2017. április 12., szerda

Katasztrófa-forgatókönyv

Z. őrjöng, idegeskedik, másról sem beszél, folyamatosan a rádiót hallgatja. Én viszont totális zen-állapotban veszem tudomásul a választásokról szóló híreket, amelyek szerint már az is elképzelhető, hogy a második fordulóban Le Pen és Mélenchon fog megmérkőzni egymással – a szélsőjobb és a szélsőbal populista képviselői, a pestis és a kolera, a totális káosz és államcsőd jövőbeli megvalósítói, az EU és az euró ellenlábasai.

Megpróbálok úgy csinálni, mintha az elcseszett politika nem vezethetne tragédiákhoz. Mintha az elmúlt 100 évben nem tört volna ki több háború, nem lett volna holokauszt, totális diktatúra, nem vertek volna le forradalmakat – és mindezt csupán csak Európában. Nem akarom elhinni, hogy elég egy(-két) őrült államfő, és dől az egész kártyavár.



16 megjegyzés:

  1. lécci, engem is ZENésíts meg :)

    VálaszTörlés
  2. Európàban egy ideje màr nagy baj van sajnos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legnagyobb baj és a kegnagyobb narancsszinü állat pont Amerikában van, de értem , mire gondolsz.

      Törlés
  3. Martine :))) azt szoktam mondani Z-nek, hogy most ugysem tud semmit sem csinalni. Ket het mulva kiderul, h mi van, akkor esetleg elkezdhetunk gondolkodni a hogyantovábbról. En addig a homokba dugom a fejem.

    Trallalla-trallala!

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon izgulok a franciák miatt! Ki fog hatni a német választásokra szeptemberben. Meg vszleg kicsit a magyarra is... szóval mindenképp nagy tétje lesz.

    VálaszTörlés
  5. Igazad van: nagy baj van a világban.

    VálaszTörlés
  6. Már régóta keresek egy pont nekünk való szigetet, dobjunk össze rá?

    VálaszTörlés
  7. :) jó! Homokos legyen a tengerpart, ok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. álmodjunk nagyt: legyen homokos, meg kavicsos, meg sziklás, meg selymes füves partja is (meg legelői, jó kövér) :)

      Törlés
  8. Dehát nem Macron az esélyes? (Hiába jön fel Mélenchon...) Vagy rosszul olvasom a sajtót?

    VálaszTörlés
  9. Nem lehet itt mar semmit sem tudni!! Foleg Trump es a Brexit utan mar mindenki nagyon óvatosan jósol bármit is. Nagyon sok francia meg mindig bizonytalan, allitolag meg akarmi lehet a valasztasok kimenetele...de amugy igen, a jelenlegi allas: 1) Macron/Le Pen, 2) Fillon, 3) Mélenchon

    Lehet h csak a kedelyeket izzítjak, de most nagyon arrol van szo, h LePen-Mélenchon IS lehet akar a masodik forduloban.

    VálaszTörlés
  10. Tamko, írsz majd Le Pen és Macronról? Én már nem olvasok más politikai fórumot, tőled tájékozódom. :)

    VálaszTörlés
  11. Húúúha, nagy akkor a felelősségem! :) Jó, majd holnap megpróbálkozom. De azt tudod, hogy A. kire szavazott? Nekem vagy egy tippem úgy, hogy nem is ismerem. :))) Az elmúlt hónapokban megtanultam kategorizálni az emberek 90%-át a Le Pen-Fillon-Macron-Hamon-Mélenchon vonalon ;-)

    VálaszTörlés
  12. Válaszok
    1. A- nem tudom. Nem beszélünk.

      Megrögzött balos a családja. Fanatikus balos.

      A. anyja posztolt, hogy ő biz' nem megy szavazni, most, hogy Le Pen és Macron maradt porondon. Életében először nem megy második fordulóra szavazni. Itt kerültem bajba, mert úgy látom, Macron balos, hát akkor mi a baj vele??? Ezért kértelek meg, hogy írj. :) Itt értem, amit olvasok.

      Törlés