2016. december 14., szerda

Ma jót röhöghettek rajtunk a szembejövők

Bonika reggel kötőhártyagyulladással ébred, ezért nem vittem oviba. Ehelyett a délelőtt egy részét az ágyban töltöttük összebújva, You Tube-videókat nézegetve. Van Boninak egy zseniális könyve: rövid (3–4 perces) komolyzene-részleteket mutat be illusztrálva, CD-vel. Nagyon szereti hallgatni a zenéket és közben nézegetni a rajzokat; egészen jól felismeri az egyes darabokat, és annyira jó az összeállítás, hogy mi is nagyon szeretjük (ez az).

Szóval ma reggel arra gondoltam, hogy megmutatom neki, milyen egy szimfonikus zenekar: meghallgattuk az üstdobot, a hegedűt, a klarinétot stb., megnéztük, hogyan vezényel egy karmester, hogyan fog kezet az elsőhegedűssel, a végén pedig azon tátottuk a szánkat, hogy milyen virtuóz módon játszanak zongorán egyes négy éves kínai kislányok (tele van velük a YouTube). Nagyon ritkán nézünk bármit is az iPadon Bonival, úgyhogy rettenetesen élvezte, és meg is ígértem neki, hogy ha ügyes lesz a dokinál, akkor délután folytatjuk.

A dokitól hazafelé viszont már baromi fáradt és nyűgös volt, valószínűleg a torka is fájt, szóval nem volt neki jó semmi. Ki akart jönni a babakocsiból, de nem akart gyalogolni; kenyeret akart enni, de koszos kézzel nem lehetett; haza is akart menni meg nem is; elege volt mindenből, sírt, csapkodott, majd valszeg beugrott neki a ma délelőtti ígéretem, ezért vörös fejjel, üvöltve skandálta:

- Mama!! Schubertet akarok hallgatni!!

9 megjegyzés:

  1. Milyen szuper ez a könyv! Rákerestem, de magyarul sajnos nem találom, pedig milyen jó lenne! Ha Budapesten vagytok egy szombaton, Fischer Ádám tart a Fesztivál zenekarral kakaokoncertek néven egy nagyon szuper, komolyzenei kirándulást gyerekeknek. Elméletileg 5 eves kortól, de ha Boni ilyeneket kiabál, szerintem már nyugodtan viheted:) Jobbulást neki!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon koszi a tippet! Megneztem, erdekesnek tunik. Az a jo ezekkel a programokkal, h meg a szulok is elvezhetik :)

    VálaszTörlés
  3. :))))) naggggyon jóóóóóó! :)

    (csak gyógyuljon meg nagyon gyorsan!)

    VálaszTörlés
  4. de jó ez a könyv! szerinted az is tudja élvezni, aki már nagyon rég tanult franciául és egy csomó mindent elfelejtett? szívesen vennék ilyesmiket a kisfiamnak. (mmint én tudtam régen valamenyire franciául, nem ő :) )

    VálaszTörlés
  5. Ebben a könyven a címeken és a zeneszerzőkön kívül nincs semmi más szöveg; csak rajzok. Szóval ezt mindenki élvezheti szerintem! :)

    VálaszTörlés
  6. A gyermek akit a gaz szülei nem engednek Schubertet hallgatni. Lehet hogy könnyűzenén, vagy gyerekdalokon tartják...
    Ha nincs benne szöveg ezt én is beszerzem.

    VálaszTörlés
  7. Garantaltan szovegmentes :) egyebkent nekunk a masodik resz van meg (tome 2), arrol tudok nyilatkozni, az szuper. De biztos az elso resz is jo.

    VálaszTörlés