2013. január 14., hétfő

Embriók és gránátalmák

Ma legalább hatvanszor mostam kezet, mert az történt, hogy miközben mentünk a kórházba a havas erdőn keresztül (tök szép volt. És beugrott a két hónappal ezelőtti utunk, amikor minden rozsdabarnában pompázott), Z. minden előzetes figyelmeztetés nélkül megfázott. Tényleg, ott, abban a pillanatban. Hirtelen elkezdett tüsszögni, folyott az orra és elment a hangja. Mire beértünk, mindezeket folyamatosan és tök intenzíven csinálta, és olyan naiv (optimista) volt, hogy állandóan azt mondogatta: Basszus ez a hülye allergia.

Bent minden a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, azzal a különbséggel, hogy január 1-jétől nem adnak ágyat, minden a nőgyógyászati vizsgálóban történik. Az első kérdésem persze az volt, hogy túlélték-e a fagyasztást. A szülésznő (mit keres itt egy szülésznő amúgy?) azt az infót adta, hogy mindkettő oké, de az egyik kicsit fejletlenebb. A doki szerint mindkettő szép, de azt gyanítom, hogy kímélni akart, mert egyszer meg is jegyezte, hogy mennyire görcsös vagyok és miért akarok mindent tudni (ekkor egyébként a koffeinre kérdeztem rá).

Amikor a beavatkozás előtt még egyszer megkérdezték, hogy mehet-e mind a kettő, és Z.-vel egyszerre bólintottunk, hihetetlennek tűnt, hogy velünk történek mindez. Egy éve még a lombikról sem akart hallani. Szóval, életemben először két embrió van a méhemben, és akárhogy is legyen ezzel a statisztikával, szerintem akkor is megduplázódott az esélyünk. Női logika, kéremszépen.

Miután hazaértünk, kicsavartam két gránátalma levét, hogy elűzzem Z. vírusát. Közben arra gondoltam, vicces, hogy népi gyógymódot alkalmazok a náthára, miután elképesztő és hihetetlen dolog történik velünk. Hiszen novemberben hormonokkal megérettettek bennem 14 petesejtet, amelyeket utána kivettek belőlem és amelyekbe egyenként befecskendeztek egy-egy spermiumot, hogy aztán az így keletkező embriókat öt napig érleljék, majd lefagyasszák, két hónappal később pedig felengedjék, és ma beültessék a méhembe. Ez az igazi posztmodern életérzés.

Z. viszont ma hazament, pedig lett volna még másfél napunk együtt (holnap még nem dolgozom), de nem akartuk, hogy elkapjam a nyavalyáját. Miután elment, kiszellőztettem a lakást, lefertőtlenítettem a kilincseket és a számítógépet, valamint a szennyesbe dobtam az összes törölközőt. Tudom, hogy nem a pestis kapta el, de nehogy már ezen múljon. Menetrend: január 23-án teszt, január 28-án vérvétel. Huh.

Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást és az érdeklődést! Tök jól esett. Most elolvasom Audrey és Heni bejegyzését, akiknek szintén fontos nap volt a mai!

11 megjegyzés:

  1. Rosszul írtad: január 23-án POZITÍV teszt;)drukkolok nagyon-nagyon!!!

    VálaszTörlés
  2. Ja persze, de lüke vagyok! :))) Köszi a korrigendumot!

    VálaszTörlés
  3. Hajra, hajra, avanti!

    "Es akkor most a Trianon emlekere enekeljuk el
    a Marseillaise-t." - Bruti, stand-up komikus-

    VálaszTörlés
  4. vivát! :)
    furi különben, hogy így instant tudott megfázni és azonnal produkálni is a tüneteket, de valószínűleg ebben az esetben én is inkább biztosra akarnék menni, és távol tartanám magamtól, még ha ez lelkileg per pillanat nem az optimális választás, de fizikailag biztosan jobb így. A tuti a biztos!
    23.-án pozitív teszt, és 28.-án, a szülinapomon és az inszemem napján pedig szép kövér HCG-t tessék produkálni!! éljenek az ikrek! :)

    VálaszTörlés
  5. jópofa ez a mai egybeesés hármunknak, 2013-ban te leszel az első + tesztelő közülünk :) gondoltam ma rád, jobbulást Z-nek!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, köszönöm!

    ESzter, ezt nem ismertem :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eloszor meghallottuk fetrengtunk, hogy tud valaki ilyn szoveget kitalalni. Altalaban vicces a csavo. Youtube es beirod, hogy Bruti comedy central.

      Törlés
  7. :-):-):-) Nagyon sokat gondolok Rad, minden nap olvaslak, kovetem az esemenyeket :-):-) Nagyon drukkolok az IKREKNEK, pihenj sokat!!!!! 1 het mulva pedig lesz egy szep kover csikos magas HCG-s pozitiv teszted, tenyleg elsokent ebben az evben :-):-)
    Hajra Fagyikak :-):-)
    Heni voltam.

    VálaszTörlés
  8. Köszi szépen lányok!

    Heni, te most hogy állsz, spontán próbálkoztok?

    VálaszTörlés