2019. szeptember 8., vasárnap

Érthetetlen

Én már nem is fiatal(os)nak szeretnék kinézni – talán már beletörődtem, hogy előzékeny Bonjour Madame-okkal köszönnek mindenhol. De amikor kipihenten és vidáman belepillantok a tükörbe, még mindig nem értem, hogy ki ez a...



... fáradt és mérges nő, aki visszanéz rám!

Plusz borzasztóan hullik a hajam, és nem látom, amit olvasok. Bele sem merek gondolni, mi jöhet még a következő 40 évben – ez már így is szinte kibírhatatlan!


14 megjegyzés:

  1. Ha tovább romlik a szemed, egy idő után már nem látod majd a ráncaidat 😀!

    VálaszTörlés
  2. A fáradtat értem, de miért vagy mérges? A hulló haj+fáradtság miatt kérdezem, hogy mikor néztek pajzsmirigy hormonokat? Tipikus tünet mindkettő.

    VálaszTörlés
  3. annyira, de annyira értem, amit írsz (és rajzolsz), annyira, de annyira ugyanebben a vonatban ülök pár éve. :)

    de képzeld, mintha idén felcsillant volna egy kis reménysugár, mintha megszoktam volna valamennyire (nem mindig, de valamennyire) ezt az öreg arcomat és valahogy idén készültek rólam olyan képek, amin nem bőgök egyből és mintha azt látnám most, hogy nem vagyok annyival öregebb _mindenkinél. drukkolok, hogy neked is eljöjjön ez (és annak is, hogy nekem se csak valami átmeneti dolog legyen).

    a hajhullás is ugyanez volt, mindenféle dolgot kipróbáltam (incl. pajzsmirigy-téma), de csak az elfogadás és a rövid(ebb) haj segített. nem tudom, te mennyire őszülsz, én nagyon és valószínűleg az a válasz, hogy az ősz hajszálak nehezen viselik a festéket és belehalnak. vagy tövestől vagy "csak" letörnek tőben. a nemfestés volna rá segítség, de azt meg még nem dolgoztam fel lélekben, épp a fentiek miatt. ördögi kör. :)

    mindenesetre annyira, de annyira értelek és megértelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és a mérges arc is, én tökre vidám ember vagyok, mégis mérges ráncaim vannak, miért??? :))))

      Törlés
  4. Milyen szép vékony a nyakad és látszik a kulcscsontod is:) - látod én ezt is irigylem! Amúgy nekem a szempilláim tűntek el meg a szemöldököm, de az utóbbit azért meg tudom még rajzolgatni, viszont pillát építtetni nem akarok:) Egyébként a kollagén jó szőrre, bőrre, izmokra, ízületekre, egyétek vagy igyátok mindenképp hasznos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem dettó a szemöldök, szempilla. Rettenetes, ahogy a meleg hatására egyszerűen lefolyik:-( Mármint a ceruza. Régebben tetováltak egy álom gyönyörű természeteset, az olyan felszabadult érzést adott, de ennyi /nagyon/ idős korban már nehezen veszem rá magam a tetoválásra, de ti, fiatalabbak vagytok jóval, tessék elmenni. Hajam alig, már szemeztem parókával, de olyan érzésem van, mindenki észrevenné, meg az én pici méretemben nincs is. Mindent a PM alulműködés okozott, meg a rettenetes 25 kg. hízás másfél év alatt. Hiába a hormonpótlás, nem segít. Gyorsan időben, legfontosabb Jó szakorvos keresése. Az önbizalomnak nagyon kell, hogy a korunk előrehaladtával is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

      Törlés
  5. Köszönöm a bátorítást, a tippeket és az együttérzést :))) Remélem, nálam is eljön majd ez az elfogadás... (más úgysem tehetek :)))) De olyan szomorú, amikor Bonikám is azt kérdezi, hogy "Mama, mérges vagy?" amikor pedig dehogy... A hajam még egyáltalán nem őszül, eszembe sem jutott, hogy még az is el fog jönni, köszönöm az emlékeztetőt, jaj :))

    Ennek a pajzsmirigynek és kollagénnek majd utánanézek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nemnem, hát akkor kérlek, az őszülést vedd fel szépen az "úristen, de szerencsés vagyok" listára, nem pedig arra, hogy "jaj, még az is jön" :))) (nekem azon a listán az van, hogy nem kell szemüveg olvasáshoz :)).

      ha egyáltalán nem őszülsz, simán lehet, hogy nem is fogsz sohase, vannak azok olyan szerencsés emberek. én húsz éves koromban kezdtem őszülni, ez is csak puszta genetika, francessenbele. :)))

      Törlés
    2. Nem kell szemüveg?? Basszus, elcserélném a nemőszülésemet :)))

      Rettenetes, hogy felnézek a könyvemből, és nem látok semmit/ránézek az összetevőkre egy kajás dobozon, és nem látok semmit (mikor melyik szemüveg vagy vagy nincs fönt, ugye :)))

      Törlés
    3. Én is a így vagyok, el is mentem orvoshoz, de még nem akkora a probléma, hogy multifokális szemüvegbe érdemes legyen beruháznom. Vitamint nem érdemes nagyon szedni, mert szinte egynek sincs igazolt hatása. Az egyetlen, aminek van, itthon nem kapható, talán nálatok igen : https://www.bausch.com/ecp/our-products/eye-vitamins/preservision-eye-vitamin-and-mineral-supplements

      Törlés
  6. Tamko, en 27 eves koromtol őszülök, ugyhogy te nagyon szerencses vagy ebben! :)

    VálaszTörlés
  7. Ó, én 18 évesen kezdtem őszülni, ha nem festeném, már teljesen ősz lennék, így 37 évesen.

    VálaszTörlés
  8. Hát, a ki-kezdett-korábban-őszülni versenybe TÉNYLEG nem tudnék benevezni!

    ;-)

    VálaszTörlés
  9. Őszülök, nem látok, 45 evésen beindult a menopausa, a derekam már nem látszik hol volt valamikor, kompressziós harisnyát hordok a visszér miatt. És úgy döntöttem, hogy akkor ezt így nem fogom tovább folytatni és nem leszek öregasszony, nem is tudom mikor pukkantam le ennyire. Szóval elkezdtem olvasni hogy kellene ezt jobban csinálni. És találtam jól öregedő embereket és az elfogadás mellett van azért pár fontos dolog. Az egyik az izomtömeg növelése, minden nap mozgok 30 percet. Egyrészt stabilabbá tesz, jobb lesz a tartásod és több energiát éget, mint a zsír. A másik a másként fiatalos ruhatár, idei őszre a szövet nadrág + színes tornacipő komboval készülök, vagány dzsekikkel, színes sálakkal. Egyensúly gyakorlatok bosu-n. Egyelőre nagyon nagyon jó az eredmény. Csak nem szabad abbahagyni.
    És irgalmatlan mennyiségű krém, reggel és este és ha kell jöjjön akár valami drasztikusabb is, mert 80 alatt nem leszek öregasszony.

    VálaszTörlés