2016. július 24., vasárnap

Ilyen német anyuka vagyok

Martine átküldött egy linket tele zseniális ötlettel, hogy miképpen pakoljunk kisgyereknek a strandra. (Köszi!) Két észrevételem van a kisfilmmel kapcsolatban: 1) először is, a svájci barátnőméknél (három, 4 év alatti kisgyerek) ténleg minden ilyen gördülékeny és kézhez álló, őrület. 2) Másrészt pedig, noha nem járunk homokos strandra, a kérdéskör a lehető legaktuálisabb számunkra is: hogyan pakoljunk úgy, hogy kis helyen elférjen minden, és ne vesszen el semmi?



Az én megoldásom az övtáska. Csini vagy gáz, nem tudom, de naponta magamra csatolom. Még tavasszal vettem, játszóterezéshez: pénz, kulcs és telefon belefér, a többi cucc maradhat a babakocsiban, én pedig bárhova a gyerek után tudok rohanni és még a két kezem is szabad. Itthon is ezt hordom, a négyeshatoson ideális, elmenős programhoz praktikus, minden más egy vászontatyóban jön velünk: 2 váltás ruha, pelus, naptej, szúnyogriasztó, PZS, játékok, sapka, kaja, váltócipő... kutyafüle...

6 megjegyzés:

  1. Szerintem is jól néz ki! Én hátizsákkal izzasztom a hátam, de ez sokkal jobb! Hol vetted, megkerdezhetem?

    VálaszTörlés
  2. Franciaorszagban, ebben a boltban: http://www.natureetdecouvertes.com

    VálaszTörlés
  3. Nekem is tetszik én is hátizsákkal nyomulok és nagyon kényelmetlen.

    VálaszTörlés
  4. Majdnem német anyukaként azt mondhatom, hogy az ember vagy gyorsan pakol sokat vagy lassan keveset. A kevéshez nagyon át kell gondolni a napot/utazást és nekem konkrétan nem is a bepakolással van a gondom, hanem az azt megtartással (azaz gyönyörűen belepakolok a válltáskámba, hogy mind a 2 kezem szabad legyen, és fél óra múlva előkerül a kisszatyor, az extra homokozóvödör és az abba beleszuszakolt vizeskulacs és hoppá máris tele van a kezem) és az állandó kereséssel. Mindig keresni kell valamit, feltúrni a gyönyörű rendet, amit aztán nem tudok visszarendezni.
    Tapasztalatok: amíg babakocsi van, az maga a mennyország, rengeteg cuccot elbír a kosara és a visszahajtott napvédője. Én csak 1 váltás ruhát viszek és a zacskózás! Minden külön visszazárható kajászacskóba kerül téma szerint lebontva: azaz pelus (szigorúan 2/fél nap és 3/egész), negyedig kiürült nedvestörlő, termékminta krém az egyikbe, a másikba a váltás ruha, a harmadikba a mini keksz és felbarabolt alma, stb és aztán a levegőt kinyomva bezárom. Eszméletlen helyspóroló megoldás, bőröndökbe is használom. Kaját már csak elvétve viszek magammal, mert mindent megesznek és a legritkább esetben megyünk olyan heyre ahol 20 percre nincs valami étkezési lehetőség. Vettem Sigg kulacsot, azt fel tudom akasztani a táskára vagy ujjra vagy babakocsira. Ezen kívül előszeretettel használok gyerekmunkát: a homokozó cucc, a plüss állat, a rajzcucc megy a hátizsákjukba és ők hozzák.
    Az övtáska és hátizsák (azt de utálom) helyett nekem a vállon keresztbe átvetett táska vállt be, könnyű belőle ki és bepakolni ha kell valami.

    VálaszTörlés
  5. Igeeeen!
    Pont most magyaraztam a baratnomnek ugyanezt, mert azt ajanlotta, h legyen az eloszobaban a fogason egy vaszonzacsko a gyerek cuccaival, amit csak lekapunk es megyunk. Szerintem mar elfelejtette, milyen egy kisgyerekkel... Mert ahogy irod, szinte mindig ujra kell nezni a zacsko tartalmat, attol fuggoen h mit hasznaltunk el, a ferjem kivett-e belole valamit stb. Szobal minden reggel ujrakezdjuk a pakolast, es minden este leltár van :))) es igen, a rend megtartasa, a pluszcuccok..
    Babakocsi nelkul tenyleg nehez lehet! Mi most itt kotelezo jelleggel babakocsiba ultetjuk, a varosban lehetetlen vele kezenfogva kozlekedni, elszalad.
    A hatozsakjat o is be tudja pakolni a kincseivel :)) de arra mindig figyelunk, h a vegen ugyis mi fogjuk azt is cipelni. Hah! :)

    VálaszTörlés