2015. március 6., péntek

A Nagy Téli Zoknirejtély (vagy Nagy Télizokni-rejtély)

Amikor télen repülök, mindig nagyon meglepődöm a biztonsági ellenőrzéskor.


Csak én vagyok ilyen lábfázós?!

17 megjegyzés:

  1. Én a középső vagyok. :)

    VálaszTörlés
  2. 25 °C alatt kizárólag zokniban alszom. Ha hidegebbre fordul, akkor sí/vastag frottír zokniban. Szabad téren leginkább akkor fagyok meg, ha a nyakam fázik, úgyhogy sálat mindig hordok. Amúgy csak nők repülnek télen? A férfiak miben vannak? Mondjuk nyloncuccban tuti nem. Ott inkább így lehetne kategorizálni, hogy ép zokni, kopott zokni, lyukas zokni, felemás zokni stb. gondolom. Mert mikor utoljára télen repültem, nem kellett levenni a lábbelit (még a múlt évezredben), de hát azóta megváltozott minden.

    VálaszTörlés
  3. Bezzeg, akkor te is ufó vagy, jujjj!

    Andi, a ff-ak lábát nem nézem, hozzá vagyok szokva, h a pasi-hőháztartás más. :)

    VálaszTörlés
  4. Én ugyanaz, mint te, és mint Andi, zokniban alszom. És bármilyen csizmám volt eddig még duplazokniban is fázik a lábam télen. Úúúgy utálom...

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. én is a középső vagyok, bár velem soha nem vetették le a cipőt repülésnél:)

    VálaszTörlés
  7. Én is fázom, viszont nem repülök, így sosem derül ki :)

    VálaszTörlés
  8. Az én lábam nem csak fázós (gyakran alszom zokniban), de lábfázás miatt fel is szokam fázni.
    December elején Barcelonába repültem. A biztonsági ellenőrzésen középvastag zokniban sétáltam át. Éreztem én, hogy baj lesz... Este már málnaszörpöt pisiltem (bocs). Két antibiotikum kúra után múlt el teljesen.

    VálaszTörlés
  9. Én a középső és a sízoknis között ingadozok, és gáz, nem gáz, a nagy nyári melegen kívül zokniban alszom. Télen szoktam 2 zoknit is hordani, mert a lábam sokat fázik, pedig egyébként kb. -10 C-ig nyitott kabátban, sapka, sál nélkül járok. Muszáj odafigyelni rá, mert lábról könnyen és gyorsan felfázok.

    VálaszTörlés
  10. A két zokni nálam télen alap! Vagy van, h az egyik harisnya. Vagy sízokni. Örülök h nem vagyok egyedül. :) brüsszelben szinte soha nem tudtam ballerinát hordani, annyira fázott a lábam :(

    Elképesztően szigorú volt most az ellenőrzés a reptéren!

    VálaszTörlés
  11. Add hozza a mezitlabbal atmenest, en szinte sosem hordok zoknit, a szorrel belelt labbeliben tul sok lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem pállik bele a lábad, ha nincs rajtad zokni?

      Törlés
    2. Úristen, mint Faludy!! Állítólag soha nem hordott zoknit, mert zoknifóbiája volt. Pedig lakott Kanadában is... érthetetlen.

      Törlés
  12. Én legutóbb szóltam hogy a gyereknek lefagy a lába, miért nincs valami szőnyeg, vagy habszivacs féle, mire közölte a manus hogy volt, de nagyon hamar koszos lett és akkor elvették. Mondtam neki hogy mi is nagyon hamar felfázunk, tessék takarítani, na meg nem olyan nagy dolog a folyosót kettéosztani, hogy az egyik részében a zoknisok mennek, a másik felében a cipősök. De biztos én vagyok a hülye. Ráadásul nem szívesen mászkálok zokniban ott ahol más a cipőjével. De ismét biztosan én vagyok hülye. A repülőn meg sokszor levesszük a cipőt, gyerek ölembe teszi a lábát, vagy a nyakamba, ahogy éppen kényelmes miközben alszik, én meg csak arra tudok gondolni hogy más meg biztos szarba lépett a cipőjével, azon átment, majd a gyerekem zokniban, és most itt a lába az ölemben, és még simogatom is Brrrr

    VálaszTörlés
  13. Egyetértek! Ráadásul pont egy reptéren, ahol a világ minden kórokozója megtalálható. De Bp-en szoktak adni ilyen egyszer használatos zacskószerűséget, amit az ember a lábára húzhat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen adnak ha kérsz. Mert a lábvédő még véletlenül sem oda van rakva ahol a cipőt már le kell venni hanem közvetlen az ellenőrző kapunál van, a cipőt meg már előtte 2 méterre le kell venni, amikor el kezdesz pakolni a futószalagra. Maguktól még egyszer sem adtak, valamint nagyon hideg télen zokniba tapenolni, hiába van zacskó,az ugye nem melegít.

      Törlés
    2. Ez igaz, tényleg így volt :) és tényleg nem melegít! (ezért veszek én sízoknit...)

      Törlés