2022. június 27., hétfő

Körbejártam a kupikérdést és levontam a következtetést

 A) Elpakolok helyette, mert nem bírom nézni a kupit → Úgy érzem, én vagyok a cseléd a háznál → Azaz hülye vagyok.

B) Nem pakolok el helyette, mert mégis csak nyolc éves → Ő viszont nem pakol el, mert nyolc éves (és van jobb dolga) → A ház romokban → Úgy érzem, nem bírok itt élni, rendet szeretnék magam körül → Azaz hülye vagyok.

B) Nem pakolok el helyette, mert mégis csak nyolc éves → Elpakoltatom vele → Ami kiabálással, veszekedéssel, zsarolással, fenyegetéssel jár → Azaz hülye vagyok

7 megjegyzés:

  1. szerintem egyáltalán nem vagy hülye, ha elpakolsz utána!! :))

    és ha ez bármennyire is vigasztal, nekem van két olyan gyerekem, akik után folyamatosan elpakoltam (mert nekem ez nagyon fontos volt, igazából fel se merült bennem, hogy ebből nevelési kérdést csináljak) és normálisan rendes (jó, ez önellentmondás, úgy értem, hogy nem rendmániások és nem rendetlenek) kamaszok/fiatal felnőttek lettek.

    a nagyobbik néha a szememre hányja, hogy magasra raktam a standardot és nem tud már egyáltalán rumliban élni sehol és hogy ez miattam van :))

    VálaszTörlés
  2. Ugyanezt érzem a férjemmel. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezt akartam írni, hogy ugyanezt érzem a párommal. :DD
      (Szaffi)

      Törlés
  3. A gyerekeimet egészen pici koruktól az elpakolásra neveltem, a jelenlegi páromat viszont már "készen" kaptam, úgyhogy igen... hol elpakolok helyette, hol veszekszem és nem értem, hogy lehet egy felnőtt ember ilyen, és közben egyfolytában hülyének érzem magam :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk van C) is. A gyerek nagy felindulásban (akár a B/2) következményeként elpakol, de olyan logikátlanul, hogy nekem fáj. Pl. tankönyvek az íróasztalfiókba, tolltartók és ceruzák a könyvespolcra. Vagy, ruhák összehajtogatva önállóan, de hogy? Ehhez nyúlni nem lehet mert szegénynek tönkreteszem a munkáját viszont zavar. Hülye vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaja, ismerős :)) Legók között könyvek, füzetek, kártyák, ááááá!! Nálunk ez amúgy nem a logika hiánya, hanem a lustaság megléte :-D

      Most látom, hogy lehagytam, hogy B.a.) meg B.b.) Akkor ez a verzió lehetne a B.c)

      Törlés
  5. Majdnem ugyanígy vagyok, csak az enyémek 12, 17 és 45 évesek...Még a 17 éves partner a rendrakésban, de a másik kettő -bár szeretni a rendet, ha én csinálom- simán elvan a kupiban. Mondjuk most teljes házfelújításban vagyunk, úgyhogy hetente csak 1x kapok idegrohamot a kupi miatt.
    A kórházban pedig nem győzök rendet rakni, mert hogy a gyerek nem pakol , vagy nem úgy pakol el azt értem, de hogy a szülő is csak odahajítja a polcra a megunt játékot...

    VálaszTörlés