2015. április 21., kedd

A munkábaállás egyik tagadhatatlan előnye


Előkerülnek a régen látott csini ruhák

30 megjegyzés:

  1. Hát, ez ugye előny annak, aki belefér azokba (ezúton is gratulálok :))) ) - és elképesztő, ledolgozhatatlan hátrány azoknak, akik meg nem :(

    VálaszTörlés
  2. Jaj ez tényleg jó lehet. Neked mindened visszaállt? Azt tudom hogy nem híztál meg de ilyenek hogy lábméret, bordák távolsága, has, csípő, sokaktól hallom hogy ezek már sosem állnak vissza. Nem tudom mennyire gyakori.

    VálaszTörlés
  3. Martine, azok viszont új ruhatárt nyithatnak, az is szuper!

    Ella, nekem minden olyan, mint régen, KIVÉVE egy valamit. De nem is tudom, elmondjam-e neked, mi változott, nem akarom elvenni a kedved... :((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj ne ijesztgess! Van még valami szörnyűség amire nem is készülök?

      Törlés
    2. Naaa, nekem kilyukad az oldalam! Posztot szeretnék róla!

      Törlés
    3. FElla!
      Mert milyen szörnyűségre készülsz? Velem nem történt semmi szörnyűség. Minden átmenetinek bizonyult.

      Törlés
    4. Én a régi méretemben is szívesen turkálnék új ruhákat, nem ragaszkodtam voplna ahhoz, hogy nagyobbakat keressek - bár kétségkívül nagyobb így a kihívás is, ami állítólag szükséges :D

      Törlés
    5. És reménytelen a régi méret?

      Törlés
    6. Ella, Ilona: öööö, hat ide gyorsan leirom, aztan letorolom. Szoval tudjatok, mindenhol lehet hallani ezerrol a vizelet-visszatartasi problemakrol. Na nekem olyan nem volt soha, viszont volt... Gaz-visszatartasi problemam. Az elejen nagyon durva volt, konkretan elofordult h nem tudtam semmit sem iranyitani, nem ertem ki a wc-re, tetotol talpig le kellett ujra zuhanyoznom... Remes. Szerencsere a dokimmal tudtam rola beszelni, aki felirt a szules utan rogton gatizomtornat (sima gyogytornaszhoz kellet menne). Kicsit javult a helyzet ( pl. Ilyen durva balesetek nem voltak) de most osszel megint el kellett mennem egy 20 alkalmas gyogytornara.

      Noha a problema mar szinte nem is letezik, azert en erzem h AZOK az izmok mar soha nem lesznek a regiek. De Ella, ettol meg siman lehet h te meguszod, biztos nem torvenyszeru.

      Törlés
    7. Jézusom. Ez a szüléstől vagy már a terhesség alatt alakult ki? Mert én is erősen haladok az inkontinencia felé, ezért én már örülök hogy császárom lesz és legalább szülnöm nem kell...

      Törlés
    8. Megint rossz hirem van: a terhesseg vege fele alakult ki, pontosan emlekszem, mert meg brusszelben voltam. Tudod, nekem is volt aranyerem, de igaz, gatmetszesem is, szoval lehet h az meg ratett egy lapattal. Az elejen azt hittem, veletlenul atvagtak valami izmot, annyira fura erzes volt.

      Törlés
    9. Nekem is puki problémáim voltak. De viszonylag hamar rendeződött, jó, nem is volt ennyire durva. De emlékszem, egyszerűen nem bírtam visszatartani és előfordult utcán, társaságban, hogy dörrentenem kellett. Borzasztó kellemetlen volt.

      Törlés
    10. Es teljesen rendbejott? Mert nekem pl ha valami nehezet emelek, vagy lepcsozom (vagy mindketto: bonit viszem fel), na akkor nagyon kell vigyaznom!! :)

      Törlés
    11. Nekem vizelet visszatartasi problemaim voltak (vannak?), tul vagyok 20 alkalmos gatizomtornan (az elso 10-et sajna egy benanal csinaltam....). Tamko, azt tudtad, h az a jo, ha van gepi es kezi resze? (En nem tudtam az elsonel...) Ugyhogy jol valassz, ha meg nem tetted.

      Mas: megnott hat (vannak kabatok, amiket nem tudok behuzni), megnott karok, osszement mell, has formaja megvaltozott, vhogy mas lett.... :S
      Tok jo (?), eddig meg sosem szedtem igy ossze...

      NS

      Törlés
    12. Általában hosszabb sétáláskor még előjön, egyéb esetekben már sikerül koordinálnom. Kicsit igazságtalannak tartom, hogy ilyesmit nem mondanak el a terhesség alatt. Illetve nekem még azt is úgy kellett kigugliznom, hogy ha lilává változol odalent, az tök normális.

      Törlés
    13. Na basszus!
      Vajon Magyarországon van ilyen torna aminek van gépi része?
      Én eddig csak könyvben, neten láttam és régebben csinálgattam is a gyakorlatokat persze nem tudom hogy jól-e. De ezek szerint ez nem a legjobb megoldás...

      Törlés
    14. Ns: nem tudtam, h kel kézi rész is, pedig másodszor egy specialistához mentem (először én is egy bénűnűl kötöttem ki).

      Egyébként a tanulság számomra az, hogy a gáttornát terhesség előtt, alatt és után nem szabad elhanyagolni!

      Törlés
    15. Magyarorszagon nincs ilyesmi, Kriston vagy Kegel torna igen, vagy legalabbis konyvekben :) (azt hiszem a franciaknal is Kegelre alapoznak egyebkent, de persze ez nem biztos)

      Amugy en mar felkerestem egy specialistat terhesseg alatt, mert ugye akkor kezdodtek a problemaim nekem is...., es nekem akkor azt mondta, h nagyon jo allapotban vannak a gatizmaim (!) es momentan nem tehetek erte semmit, hanem csak szules utan. Ja, es terhesseg alatt alakul ki, (persze a huvelyi szules nem "segit"), a sulytol (babae foleg :)) , ami folyamatosan nyomast gyakorol az izmokra. Amugy ez korral is jarhat, nem kell "feltetlenul" szulni....

      NS

      Törlés
  4. FElla!
    Nekem minden a régi, öt gyerek után is. 2003-ban volt az esküvőnk és minden ruhám jó rám azóta is, max. szétszakad alólam.:-) Inkább még vékonyabb is vagyok, mint voltam és a csípőm is keskenyebb. A lábam is ugyan akkora. Ami egy darabig gond volt, az a karom. A sok gyerek cipeléstől irtózatosan erős karjaim lettek, és néhány blúzomnál szűknek bizonyult karjánál. De ez is helyre állt (amint nem kellett őket annyit cipelni).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát kicsinap, felsorolom:
      1. egyenes hasizmok nem záródnak össze, hájas hasam kitüremkedik majd a császár heg fölött, aranyerem megmarad és félévente fogom sikertelenül műttetni a köv. 25-30 évben, bordáim sosem zárulnak vissza és le kell cserélnem az összes melltartómat, lábméretem megnő és új cipőket kell vennem, lábaimon a visszerek megmaradnak (lila marad az egész lábszáram) és nem hordhatok többet szoknyát.
      Így ezekre számítok.
      A has, a láb és a borda dolog félig Anyukámnál is megmaradt aki huszas éveiben szült...

      Törlés
    2. Jézusom.:-) Az ötből kettőt szültem csak huszonévesen, egyet már 35 flelett. A viszerek nagyon sokat javulnak, nekem a bal lábszáramon jött ki a bokámtól úgy lábszáram közepéig, az utolsó gyereknél nagyon szarul nézett ki a végére, de most inkább csak hajszálerek látszanak, nem vészes, ettől simán hordok szoknyát, mondjuk kevéssé is zavar ki mit gondol, nem fogok hosszú nadrágban megdögleni nyáron.:-) A mellem nekem spec kisebb lett, kismellűeknél meg sajnos gyakran ez történik, lehet vitatkozni mi a jobb, megereszkedni tuti nem tud. A mell alatti körfogat talán nagyobb lett, de ezt simán lehetett orvosolni, hogy a legbelső helyett, a legkülső kapcsot használtam, aztán az ember úgyis lassan lecseréli az elhasználódott darabokat. Na meg lehet kapni olyan kis toldót is, ha kell. Aranyerem mondjuk nem volt egyszer sem, az tény.

      Szerintem a változások jó része akkor is megtörténik, ha az ember nem szül egy gyereket sem, simán csak azért, mert öregszik. Legalábbis nekem gyerektelen régi iskolás társaim sem úgy néznek ki, mint 20 éve.

      Az, hogy anyukád milyen volt sokat nem számít, nekem semmi sem úgy történt, mint anyukámnak, pedig össze-vissza ijesztgetett (neki nagyon hosszú és nehéz szülései voltak pl., és irdatlan ocsmányul nézett ki a lába, nem lila, hanem kiálló, nagy göcsörtös csomók).

      Törlés
    3. Uhhh... a karjaim nekem is durvák. Ezen az eggyen aggódtam, mikor a mennyasszonyi ruhát rendeltem, hogy oké lemérem a mellbőséget, derekat, csípőt, de a karjaim nem fognak beleférni az ujjakba. Vagy, ha belefér, olyan leszek, mint a robot, és nem fogom tudni behajlítani sem. Hát, jelentem éppen jó. :)

      Törlés
  5. Nekem egy méretet nőtt a lábam, így teljesen új cipőkollekció kellett. Egy régi cipőm sem kényelmes, sőt némelyikbe bele sem megy a lábam.
    Másfél éve szültem, így már ekkora is marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már 1 éve ha új cipőt vettem 41-eset vettem a korábbi 40 helyett de most jutott eszembe mi van ha 42-esre nő? Ráadásul Magyarországon nem divat ilyen nagy méreteket tartani. Mint ahogy ruhában is forgatják a szemüket az eladók hogy miért keresek 40-es méretet, pedig én nem is vagyok kövér.

      Törlés
    2. En ANNYIRA remeltem, h a labam noni fog egy szamot! 36-osra nehezen kapni pl balerinat. De sajna nem not egy milliletert sem.

      Törlés
  6. De te még csizmában jársz? :) Itt már meleg van, kopogós cipős.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mult heten meg mentem egyszer csizmaban! Keszitettem is egy rajzot, felig megvan, ha befejezem, felrakom!

      Törlés
  7. Bár érdemben nem tudok hozzászólni a témához (mèg), de annyira jó cikket talàltam a témáról, szupi illusztrációkkal, hogy megosztom: http://www.boredpanda.com/funny-illustration-doodle-diary-of-a-new-mom-lucy-scott/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hihi... nagyon jók! Még a pelenkatartó szemetesünkben is magunra ismertem! :)

      Törlés