2022. június 16., csütörtök

Június


Este nyolckor ilyen magasan áll még a nap

Attól eltekintve, hogy Bonival mindketten pollenallergiásak vagyunk, a június az egyik kedvenc hónapom. Nem is annyira a levegőben szálló balzsamos hárs-, akác- és loncillat miatt, nem is a hosszú, napos esték miatt, hanem mert szinte már nem is vagyunk itt. Lélekben a nyaralásra készülünk. Utolsó bevásárlókörútjaimat teszem könyves- és ruhaboltokba, otthon pedig azon is el kell gondolkodnom, hogy megéri-e kibontani egy üveg lekvárt vagy elkezdeni egy hosszabb könyvet. Normálisan kitakarítani meg már szinte teljesen felesleges!

A konyhába pedig kizárólag júniusban süt be a nap, kora reggel

6 megjegyzés:

  1. Most muszáj megkérdeznem Tamko , hogy és te a nyaralás alatt dolgozol? Vagy téged valahogy "megvár" a munka?

    VálaszTörlés
  2. Épp ma este 8-kor, amikor itt már esteledett, beszéltük a férjemmel, mennyire hiányoznak nekünk a franciaországi hosszú nyári esték :)

    VálaszTörlés
  3. A nyaralàs alatt nem dolgozom (tehàt szabit veszek ki), de olyan is lesz, hogy Mo-ròl tàvmunkàzom (csak azt nem hívom nyaralàsnak) és remélhetoleg Bonit lefoglaljâk màsok.

    Bori, értelek! Mindig azt mondtam, hogy a késön sòtétedés kàrpótol a rosszabb idöért (de pâr éve màr az idojàràs is màs…)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az időjárás tényleg sokat változott már csak az utóbbi pár évben is. Bár azért még mindig sokkal stabilabb a meleg idő itt. Ez meg pont egy olyan, ami miatt örülök, hogy hazaköltöztünk.

      Törlés
    2. Bori: itt (Luxemburg) negyedik napja "stabil" a kánikula, én már visszasírom a 20 fokos, sokat szidott nyarakat :( Ha lenne a közelünkben strand, biztos más lenne a véleményem mondjuk...

      Törlés
    3. Itt meg már 40 napja stabil. Szinte ki sem tudunk menni napközben...

      Törlés