálkoztál már a diós gubával? a halmazokat elemezve nem esélytelen (bár nyilván édesség és nem zöldség)

    ma nálunk töltött cukkini van (hosszában félbevágott és kivájt cukkini, darált hús sóval, borssal, hagymával, tojással és reszelt sajttal kikeverve) + rizs

    VálaszTörlés
  10. Az en fiaim nagyjabol mindent megesznek. Ezt 3 dologgal ertem el:
    1. Nagyon nagy kedvvel, oket is bevonva fozok. Igy latjak h jo lesz az ami keszul epp.
    2. Addig nem ehet mast, mig meg nem kostolta. Es mindig elmondom h milyen vitamin es asvanyi anyag van benne, ami fejleszti a szemet, az agyat, fiuerot ad stb. Ha nem eszi meg, az bizony nem fejlodik akkor rendes utemben.
    3. Eves utani nasit csak az kap, aki legalabb 15 falatot megeszik.
    Birom h ezekkel lehet rajuk hatni.
    Viszont az apjukkal nem veszik ezeket a szabalyokat komolyan, csak nalam mukodnek.

    VálaszTörlés
  11. Martine, leírod a diós guba receptjét? Lehet h kipróbálom. A szüleim egész évben ellátnak minket az utcájukban termő dióval, volt már, h megavasodott :(( ennyit még én sem tudok megenni belőle. A sütikkel sajna egyébként az a baj, hogy akármilyen édesszájú is ez a csapat, Boni csakis a szilvás lepényt hajlandó megenni azokból, amit én készítek.

    Töltött cukkini: sztem a férjem imádná :)

    Annamária: nálunk is diktatúra van amúgy, addig nincs édesség, amíg nem eszik zöldséget. Csak hát amikor olyat akarok tálalni, amit mindenki SZERET, nem pedig ímmel-ámmal megeszik, akkor van nagy fejtörés... és kötünk ki mindig a fenti részhalmaznál...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Diós és mákos ugyanúgy: egy tálba (vagy rögtön a sütőpapírok tepsibe) teszem a karikára vágott kiflit (6 db-ból már rendes adag lesz), turmixgépben vagy botmixerrel összekeverek tejet (fél liter?), vajat, egész nyers tojást, némi cukrot (vagy mézet), beleöntöm a darált mákot vagy diót, ráöntöm ezt a masszát a kiflikre, szórok rá sok mazsolát is, összeforgatom az egészet - jó tocsogósnak kell lennie! - és kb 30 perc alatt megsül, 170 fok körül szoktam sütni.

      Törlés
    2. Jaj, de lüke vagyok, hát én ezt ismerem, szoktam is csinálni. Csak a francia nevén tartom számon (=elveszett kenyér). Én egyébként csokival csinálom, és egészben tezem rá a diót - sajna Boni meg sem kóstolja, a finnyás férjem meg képzeld el, azért nem eszi meg, mert hogy olyan RONDA :)))

      Törlés
    3. Akkor helyette aranygaluska? Tudom, macerás mert kelt tészta, de az gyönyörű :) és sok vaníliasodóval isteni.

      Törlés
    4. elveszett kenyér? :D

      awww, aranygaluska! annyira egyébként nem is macerás... ha nincs dió, fahéjjal is lehet

      ma nálunk húsgombóc van paradicsommártással és krumplival - korábban is szerették, de Findus óta még nagyobb az ázsiója (atyaég, én itt Findusra hivatkozom, holott mindjárt felnőttek a gyerekeim :O )

      Törlés
  12. Még annyit hogy például a diós guba kinezeten sokat lehet azzal javítani hogyha tortaformában vagy muffinsütőben sütöd meg

    VálaszTörlés
  13. Aranygaluska: hmm, még soha nem csináltam. Lehet h megpróbálom, de inkább ősszel, az valahogy olyan nehéz kaja, nem? Köszi a tippet :)

    Szerintem azért elveszett kenyér, mert a nagy újrahasznosításban rá sem lehet ismerni! :) Tényleg, lehet szebben is készíteni, de hát nem lesz soha olyan, mint egy éclair au chocolat :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem nehéz kaja, csak melegben nem jó begyújtani a sütőt - bár itt épp hideg ősz van és napok óta(?) zuhog.

      éclair au chocolat - nem tudom pontosan, hogy mi az, de már a neve olvastán is összefut a számban a nyál!

      szép diósguba: lehet nagyon szépre csinálni, kis muffinformákba, tetejére tojáshabot sütve, vagy a kész muffin-gubát tányérra borítva leönteni málnaszósszal vagy vaníliasodóval - szép az!

      Törlés