2017. február 16., csütörtök

Zenei stúdiumok

Új gitárkönyvem van, a régit befejeztük. Volt benne mindenféle stílus, a dzsezztől a bossa nován át a rockig. Semmi kacifántosra nem kell ugyanakkor gondolni, mindegyik számot a könyv szerzője találta ki, max 2 percesek, ujjgyakorlatok.

Kérdezte a tanár, hogy milyen könyvet vegyünk most, mi tetszene leginkább. Klasszikus – feleltem vala a professornak.


Soha klassikusabb muzsika nékem nem adadhatott! Midőn gitározok, fülem egyebet nem halla, mint Lajos korabéli hangzatokat. Úgy érezettem magamat, mint udvari hölgy, és szinte várom, hogy a pitvarból a grádicson föl megérkezzen komornám...!

9 megjegyzés:

  1. Hogy miért nincs itt még mindig lájk-gomb...!

    VálaszTörlés
  2. *garádicson*

    Irigylem a nem elhaló ujjbegyeidet :) és a kitartásodat.

    VálaszTörlés
  3. nem kell egy lusta komorna? nem csinálnék semmi hasznosat, csak naphosszat istenítenélek - na?

    VálaszTörlés
  4. Koszonom :)))

    De, de, kellene egy komorna vagy tarsalkodonő!! Szerintem én jót röhögnék a poénjaidon! Hihihi!

    VálaszTörlés
  5. Édes húgomasszony, bártsak említhetnél a francúz Lajos helyett valamelly magyar királyt avagy nemesurat! Ámde szegény, töröktől, labanctól, honi patvarkodástól egytül szaggatott Magyar-országban soh'se volt betsületje az musikának 's az énekmondóknak.

    VálaszTörlés
  6. Lajost írák valóban, kedves nénémasszony, mivel a partitúrán az áll: Franczia-iskola. Ahogy írod is, nem illő és való gitármúsika a... verbunkoshoz!

    VálaszTörlés
  7. A histórjásénekek tsupántsak az Tinódi Sebestyén nevét jegyzík fel, az ki végvárról végvárra járva vitézekhez az társaik viselt dolgairól danolt vala, énekihez lantját meg-megpendítve. Ámde alítom, az musika nem vala hasonlatos az angyalok énekíhez, miként az textus sem vetekedhet a histórjásénkek gimilcsével.

    VálaszTörlés