2018. március 22., csütörtök

Na erről beszéltem

A múltkori poszomhoz Violet kommentben küldött egy linket, ami egy gyönyörű kék nyári ruhához vezetett. Rögtön beleszerettem! (a ruhába, na) Hosszú ujjú, mély dekoltázsú, a térdet is takarja, szóval tökéletes. Igaz, az ízlésemhez képest egy hajszálnyival romantikusabbnak tűnt, de nem baj, gondoltam, majd bakanccsal és halálfejes fülbevalóval fogom hordani. Le is töltöttem a Zara alkalmazását, meg is rendeltem, és már másnap (!) meg is érkezett.

Amikor kivettem a dobozból, rögtön láttam, hogy a Zara nem árul zsákbamacskát: tényleg lenvászon volt, finom tapintású, a színe pedig... szebb, mint a neten. Valódi búzavirágkék. És lenge, de elegáns. Kánikulában, amikor azért ki is kellene nézni valahogy (pl. városban) pont jó lesz. Azért valami azt súgta, hogy a mh-emre már nem mennék benne. És kicsit nagy is volt (S), úgyhogy visszacsomagoltam, kattintottam kettőt, és már ki is volt cserélve XS-re. (Megint másnap hozták, és azt írták, ha időm engedi, fáradjak be a legközelebbi boltba leadni az előzőt. Na ezzel a tempóval hogyan venné fel a versenyt egy induló kisvállalkozás?!)

De valahogy ez is túl bő volt, vagy az én mellem van rossz helyen? Egy icipicit a fronton szolgáló ápolónők egyenruhájára emlékeztetett. Fityulával beillene egy világháborús filmbe, gondoltam a tükör előtt forogva, amikor belépett a szobába Z.

Már nem emlékszem, hogy az elképedése volt-e nagyobb, vagy a nevethetnékje. Ez mi?!? – nézett nagyokat. Otthonka? Ez nem utcára való, ugye?? Miután tisztáztuk a dolgok állását, kategorikusan kijelentette, hogy ilyen ronda ruhadarabot még soha nem látott rajtam (a férjem a túlzások embere). Pedig épp pár hete győzött meg róla, hogy a gyönyörű rózsaszín kardigánt is vissza kellene vinnem, amit akkor vettem.

Beviharzott a szobába Boni. Lelkesen, álmélkodva, mintegy elismerően kiáltott föl: Oh, maman! T'es une reine?? (Mama, királynő vagy?) Il faut mettre ta couronne! (Vedd fel a koronádat!) A férjem annyira röhögött, hogy gyorsan visszavettem a farmeremet-pulcsimat, mondván, hogy majd egyedül szépen megszakértem a kérdést.

Tegnap este fölpróbáltam, két tükörrel, hogy hátul is lássam. Hááát... talán mégsem túlzott annyira Z. Elölről még talán elmegy, bár addigra már jól meggyűrődött az anyag; hátulról viszont, ha őszinte akarok lenni, olyan, mintha rajtam maradt volna a fürdőköpeny valami wellneshotelben. Már csak a turbán és az arcpakolás hiányzott. Megint meginterjúvoltam Z-t, aki szerint viszont krumpliszsák, igaz, biokrumplinak, fair trade gazdálkodásból! Holmi francia kultfilmet is idézett, hogy majd jó lesz a szemetet levinni benne...

Szóval visszacsomagoltam és a hétvégén visszaviszem. Pedig a modellen olyan jól állt! (a 8-as ruha az)

31 megjegyzés:

  1. 18, 11, 12 - ezek tetszenenek, ha ugy neznek ki, mint ahogy szeretnek. A kek egyertelmu furdokopeny, nem is ertem a vonzalmadat!

    VálaszTörlés
  2. Pedig mély és őszinte volt a vonzalmam - csak sajnos egyoldalú.. (a 12-es nekem is tetszik!!)

    VálaszTörlés
  3. Igen, bocsánat, nekem is fürdőköpenyszerű, de valamennyire értelek azért:)

    VálaszTörlés
  4. Hát ez speciel a modellen sem állt jól. :))

    Miért ragaszkodsz amúgy a "midi" hosszhoz? Az kb. alig áll jól valakinek? A lábszárközépig érő hossz kb. a legelőnytelenebb, amit el tudok képzelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezt akartam írni.

      Egy 50 kilós nő szinte bármit felvehet ami fiatalos, csinos - erre tessék.

      Pl Milonka öltözékei százszor inspirálóbbak mint a vállfalányok.

      Törlés
  5. Szerintem is: a modellen is köntös, nem rajtad nem áll jól (ha tényleg így van). Deviszont a Boni megint mennyire cuki! :)))

    VálaszTörlés
  6. De hat az a gyonyoru gallér, meg a lazán megkotott öv, es azok a finom gombok.. meg az egesznek az a konnyu légiessége... hol van ez a frottirtorolkozotol! (marmint a kepen)

    Boni cukiiii :)))

    VálaszTörlés
  7. nem tudlak elkepzelni halalfejes fulbevaloval! (szerintem a legtobb ruha a modelleken is rosszul allt, mintha vasvillaval hanytak volna fel rajuk!)

    VálaszTörlés
  8. egyetértek Z-vel, tényleg olyan hatása van! Otthonka... jól megfogalmazta :) És sztem sem áll jól a modellen SEM.

    Nekem ezek közül nem sok tetszik, csak pár darab, fazonra. De színben szörnyűek :O

    VálaszTörlés
  9. Mar a multkor is hozza akartam szolni. Ez tenyleg furdokopeny. A kedvenc uzleteim: whitestuff.com es wearethought.com. Szerintem a legtobb ruha gyonyoru. Persze jo draga, de learazaskor erdemes vasarolni. White stuff talan van Franciaorszagban?

    VálaszTörlés
  10. Huhh... ez otthonka és fürdőköpeny egyben. És a modell szerintem a strandra megy, azért van nála táska/gyékényszatyor. :))

    VálaszTörlés
  11. A Martine által választott ruhák nekem is tetszenek, mondjuk színben nem annyira, a modellek viszont annyira nem hétköznapiak, nincs cicijük, csak egy-kettő mosolyog és szerintem még a kirakat babák is formásabbak, inkább ne legyek vékony sose mint hogy így nézzek ki és így lógjon rajtam minden ruha. A francia nők, az utcán szaladgáló hétköznapiak is tényleg ennyire vékonyak?

    VálaszTörlés
  12. El vagyok képedve, hogy senkinek nem tetszik ez a gyönyörű szabású és színű ruhaKÖLTEMÉNY!! Nem mintha ettől kevésbé szomorúan vinném vissza a cuccot szombaton :(( Én csak Violettel pendülök egy húron, úgy látszik (kivéve vintage bútorokat!! :)))

    Egyetértek, a modelleknek se mellük, se fenekük, és tényleg vasvillával hányták rájuk a ruhákat, amihez még pluszban bénán grimaszolnak is (ha nem itt, hát a Zara többi oldalán). A képek meg sem közelítik a hétköznap az utcán szaladgáló francia nőket (akik tényleg csinosak).

    Dóra, köszi a linkeket, megnézem! Nem hallottam róluk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.whitestuff.com/womens/dresses/denim-plain-goa-midi-shirt-dress/

      A te ruhad nem tetszik de ez (ami valljuk be nagyon hasonlo a tiedhez ☺) viszont nagyon! Sajnos tuti nem allna jol nekem.

      Törlés
    2. Nekem egyik ZARA-s belinkelt ruha se tetszik. De ez nagyon klassz!!!
      Mondjuk levágnák a hosszából az tuti hogy rövidebb legyen. :D
      Gyöngyi

      Törlés
  13. Nem, a modellen sem áll jól.

    VálaszTörlés
  14. Nekem a 15, 16, 18 tetszik, mondjuk a 15 lehetne rövidebb. Ellenben a 17... tényleg felveszi valaki azt a nagylyukú szúnyoghálót? :(

    VálaszTörlés
  15. Én a múltkori kommentekhez is beírtam hogy szerintem ezek vagy fürdőköpenyek vagy hálóingek. Meg is lepett, hogy - úgy tűnt - csak én látom így.
    Szerintem ha vékony vagy és hasad sincs, testhezálló ruhát hordj, vagy jól szabottat. Ezek nem azok.
    Jól szabott számomra az ilyen romantikus stílusban amiket Audrey Hepburn hordott, ő aztán baromi vékony volt. Persze azt hiszem azok is olyan anyagok lehettek amiket nem szeretsz, műszálasok.
    De nekem van vászonból is testhezálló ruhám. Igaz én a hasammal bajlódok nekem napokat kell koplalnom hogy jól álljanak rajtam.

    VálaszTörlés
  16. Nekem csak a 16-os és a 18-as tetszik. Na azok testhezállóak de tisztes kis pocakkal ami nekem van nem lehet őket hordani.

    VálaszTörlés
  17. akár Zara, akár nem; az összes BORZALMAS!!!
    a 8-ast egyébként egy tavaszi átmeneti kabátnak tökéletesen el tudnám képzelni! talán vennék belőle egy xxxxl-est, és ruha fölé hordanám. :)
    de ez, ruhának pont az a hossz, ami (szerintem) nagyon kevés nőnek áll jól (még akkor is, ha egy vasággyal együtt 40 kiló kategóriáról beszélünk....)
    akkor már inkább becserélném a 12-re, aminek a hossza szintén egy borzalom, de százszor jobban kihasználhatónak érzem. :)

    Boni pedig naná, hogy Cuki! :)

    VálaszTörlés
  18. Hol lehet jó ruhákat venni? Olyan üzletet mondjatok, ami elérhető Mo-on is, nem poly, természetes anyag, de olyan amiben nem leszek olyan 40 fokban izzadva mint akit megrágott a kutya és megfizethető is legyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem találtam még ilyet, marad a sóvárgás, nézelődés, tervezgetés, hogy majd egyszer, haha.

      Törlés
  19. Nagyon jót derültem ezen a bejegyzésen :))
    Amúgy szerintem mindenki pont azt vesz fel, amit csak szeretne, és amiben jól érzi magát ;) Nyilván az ember a családtagjainak szeretne tetszeni, de mindenkinek úgysem lehet.
    Nekem egyszer B. azt mondta egy ruhámra, úgy nézek ki benne, mint egy népmese. Nem dicsérőleg értette :)

    VálaszTörlés
  20. ezek rettentesek. :D nalam a 6-os is maximum 'elmenne' kategoriaig tudna feltornazni magat, ha combkozepig erne. de ezek a labszart verdeso fazonok...

    VálaszTörlés
  21. óóóóó de sajnálom! pedig IGENIS jó a képen! :)
    illett volna képet feltenned, hogy a blogvilág is megszakérthesse, ha már ennyi itt a vélemény :)) nekem ez nem szegné kedvem, mennék élőben ruhát próbálni, lehetőleg Bonival és nem a férjjel!

    és kérlek, ne vintage bútorozzunk le egy ízléstelen, templomi imapadot :D :D

    VálaszTörlés
  22. Ijedtemben elfelejtettem fotózni!! :D Inkább te rakj föl képet a zöld ruháról - még az is nagyon tetszik, de ezek után nem fogom megrendelni (képzeld, az itteni üzletben nem lehet kapni őket, mindkettőt ELKAPKODTÁK a csaj szerint).

    Igen, Bonival kéne menni vásárolni, mindenre azt mondja, hogy jól áll "öreg Mama" ;)

    Jaaaaaj, tényleg, imapad volt :))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. oké, majd rakok, de még nincs hova felvenni, túlságosan hideg van... mondjuk egy májusi stockholmi esküvőre vettem, ahol ennél nem lesz sokkal melegebb :))
      Elkapkodták?! Igaz, amikor én vettem, az utolsó S-eset vittem el. De szerintem ez tipik fast fashion fogás, így kényszerít rá, hogy amikor tetszik valami, azonnal vedd meg, ne gondolkozz, mert később már nem lesz. llletve, hogy amint van új cucc (tehát 2 hetente), azonnal rohanj az üzletbe.
      nekem a királynős Boni szimpibb, mint az öreg mamás, bár ki tudja, mi jön még! :))

      Törlés
    2. Juuuj, várom!! (akár otthon is lefotózhatod magad - a zöldet vetted az esküvőre? Nem fogsz abban Stockholmban FÁZNI? ;-)

      Törlés
    3. Igen!
      Én Svédországba - évszaktól függetlenül - már el se indulok gyapjú harisnya nélkül!!

      Törlés