2014. február 23., vasárnap

Négy hónap

Nem tudom, hogyan számolódik, hozzá kell-e adni azt a három hetet, amivel előbb született meg? Ha nem, akkor Bonhomme ma négy hónapos. De szerintem ilyen pici korban még hozzá kell számolni, legalábbis a mosollyal kivárta azt a plusz időt (azaz nem nyolc hetesen, hanem kicsit később kezdett el mosolyogni).

A mosoly volt az első, amit nagyon vártam. Emlékszem, nézegettem a neten, hogy kb. mikor kezdenek el mosolyogni a csecsemők. Frusztrált voltam, hogy míg mi zúdítjuk rá a szeretetünket, addig fogalmunk sincs arról, vajon ő csíp-e egyáltalán bennünket. Amióta viszont úgy indítjuk a napot, hogy teljes erőből ránk vigyorog, dupla annyi energiám van, mint eddig. Kell is, mert az első két hónaphoz képest sokkal több a tennivaló, nap közben szinte mindig ébren van, és szórakoztatni kell.

Azt nem tudom, mikor nőtt meg ennyire. Nem arról beszélek, hogy kis hurkás vasgyúró lett belőle, aki akkorákat rugdos a lábával pelenkázás közben, hogy félre kell állnom. Hanem hogy mióta tudja ennyire, hogy mit akar? Emlékszem, még karácsonykor is oda tettük, ahova mi gondoltuk, és ott is maradt. Most meg már hangosan méltatlankodik, ha valami nem úgy van, ahogy szeretné.

Nem szeret egyedül lenni, nem szereti az ágyát és a papírzörgést. Amit imád: ha beszélünk vagy éneklünk hozzá. Szinte olyan érzése van az embernek, hogy ő is el szeretné mondani a magáét, amit amúgy csecsemőnyelven meg is tesz. Mostanában kezdte el tudatosan megfogni és a szájába venni a tárgyakat. Néha elrontja és a levegőbe markol, ilyenkor irtó édes, mert a semmit is a szájához húzza.

Nagyon jó ez a négy hónapos kor. Már látom, hogy nem lesz mindig ilyen leányálom a babázás, mire kitavaszodik és elkezd kúsznimászni, kezdhetem majd a napot egy kiadós porszívózással-felmosással. Arról nem is beszélve, hogy az etetés sem lesz annyira egyszerű, hogy csak úgy rátelepedek a kanapéra Bonhomme-mal, a könyvemmel meg a szótanuló kártyáimmal.



Gyereknevelésben fő elvünk továbbra is a kemény elhatározás és a következetesség

7 megjegyzés:

  1. Haha... A kép nagyon jó!!! Mi is így csináltuk. Tényleg, hogyan számolják a koraszülött babák korát? Mondjuk a tiéd nem volt az, de aki még hamarabb szül, az hogy van? Gondolom a születés számít mindenképpen, csak a képességek késnek ha valakinek korábban jön a szülés mint kéne.

    VálaszTörlés
  2. Köszi :)
    Igen, szerintem a koraszülöttek korából le kell vonni a megfelelő hetet, legalábbis mintha egyszer így olvastam volna. És így is lenne logikus!

    VálaszTörlés
  3. :D nagyon jó rajz megint :D És nagyon cuki lehet most! Hú, azok az édes babahangok!!!!

    (tényleg koraszülöttnek számít? Nahát!)

    VálaszTörlés
  4. nekünk azt mondták, hogy öt héttel kevesebbnek számítanak, vagy hogy mondjam:) mondjuk az ikrek meg aztán egészen más tészta, mert ők mindenben sokkal lassabbak állítólag, illetve biztos vannak, akik nem, az enyémek azok voltak, de behozták a lemaradást teljesen. Tamko, szerintem a 37. hét az már nem számít koraszülésnek, nekünk mindig ezt említették bűvös határként.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem a félreértést én okoztam, a 37. hét nem koraszülés, csak Tamkó kérdezte hogy azt a 3 hetet most hová számolják korban, erre írtam azt hogy pl, nem tudom hogy a valóban koraszülött babáknál, értsd. 36. hét alatt hogy számolják a kort, de nem Tamkó babájáról volt már akkor szó.

    VálaszTörlés
  6. Nem, tenyleg nem szamit annak szerencsere! (Igy is elegge aggodosak vagyunk)

    VálaszTörlés
  7. :))))))))))))) nagyon tetszik a rajz, hasonlók vagyunk!

    VálaszTörlés