2019. július 26., péntek

Műanyagmentes július

A férjem számára több fura dolg is van a nyári Magyarországon; kezdjük mindjárt azzal, hogy üvegbe zárt uborkát kovászolunk rohasztunk a tűző napon, majd “úristen, ez de jó lett” felkiáltással megesszük, amire ő még ránézni sem bír. Vagy hogy halomban állnak a dinnyék az út mentén, kongatjuk őket, és a kádban/hordóban/pincében hűtjük, mert esély sincs rá, hogy beférjen a hűtőbe. Vagy hogy nyárson sütjük a szalonnát.

A legújabb felfedezése: ha kinövi a gyerek a gumiszandálját, a szüleim első reakciója nem az, mint az övé (=elrohan az Auchanba újat venni), hanem hogy...


...a mamám egyszerűen levágja a szandál orrát!

19 megjegyzés:

  1. Pedig szerintem ez sokkal menőbb!!! :)

    VálaszTörlés
  2. ...a legkézenfekvőbb megoldást választotta a "Mamád"!(Öröm látni, milyen ügyesen használja a legjobb célszerszámot, és az érdeklődést a fiad arcán:)))

    VálaszTörlés
  3. Haha, elképzelem az arckifejezését a kovászos uborkánál... és milyen igaza van:) szeretem én is, de fura lehet így külső szemmel.
    Szandalbol nem lóg ki a labujja, nem surolja az aszfaltot, ha mar kinotte? :)

    VálaszTörlés
  4. Dinnye ügyben mi lenne Z szerint a megfelelő eljárás? (Én kútba fogom leereszteni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi felvagjuk kisebbre es ugy befer. Persze van akinek ugy sem..

      Törlés
  5. Nekem is mindig kivágták a szüleim a kinőtt szandálom orrát gyerekkoromban (80-as évek). Otthon, a kertben még jó volt egy ideig, bár egyszer beleléptem egy darázsba a kilógó lábujjammal :(

    VálaszTörlés
  6. Aki ezt a bizonyságot ma olvassa, meg kell ünnepelnie velem és családommal, mert mindenki viccként kezdett el néhány embernek, és mások azt mondták, hogy lehetetlen. A nevem jamie yannick és én vagyok az Amszterdamból, de a feleségemmel Chicago USA-ba költözöm. Boldogan házas vagyok két gyermekkel és egy gyönyörű feleséggel. Valami szörnyű történt a családomkal, elvesztettem a munkámat, és a feleségem elhagyta a házamat, mert nem tudtam jól vigyázni magamra és a családra. őt és gyermekeimet abban az időben. Kilenc évig nem sikerült feleségem támogatni, hogy gondoskodjak a gyerekekről. Megpróbálok egy tesztüzenetet küldeni a feleségemnek, de ő megállítja, hogy beszéljek vele. Megpróbálok beszélni barátjával és családjával, de még mindig tudom, hogy valaki segíthet nekem, és később elküldtem a kérést olyan sok cégnek, de még mindig ne hívj, amíg egy hűséges nap meg nem érkezik, hogy soha nem fogom elfelejteni az életemben . Amikor találkoztam egy régi barátommal, akivel minden nehézséget megmagyaráztam, és egy nagyszerű emberről beszélt, aki segített neki, hogy jó munkát vállaljon a Coca cola cégnél, és elmondta nekem, hogy ez a bűbáj, de én vagyok olyan személy, aki soha nem hisz a varázslatban, de úgy döntöttem, hogy megpróbálom, és Drosagiede utasított engem, és megmutatta nekem, mit tegyek az ebéd három napján a varázslat. Kövesem az utasításokat, és megteszem, amit kért, hogy jól tegyek. Drosagiede győződjön meg róla, hogy minden jól ment, és a feleségem újra látni fog a Drosagiede csodálatos munkája után. A feleségem ismeretlen számmal hív engem, és bocsánatot kért, és elmondta, hogy tényleg hiányzik nekem, és a gyerekeink és a feleségem hazajön. Két nap elteltével egy olyan céget küldtem, amelyet megkértem, most már az Egyesült Államokban a példamutató cégvezető vagyok. Azt tanácsolom, hogy ha bármilyen problémája van, küldjön egy üzenetet erre az e-mailre: doctorosagiede75@gmail.com vagy whatsapp +2349014523836 és megkapja a legjobb eredményt. Fogadd el magadnak a dolgokat, és elveszik tőled. A legjobbakat.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem a magyarra fordítók munkahelyei nincsenek még veszélyben. :-)

    VálaszTörlés
  8. de attól még, hogy levágja a szandál orrát, Boni lábfeje nem lesz rövidebb, csak kilóg majd elöl a lábujja, nem? amúgy hipercuki ez a kissrác!

    VálaszTörlés
  9. én kifejezetten utálom a hűtőhideg dinnyét, brutálisan megfájdítja az egész fogsoromat. :)) a kútba leeresztett vagy pincébe rakott, igazi, finom, édes dinnyénél viszont nincs jobb, kár, hogy ezer éve nem volt szerencsém hozzá, nincsenek mostanában valahogy jó dinnyék vagy régen minden jobb volt, nemtom. :)

    Boni annyira, de annyira édescuki, love love love. :)))

    VálaszTörlés
  10. Személy szerint nagyon örülök, hogy (itt legalábbis) sokkal népszerűbbek lettek a kisebb dinnyék. Bár álltalában így sem éri meg a fele azt, hogy lehűljön, boltmelegen eltűnik percek alatt, majd a maradék felet be lehet már tenni a hűtőbe, hogy pár órával később az is elfogyjon (egy kis fetával vacsorára).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj fetával mennyire jó!! (és én miért felejtem állandóan el...)

      Törlés
  11. Ez nagyon jó! Hát... ilyenek ezek a franciák. Meg a magyarok. :)))
    Mamád profi módon használja a sniccert! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Bocs, Tamko mamát írt, én meg csak a célszerszámra koncentráltam. :)

      Törlés
    3. szerintem is mama, nézd csak meg a kezét :)

      Törlés
    4. TERMÉSZETESEN az ott a mamám, különben nem azt írtam volna. :))) (a szövegértelmezést valaki ellógta alsóban :)))!

      És igen, a keze :)

      Törlés
  12. Szuper :) Várom a műanyagmentes egyéb praktikákat is :D

    VálaszTörlés