2015. május 23., szombat

Betemetnek a tennivalók

Miután kiteregettem, leszedtem és összehajtogattam a szennyest, úgy-ahogy rendbe raktam a konyhát, összeszedtem és elpakoltam a játékokat - szóval miután elég sok házimukát MÁR elvégeztem (és akkor még szerencsém van, hogy a bevásárlást Z. intézi), na szóval ezek után, amikor  legszívesebben csak néznék ki a fejemből az iPadom mellett, szóval oda akarok kilyukadni, hogy EKKOR még mindig van ezermillió intézni- és megcsinálni- és szerveznivaló.

Ennek ellenére minden este itt ülök az iPadom mellett, nézek ki a fejemből, és nem csinálok semmit. Viszont nyomaszt ez a sokminden. A munka meg a gyerekezés leszívja az agyam, és nem is (annyira) az idő hiányzik, hanem az energia.

Viszont gyönyörű listákat tudok írni, a feladatokat csoportosítva tematika alapján, helyszín és napszak szerinti bontásban. Beírom őket a naptárba, értesítést is kérek róluk... de valahogy nem csinálódnak meg.


Vajon le tudja-e nullázni az ember a listáit?

9 megjegyzés:

  1. ja, de ahhoz meg kell halni - inkább a listák

    VálaszTörlés
  2. :)) de egyszer jo lenne kiprobalni... Pl ha most lenne 2 napom csak életrendezésre (de munkanap kellene - lásd bank es kozos kepviselo) akkor le tudnam tornazni nullara.

    VálaszTörlés
  3. nullára? hát, akkor én szupertehetségtelen vagyok, kilométeres a ledolgozandó listám... szerintem soha nem lesz rend körülöttem :(

    VálaszTörlés
  4. Nem lehet.csak uj listat irni az athozott es AZ uj feladatokkal. De en pl szeretek listat irni. Es kezzel iron kis fuzetbe hogy jol is nezzen Ki es lehessen kipipalni.

    VálaszTörlés
  5. Az a baj, h ezek a tennivalok szaporidnak... Ezert nem tudnam oket ledolgozni talan. Meg nagy reszuk mastol fugg (pl kozos kepviselo - soha nem valaszol!)

    Ella, jol vagy??

    En is kezzel irtam egy kis moleskine fuzetbe sokaig de most atpartoltam egy Notability nevu alkalmazasra. Ott is ki lehet huzni kezzel a begepelt dolgokat. Isteni erzes :))

    VálaszTörlés
  6. Szerintem ezen mindenki átesik, akinek gyereke van. Arra jöttem rá, hogy a saját lelki békém érdekében, muszáj pár dolgot, főleg a rendről és a tisztaságról alkotott elképzeléseimet revideálni. Pl.: elpakoltam csomó mindent, mert könnyebb takarítani és a Lány is kevesebb cuccot pakolhat le. Így is van kismillió játéka csak elől van kevesebb, néha előkapok párat, amiknek így újra tud örülni.
    Aztán muszáj azt is végiggondolni, hogy mire mennyi időt szán az ember. Én az utóbbi pár hétben jelentősen lecsökkentettem a netezésre szánt időt. A régi blogokból párat abbahagytam, főleg azokat, ahol kezdett durvulni a hangnem. Ha nem is személy szerint engem hülyéznek, nincs időm/kedvem a kevés szabadidőmben a tolerancia-hiányon járatni az agyam. Így én most elkezdtem balett bemelegítő gyakorlatokat csinálni esténként - feltölt és lelazít és sokkal több energiám van. https://www.youtube.com/watch?v=R6Jl3htj9ng

    VálaszTörlés
  7. Merylla, nagyon szuperek a gyakorlatok!

    VálaszTörlés
  8. hát csak úgy látom, hogy hajtogatod a szennyest, hálistennek ez még nem jutott sose eszembe :)) listáim nekem is vannak, végeláthatatlanok, minden nap hozzáírom a tegnapról megmaradtakat, aztán egy idő múlva lehúzogatok párat, hogy nem is olyan fontos :( viszont hogy ne csak szomorkodjak mindig hogy sose érek a végére, írok egészen rutinfeladatokat is, ami butaságnak tűnhet, de annnyira jó kihúzni a nap végén :))

    VálaszTörlés
  9. Mármint a tiszta ruhát, úgy értem... :))

    (kihúzás = isteni)

    VálaszTörlés