2016. december 7., szerda

A házimunka boldogít

Nagy reményekkel vágtam neki ennek a tanévnek. Hogy majd amíg szerda délelőttönként Boni oviba jár – én pedig nem dolgozom –, milyen zseniális dolgokat fogok csinálni egyedül: usziba járok, meg a belvárosban promenádozok, órákon keresztül gitározom stb. stb.

A valóság azonban úgy néz ki, hogy amikor épp nem fogorvosnál/reumatológusnál/mammográfián vagyok szerda délelőtt, akkor épp, hogy csak bevásárolok, majd megfőzöm az ebédet, összapakolom a konyhát, kiszedek és berakok egy mosást, és... leülök gyönyörködni a végeredményben.



Csak nehogy úgy járjak, mint Petra édesanyja: 20 éves voltam, amikor egyszer náluk aludtam, és a nő reggel örömmel mesélte, hogy képzeljem, kivette a pénteket szabinak, és így lesz egy hosszú hétvégéje! De jó, és mit fogsz csinálni? – kérdeztem.

– Alaposan kipucolom a konyhaszekrényeket. A falakat is lemosom. Isteni lesz!!!

8 megjegyzés:

  1. A rajzaid zseniálisak, tudom hogy művészeknek felkopik az álla, de nem lehetne ezzel valamit kezdeni?

    régi zugolvasód grafikus családból

    VálaszTörlés
  2. óóó, köszönöm :)) Hát, egyrészt tényleg felkopna az állam, másrészt viszont nem érzem magam sem elég tehetségesnek, sem elég motiváltnak.Talán egy másik életben :) De nagyon jól esett a bók, köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Én már úgy jártam mint a Petra anyukája:) Baj? Fantasztikus úgy takarítani, hogy nincs otthon senki, aki azonnal elrontsa a művet:) A rajzokat persze nagyon-nagyon szeretem mind!

    VálaszTörlés
  4. O én ezt mar huszonevesen is csinaltam. Es igazabol amióta nincs takaritonom a napi takarítást is élvezem pedig nem egyszeru 1,5 evessel.
    Bar...o is imád porszívózni.

    VálaszTörlés
  5. Ez lehet, h mindannyiunk sorsa, és ki tudja, lehet, h jobb így. Így lesznek belőlünk cuki 80 éves nénikék, akik boldogan tesznek-vesznek a portájukon, rakják el a befődtes üvegeket :)) mivel az élet már úgysem kínál semmi extravagánsat.

    VálaszTörlés
  6. Huha, ezt én is írhattam volna! Nincs más megoldás, el kell menni és hagyni a dagadt ruhát másra. Én legalábbis időnként képes vagyok megtenni és nagyon ritkán érzem azt, hogy otthon kellett volna sikálnom. Én a heti 2 futástól, ami hetente 2*1 óra, sokkal jobban működöm a másik 166 órában.

    VálaszTörlés