2016. január 24., vasárnap

Egy tévhitet szeretnék eloszlatni

Úgy számítottam, hogy semmire nem lesz időm egy csecsemő mellett. Hát ez abszolút nem így lett! Most, egy ön-és közveszélyes kis tornádó mellett van az, hogy MINDENNEL el vagyok maradva. Folyamatosan mögötte kell lennem, mert föláll a székre és leesik, kinyitja az erkélyajtót és még a végén kimegy, kiönti a vizet, eldugja a lakáskulcsot, eltöri a vagyon érő gitárt, beleesik a fürdőkádba és még sorolhatnám. Ha éppen egyedül molyol (ami sajna elég ritka), akkor is figyelnem kell: nem épp a könyvet tépi szét? Vagy az orrába próbálja bedugdosni a kenyérdarabokat? Vagy csórt valahonnan egy tollat és azzal rajzolja össze a széket? Egyedül valamit átgondolni, megcsinálni stb. nem tudok, mert ott terem és húz a szobájába, nyomja a játékait a kezembe, fölmászik az ölembe (majd le a földre, a vállamon keresztül a hátamon - szívbaj kerülget).

Egy szó mint száz, ha egy kis nyugalmat akarok ebben a lakásban, akkor...



...bezárkózom a wc-be!

12 megjegyzés:

  1. Hozzám oda is folyton bejöttek :D

    VálaszTörlés
  2. Hohoooo, kulcsra lehet zarni! :- D (az egyetlen helyiseget a lakasban..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mi beszedtük a kulcsokat, mert féltünk, hogy valamelyik magára zár egy ajtót :)

      Törlés
    2. Az én anyukám is bezárkózott, az is lett az első mondatom, 'hogy aja bezárta kúccsa ajtót'. :D

      Törlés
    3. :-DD ez nyelvtanilag is jo ki elso mondat hallod!

      Törlés
  3. Most egy kicsit irigyellek. Ficánka csecsemőnek is igazi többemberes gyerek volt, ha nem rám volt kötözve, akkor éppen szoptattam és fordítva. Mostanra igazi tornádó lett, aki folyton rohan, dumál és sikít, mindent a szájába vesz és megrág, semmit nem lehet előhagyni, mindent el kell pakolni, bútorokat rögzíteni, hatszázhuszadik gyerekzárat beszerezni, hátha azt nem tudja kinyitni... stb. Ha nem festeném a hajam szerintem tutira őszülnék. Egy biztos pont van nálunk is, a fürdőszoba. Csak hát olyan nehéz oda is bezárkózni, ha a másik oldalon valaki folyton kopog és közben egérhangon az mondogatja, hogy: Mummy, Mummy, Mummy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, hat en ezt csak akkor tudom eljatszani, ha a ferjem is otthon van. Egyebkent kulonben o sem hagy békén soha 😀

      Törlés
  4. nahát, lehet az én anyukám is ehhez folyamodott és a bátyámnak azért vált szokásává beülni újsággal, könyvvel, később laptoppal(!) a budira, mert az rögzült gyerekként, hogy, ha bemész, akkor jóóó sokáig ott is kell maradni. veszélyes :)

    VálaszTörlés
  5. Amikor valaki azt irja/mondja, hogy nem aludt, azt hiszem, hogy egyaltalan nem.

    Az enyemeket el sem meselem, mert mindketto mormota, bar az is lehet, hogy csak elfelejtettem az ejszakazasokat.
    A kislanyom az elejen annyit aludt, hogy bogtem, mert azt hittem baj van. Kozben meg csak ujszulott volt meg es ezert minden eves utan oriasiakat aludt, ugy kellett felebreszteni ot. Teljesen ketsegbe voltam esve.

    bezzegfr

    VálaszTörlés
  6. Ezt nem ide akartam, bocsanat! Rezangyal oldalan voltam, de onnan kidobott a gep, vagy mi.

    VálaszTörlés
  7. Nalunk sem volt kulcs sehol, mert meg emlekeztem, hogy a testverem bezarta magara az ajtot, amikor 2-3 (nem emlekszem pontosan) eves volt es ezzel oriasi panikot okozott a felnottek koreben. Ennek folyomanya, hogy en sem tudtam bezarkozni, ha maganyra vagyodtam.

    bezzegfr

    VálaszTörlés
  8. Kulcs: na, akkor legalabb ebben szerencsenk van! Itt ugy van, hogy belulrol be tudja ugyan zarni magat (meg nem kerult ra sor...) kivulrol viszont mi egy csavarhuzoval siman ki tudjuk nyitni (o nem).

    En egyszer gyerekkent a mamámat zartam be!

    Violet :-DD nagyon kell am vigyazni ezekkel a kis majmokkal, MINDENT leutanoznak, hihetetlen! A hanghordozast, azt, hogy hogyan hamozzuk meg a narancsot..

    VálaszTörlés