2024. április 14., vasárnap

Egy klasszikus eset

Szerdán beszéltem az eladó lakás tulajdonosával. Azzal fejeztük be, hogy megírja, mikor tudjuk megnézni a lakást. Utána tűkön ültem. Izgatottan vártam, hogy jelentkezzen. Teljesen olyan volt, mint amikor az ember állás- vagy szerelmi ügyekben vár egy életreszóló és sorsfordító e-mailt; félóránként néztem, megjött-e már. Régi emlékek elevenedtek fel, nem bírom az ilyen stresszes várakozásokat! Egy idő múlva kényszerítettem magamat, hogy csak kétóránként nézzek rá az e-mailjeimre. Csütörtök este elmentem futni, és olyan megnyugtató volt, hogy egy órán keresztül biztosan nem fogok kísértésbe esni.

A pasi se csütörtökön, se pénteken nem írt. Nem értettem, mert egyrészt csak meg kellett volna kérdeznie a bérlőktől, hogy mikor tudnak beengedni a lakásba, másrészt nem tűnt olyan kicsinyes alaknak, aki taktikázik és az idegeimmel játszik, hogy majd felsrófolja az árat. Elkezdődött a hétvége. Kezdtem belenyugodni a helyzetbe, és elfogadni, hogy nem vagyok jó emberismerő. Szerencsére az ingatlanos csaj, aki ki szokta adni a lakásunkat, minden e-mailemre még aznap válaszolt, olyan megnyugtató volt, hogy van valamiféle haladás az ügyben.

Szombaton egész nap itthon rostokoltunk, mert egyrészt Boni beteg volt (valami vírus). Megrendeltem a gurulós bőröndöt végre, mert ebben sem tudtunk már napok óta dűlőre jutni. A férjem egyre kevésbé képes gyors döntéseket hozni, el is határoztam, hogy lakásügyben csak magamra fogok hallgatni, rá és a szüleimre semmiképp! Vártam a visszaigazolást a bőröndről, mert kétféle kézipoggyász mértű modelljük volt, és meg akartam bizonyosodni róla, hogy a jót rendeltem meg. Belenéztem a spamok közé, hátha oda ment, nem szoktam erről az oldalról rendelni.

Basszus ott volt a lakástulaj péntek koradélutáni e-mailje. A balek, aki vagyok! Micsoda kezdő hiba, atyavilág. Most ő fog hülyének nézni, amiért egy teljes nap múlva válaszolok neki, holott nekem sürgős és fontos és életreszóló és sorsfordító az ügy. Szimpin, helyesírási hibáktól és szmájliktól mentesen felajánlott egy idősávot a lakás megnézésére. Türelmetlen vagyok!

3 megjegyzés:

  1. De hogy kerülhetett a spamba, ha már korábban váltottatok mailt? Nem csoda hogy nem gondoltál rá! Bezzeg mikor valaki ezzel jön, hogy "lehet hogy a spamba ment" akkor sosincs így... De még szerencse hogy meglett. Izgi ez a lakásprojekt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?!? De gondolhattam volna, mert nem ez volt az elsö eset, igaz, ritka (yahoo).

      Törlés
  2. Nagyon hasonló dolog történet velem is hasonló megoldással, vártam egy céget, hogy válaszoljanak a megkeresésemre zenei témában, és egyszerűen nem értettem, hogyan vehetik a bátorságot, hogy ilyen sokáig várakoztassanak mindenféle válasz nélkül. Úgyhogy végül én puffogva felhívtam őket és emelt hangon, nagyon magas lóról kikértem magamnak ezt a bánásmódot - mikor mondták, hogy de ők válaszoltak, és hogy esetleg a spamben lehet? Na én ezt is kikértem magamnak, nincs a spamben, de hogy keressek már rá a lány nevére, aki válaszolt. Rákerestem, és ott volt. A törölt üzenetek közt. kb egy héttel korábban érkezett. :S Annyira kínos volt!

    VálaszTörlés