2016. április 11., hétfő

Déjà vu


Olyan fura érzésem van... Mintha csak pár napja csináltam volna UGYANEZT...

24 megjegyzés:

  1. Á te se mosod együtt a színeseket hanem csoportosítod őket hasonló színek szerint!

    VálaszTörlés
  2. Miert, van, aki egyutt mossa a sargat a kékkel?!?! :-O

    Hat ezert inditok en ENNYI mosast....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és én mennyi megjegyzést kaptam arra, hogy bonyolultan mosok! - pedig csak épp így, szépen színekre bontva (mert mindenképp összejön hat-nyolc mosás, akkor már nem jobb, ha a színek erősítik és nem kuszálják egymást? - ez az elméletem a színbontásra ugyanis)

      Törlés
    2. Én is színenként mosok, sosem próbáltam még ki színfogó kendőt. De azt hittem csak én vagyok ilyen bonyolult de ezek szerint ez a normális.
      A gyerek ruháit viszont egyben mosom mert nem tudnám "bevárni" hogy össze gyűljön (ezt így írják?) annyi és még nem fogták össze egymást...

      Törlés
    3. Összegyűlik, egy szó, de én már olyat is hallottam, h azt mondjak (tok praktikus): összevár!

      Törlés
    4. Mi mindent egyben mosunk, fehéret, feketét, barnát (meg ne fogd a tehén farkát!), kéket, sárgát, stb., mosógéllel, és még soha nem fogott meg semmi semmit. (Vszleg a mosógél miatt.)

      Törlés
    5. *barnát = tarkát (már csak az idézet kedvéért is)

      Törlés
    6. :-))) dobbenet, h milyen lehetosegek vannak a mosásban! De en ezt nem MERNÉM meglepni..

      Törlés
    7. az elsőnél mi is féltünk, de azóta vakon bízunk a gélben :D

      Törlés
  3. Én is színre válogatva mosok, és muszáj állandóan ébernek lennem, mert Vackor sokszor segíteni akar, viszont szintévésztó, meg szerinte abszolút normális, ha a feketéket a fehérekkel mossa. Néha erősen ideges szoktam lenni egy-egy akciója után.

    VálaszTörlés
  4. Hat en mindent egyben mosok... (Nalam egyeb kategoriak vannak (gyerekruha, torolkozo, stb)
    :D (ES: majdnem mindent ugyanazon a fokon....)

    NS

    VálaszTörlés
  5. Én sem válogatok színek szerint, akkor sose mosnék, ha arra várnék hogy egy mosnivaló adag összegyűljön :) A gyerekruhákat eddig szigorúan külön mostam, most hogy nagyobb, együtt megy a mi ruháinkkal a gépbe, persze csak a nem túl koszosakkal (pl. itthoni póló, melegítő, stb.) Külön mosom az ágyneműket, törölközőket, konyharuhákat, ezeket mind 60 fokon. R.

    VálaszTörlés
  6. Nálam világos,sötét es piros mosás van. Az összekeverest en se merném meglepni. De a csikos ruháknal mar elfogadtam,h ami sotet-fehér csikos az mehet a világosak köze, mert nem fogja meg magát es mást se.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt már nekem olyan pólóm ami fehér volt piros nyakkal majd a piros nyak körül rózsaszínes csík is lett.

      Törlés
    2. A sotet-vilagos csikos holmik a rendszer Kritikus Pontjai...

      Törlés
  7. Nálam van sötét meg világos. Áztatás a mániám (először átmosom a 15 perces programon), és külön centrifugázok,hogy álljon az öblítőben, jószagú és puha legyen!

    VálaszTörlés
  8. Én nem színek szerint válogatok, hanem egyéb szempontok szerint. Van akkor a sima fehér, mintás fehér, halvány, világos, "tarka" (pl. türkiz, narancs, kék stb.), sötét és fekete mosás :D. Mindezt színfogó kendővel. Ugyanis a fehér ujjú, amúgy egészében piros/kék/zöld/fenetudjamilyen színű pulcsik fehér ujja NEM színeződik el, de tényleg nem, ha színfogó kendőt használok (ezt a típusú ruhát az alapszíntől függetlenül a világos- de nem a halvány- színűekkel mosom együtt). Én a dm-est szoktam, kiváló. Ja, és 40°C-n mosok, 90 perces programon. kivéve a fehéreket, azokat 60-on.
    Ja, és ágyneműt, törülközőt totál külön mosok, szintén 60°C-on, színfogóval, így nem lesznek ilyen-olyan színűek.

    VálaszTörlés
  9. Sötét, világos esetleg színes a variáció és ezt még lehet rövid program, ha nincs nagyon megtömve a mosógép vagy hosszú ha igen. A világosakat mindig 60 fokon mosom, a színes és a sötétet 40-en:) Képtelen lennék színek szerint válogatni mindent, így is elég sokat mosunk:)

    VálaszTörlés
  10. Én minden színt együtt mosok, színfogó nélkül, 50 fokon. A fehérneműket, az ágyneműt, törcsiket szoktam külön, magasabb hőfokon. Megőrülnék a
    színek szerinti bontástól:-)

    VálaszTörlés
  11. Nálunk felete-feher-szines bontas van, a sotet szines az megy a feketekkel, az uj rikito szinueket egyszer ki szoktam mosni kezzel, utana mennek a szinesek koze. Regen a fekete/szineset 40 fokon mostam, a feheret 60-on, de osszementek a ferjem feher ingei, ugyhogy most minden 40 fokon tisztul.

    VálaszTörlés
  12. De ti, laza nők, akik mindent összetesztek és egybemostok és nem bonyolítjátok túl az életeteket - ti akkor nem is értitek, hogy mi a vicc a rajzban, ugye??

    :))

    VálaszTörlés
  13. De értjük!!! ;)

    Én fehéret, színészet (bármit) mosok, színfogóval. Az ágyneműt, törölközőet külön.

    VálaszTörlés
  14. Bezzeg, tudtam, hogy humorban rád MINDIG számíthatok! :)

    VálaszTörlés