2023. január 8., vasárnap

A jó szándékú emberek a bolondját járatják velünk!

Vettem Boninak a Decathlonban műanyag karikákat, amelyek lent maradnak a víz alatt, hogy játszani lehessen velük az usziban. Céljuk, hogy rá tudjuk venni a gyerekeket arra, hogy lebukjanak a víz alá és felhozzák. Szoktuk időre csinálni, versenyezve, előfordul, hogy elrejtem őket és Boninak meg kell találnia, és szoktuk úgy is, hogy a levegőbe dobom mind a négyet, és Boninak még azelőtt össze kell szednie őket,  hogy leérnének a medence aljára.

Ha többen vannak a medencében, nem tudunk játszani velük. Nem azért, mert nem lenne elég helyünk; hanem azért, mert az emberek egyszerűen visszahozzák a karikákat a gyerek helyett. Boldogan, mosolyogva, előzékenyen nyújtják át: „Nem ezt keresik véletlenül? ”. Mi meg savanyúan megköszönjük. Néha elmondom, hogy de, igen, ezt keressük, de pont ez a lényeg, hogy mi (én vagy Boni) találjuk meg!

Annyira udvariasak és rendesek az emberek, hogy a jó szándékukkal teljesen elrontják a szórakozásunkat. Ha túl sokan vannak a medencében, már elő sem veszem a karikákat – úgysem tudnánk őket használni.

6 megjegyzés:

  1. Ma pont egy ugyanilyen szituba futottunk bele a játszón: Dani bedobta a kerítésen a kis játékát, majd visszaszaladt érte és boldogan hozta (úgyis mint Büszke Önálló Kétésféléves). De a harmadik körnél felfigyelt erre a játszón lévő másik gyerek, és amikor Dani legközelebb bedobta a kerítésen a cuccot, előzékenyen odahozta. Hiába mondtam neki, hogy köszi, de pont ez a játék, hogy Dani hozza vissza (már elég nagynak tűnt hozzá, hogy megértse), csak kitartott és újra és újra visszaadta... (Dani nagyon rossz néven vette szegény, de végül sikerült elterelni a figyelmét!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) A humanizmus fogja romba dönteni az emberiséget!!

      Törlés
  2. Mi pontosan így járunk mindig az ugyanilyen karikáinkkal itt Magyarországon. Vicces.

    VálaszTörlés
  3. Mi azt szeretjük játszani, hogy eldobjuk a labdát a medencébe és ki ér oda előbb érte.
    Nem sokáig tudjuk ezt játszani mert ha többen vannak mindig visszadobják. 😁
    De fordítva is történt már. Mellettünk csobbant a labda, dobtuk is volna vissza de kiabáltak, hogy nehogy visszadobjuk. 😁
    Nehéz játékok ezek az biztos!

    VálaszTörlés
  4. Az emberek mindenhol annyira rendesek :)))

    VálaszTörlés
  5. :-) A karikákkal mi is így jártunk. Aztán vettünk cápákat (ilyesmi: https://www.amazon.fr/Alvinlite-plong%C3%A9e-Torpedo-Underwater-Jouets/dp/B0B82D1XM2/ref=sr_1_3?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=2BDICISL01X0H&keywords=shark+torpedo&qid=1673346922&sprefix=shark+torpedo%2Caps%2C113&sr=8-3) - sorban egymás után hajigáltuk el őket, így mindig jutott elég a saját gyerekünknek is. Ezek a cápák villámgyorsak ám!

    VálaszTörlés