2016. október 2., vasárnap

Etimológia

Ma jöttem rá, honnan ered a tökkelütött szó:


Ez pedig egy kis hasznos olvasmány azoknak, akik esetleg még hezitálnának.

5 megjegyzés:

  1. Legtöbbször a hozzászólasok olvastán felfordul a gyomrom a fecsegő gyűlolettől és a durvaságtól, melyhez hasonló alantas színvonalat itt, Franciaorságban még nem olvastam! Pedig itt is vannak kemény összetűzések néhány megosztó témájú cikk után. Ilyenkor szégyellem magam némely magyar honfitársam miatt... Kiszabadult a palackbazárt szellem?...

    VálaszTörlés
  2. En is igy latom, a franciak sokkal toleransabbak a neten - legyen szo politikarol vagy akar gyereknevelésrol.

    (Bar en ezeket a gyulolkodo kommenteket nem szoktam elolvasni - lehet h el kellene)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak nagy ritkàn nézek bele - hogy kicsit megmeritkezzek a mai magyar valosàgban?...

      Törlés
  3. Nagyon tetszett ez az iras, koszi!
    Felelmetes, mennyire ketteosztotta az orszagot ez a kerdes! Mult heten a bolcsiben (!) megkerdezte az egyik kisfiu apja, hogy megyunk-e szavazni, es a nem valaszom ota atnez rajtam, epphogy koszon, pedig elotte sokat beszelgettunk - egyutt szoktattuk be a gyerekeket. Gyakorlatilag hazaarulo vagyok a szemeben.

    VálaszTörlés
  4. Ez a kettéosztás és gyűlöletkeltés veszélyesebb, mint a kvóta- vagy migránskérdés. Magamon is tapasztalom, iszonyúan bezárkóztam és nem vagyok már toleráns. Eddig csak a Fideszt gondoltam undorító rasszista bandának, most már a fidesz-szavazókat is annak gondolom - pedig eddig azért szóba tudtam állni velük. Őszintén megmondom, semmi kedvem sincs nekem sem egy "nem"-szavazóval bármiről beszélgetni. Szerintem önzőnek, sőt: kegyetlennek vagy nagyon rosszul informáltnak kell lenni ahhoz, hogy valaki nemmel szavazzon erre a referendumra. Egyikre sincs mentség.

    Ok, fenntartom azt a lehetőséget is, hogy ezek az emberek simán csak tévednek, mint ahogyan az bárkivel megeshet, bármikor.

    Bár engem azért az alapvető udvariassági szabályok megakadályoznának abban, hogy ne köszönjek :))

    VálaszTörlés