2012. február 12., vasárnap

Párbeszéd

Nő1: Képzeld, a Rosalie-nak meghalt a férje.
Nő2: Nem mondod! Atyavilág!
Nő1: Igen, minden előzmény nélkül, képzeld...
Nő2: Hát ez rémes!
Nő1: A kislányuk még csak 2,5 éves.
Nő2: Jaj, szerencsétlen...! De mit mondanak az orvosok?
Nő1: Hát, hogy nem tudják, mitől lehetett...
Nő2: Ó, szegény Rosalie, éveket fog öregedni pár hónap alatt...
Nő1: Bizony...

A fenti beszélgetést a fodrásznál hallottam azzal a különbséggel, hogy a „meghalt a férje” helyett az elhangzott mondat a következő volt: „hármasikrekkel terhes”. Vicces volt, hogy milyen gyászos fejet vágott a két nő. És hogy mennyire különbözők az emberek véleménye attól függően, hogy fogamzási idegbajos-e vagy sem.

4 megjegyzés:

  1. Milyen kihegyezett vagy a témára!:)Annyira szorítok neked, mert jó lenne,ha már arról olvashatnék nálad,hogy mennyire rossz a reggeli hányás:)))
    MUSZÁJ,hogy összejöjjön!!! Aki ennyire szeretne kisbabát, azt nem lehet megfosztani az anyaságtól!!

    VálaszTörlés
  2. a hármasikrezéstől tényleg éveket fog öregedni, az piszok nehéz műfaj lehet...amúgy meg az emberek tudnak hihetetlen bunkón reagálni konkrétan az ikres anyának is, én is megkaptam, hogy "hát, nem irigyellek", meg "én nem tudom mit csinálnék két gyerekkel", mintha az ikrezés a világ legborzalmasabb dolga volna.

    VálaszTörlés
  3. Adrienn, köszönöm! Igen, mondhatni, h ez a legfontosabb témám mostanában! :))

    Molly, az emberek néha nem gondolkodnak, hogy mondhat valaki ilyet? Remélem, amikor megszülettek, küldtél fotót ezeknek a vészmadaraknak és megkérdezted tőlük, hogy ugyan melyik baba a felesleges? ááááá!

    (én egyébként gondolkodás nélkül aláírnék egy ilyen package deal-t, hogy: öregedés plusz hármasikrek)

    VálaszTörlés
  4. ja, ezt pl, hogy "én nem tudom mit csinálnék két gyerekkel", ezt a boltban kaptuk egy idős nénitől, csodálkoztam is, merhogy régen azért nem két gyereke volt a nőknek, hanem minimum négy...mondjuk volt olyan is a boltban, hogy valami latino fickó odajött hozzánk, hogy akarok-e még gyereket, merhogy az ő anyjának 12(!!) volt:D

    hármasikrekre simán igent mondanál? hát nemtom, eleve a terhesség pokoli lehet, később meg szerintem egyrészt nagyon nehéz fizikailag (és financiálisan, a gyerekek drágák is ám) menedzselni az egész gyerekezést, másrészt szerintem érzelmileg is állatira kizsigereli az embert - hogy a csudába lehet három gyerekkel egyszerre szerelembe esni? biztos lehet, de szerintem biztosan nagyon megterhelő.

    VálaszTörlés