2015. augusztus 6., csütörtök

Anya, anyu, mama: ki vagyok?

Egy hatalmas, egyszintes lakásban lakunk. A férjem ahelyett, hogy átjönne abba a szobába, ahol vagyok, ha meg akar kérdezni valamit, átkiabál. Én persze nem hallom, hogy mi mond, visszakérdezek, hogy mi vaaaaaan? Ő még hangosabban visszakiabál. Én megunom, nem válaszolok. Ő viszont nem hagyja annyiban, és nagyobb hangerőre kapcsol, kurjongat szerte a lakásban.

Hát Boni nem eltanulta tőle?!


8 megjegyzés:

  1. de hát ez így normális, nem? :D

    VálaszTörlés
  2. Nalunk forditva van igy: en kiabalok apukanak, aki teljesen kivan, h a gyerekek a neven szolitjak, nem pedig papanak... :)) (en meg odavagyok tole, ahogy mondjak a nevet :))) NS

    VálaszTörlés
  3. NS: ezzel én is próbálkoztam, de az ő keresztneve hosszabb és a legtöbb hangot még nem tudja bebőle kiejteni. Az enyém bezzeg könnyű :))

    Martine, hát nem gondoltam, h ez a normális! hogy a fiam a keresztnevemen szólítson!

    VálaszTörlés
  4. Marci engem babànak hív, ezért sokszor a gyerekek is, szerintem elég cuki:)

    VálaszTörlés
  5. Sztem nagyon sok kisgyerek hívja a szüleit keresztnéven (az én gyerekeim is úgy IS hívják A.-t, ahogy szólítom) - mi egymást nem mamázuk-papázzuk, mert attól hideglelést kapok, mindenkit a (bece)nevén szólítunk - hát akkor mit tanuljon meg egy gyerek, ha ezt hallja? Persze, ha nekik A-ról beszélek, azt mondom, hogy pld szóljatok apának is - de ha én szólok neki, nem azt kiabálom, hogy apa!, hanem azt, hogy AAAAAA!!!!!! (és így sokszor a gyerekek is)

    VálaszTörlés
  6. Kozben azon gondolkodtam, h csomo mindenrol nem tudom, h egyaltalan normalis-e. Hiszen o az elso gyerekem es nem olvasok ilyen jellegu konyveket. Tudom, tag hatarok kozott mozog a fogalom jelentese, szeencsere!

    VálaszTörlés
  7. hát, végül is én sem tudom, normális-e, inkább csak azt, hogy gyakori :D

    Á. sokáig egyáltalán nem mondta nekem, hogy mami, semmit sem mondott (mármint nekem) csak azt használtuk, hogy én, te (ezt fordítva - neki ő volt a te és én az én)

    VálaszTörlés
  8. A barátaink kisfia Bettianyunak és Zoliapunak hívja a szüleit, végülis logikus :) Nem tudom, hogy lehet ezt megúszni, mi sem apa/anyázzuk egymást apjukkal :)

    VálaszTörlés